ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 - ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ SAILING SPOT


wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers

Μαθαίνοντας τα νέα σχέδια του ομίλου, ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης δήλωσε τα εξής:            
«2 Σεπτεμβρίου, είναι η μέρα που ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς βάζει πλώρη για να γίνει Παγκόσμιο πρότυπο στην ναυτική εκπαίδευση. Δημιουργεί μια ενιαία εκπαιδευτική οντότητα για όλες τις ηλικίες με βάρος στην οικογένεια που θα δημιουργήσει ένα νέο κεφάλαιο εκπαίδευση της ιστιοπλοΐας. Το καινοτόμο πρότυπο εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί από τον προπονητή Άκη Τσαρούχη, Διευθυντή εκπαίδευσης του ομίλου, αναμένεται να αναβαθμίσει την ναυτική εκπαίδευση στη χώρα και θέσει σε νέα επίπεδα τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργείται το άθλημα. Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της έλειπε από τον χώρο και θα πάει το άθλημα πολλά βήματα μπροστά!»

Πυρήνας για το νέο εκπαιδευτικό πρότυπο είναι η οικογένεια. Έρευνες δείχνουν ότι η σημερινή οικογένεια περνά ολοένα και λιγότερο ποιοτικό χρόνο μαζί και δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για κοινή δραστηριότητα από τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα.

Όπως μια οικογένεια στην κεντρική ορεινή Ευρώπη θα περάσει το Σαββατοκύριακό της όλη μαζί στις πίστες, έτσι πλέον και η Ελληνική οικογένεια μπορεί να αρμενίζει, όλη μαζί, με ένα δομημένο πρόγραμμα ώστε να καλλιεργεί τις γνώσεις της στην ιστιοπλοΐα και να αθλείται.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς γίνεται το φιλόξενο μέρος που η οικογένεια θα αφιερώσει όση ώρα μπορεί και θέλει ώστε να μάθουν ιστιοπλοΐα όλα τα μέλη της και παράλληλα να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί στο ανανεωμένο εντευκτήριο του ομίλου.

Το νέο εκπαιδευτικό σύνολο απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, τον σωματότυπο και την ύπαρξη ή όχι εμπειρίας.

Ο νέος μαθητής θα κατατάσσεται σε ένα από τα εκπαιδευτικά σχήματα και θα χρησιμοποιεί τον ενδεδειγμένο για αυτόν εξοπλισμό ώστε η εκπαίδευσή του να είναι μια απολαυστική και αποδοτική εμπειρία!

Για παράδειγμα, ένα παιδί 8 ετών που είναι πολύ μεγαλόσωμο πιθανόν να δυσκολεύεται στο Optimist. Κάποιοι όμιλοι ίσως να μην το δεχτούν καν για εκπαίδευση. Στον ΙΟΠ, το παιδί αυτό θα μάθει ιστιοπλοΐα με άλλα, κατάλληλα για αυτό σκάφη και θα μπορέσει να χαρεί πραγματικά την ιστιοπλοΐα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΙΟΠ είναι διαχρονικά μια μηχανή παραγωγής Ολυμπιονικών και οι ακαδημίες του πρέπει να συνεχίσουν να τροφοδοτούν με νέο υλικό την μηχανή αυτή.

Το sailing spot, που ξεκίνησε πριν 6 μήνες ως ένα καινοτόμο τμήμα για ενήλικες γίνεται πλέον η πλατφόρμα εκπαίδευσης για όλη την οικογένεια!

Από τις 2 Σεπτεμβρίου,  τα μέλη μιας οικογένειας θα μπορούν να γραφτούν στο κατάλληλο για αυτά τμήμα:

  • Baby, για ηλικίες (4+) Το «προ-νήπιο» στη θάλασσα. Η βάση για όλα: Το παιδί πρέπει να την αγαπήσει! Το αντίστοιχο της baby πίστας του σκι!
  • Kids, για ηλικίες (7+) Εδώ κάθε παιδί μαθαίνει ιστιοπλοΐα σωστά. Χτίζει γνώση και εμπειρία ώστε, αν θέλει, να μπορεί να μπει σε αγωνιστική τροχιά!
  • Youth, για ηλικίες (12+) Τμήμα ειδικά φτιαγμένο για τις ανάγκες του εφήβου. Του προσφέρει την πρόκληση που χρειάζεται σεβόμενο τους περιορισμούς στον χρόνο του!
  • Adult, για ηλικίες (17+) Ένας μοναδικός τρόπος να χτίσει κανείς εμπειρία και να μάθει σωστά ιστιοπλοΐα μέσα από ένα πλούσιο σε εμπειρίες εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι προπονήσεις στο sailing spot. Οι εκπαιδευτές του θα είναι διαθέσιμοι να εξηγήσουν το νέο του σχήμα σε κάθε ενδιαφερόμενο και να απαντήσουν σε κάθε απορία που μπορεί να υπάρχει.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ομίλου 210 4225 076, 210 41 77 636 ή στην ιστοσελίδα: www.iop.gr/sailingspotΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΧΙ 2017
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΧΙ 2017
13OCT
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, προκηρύσσει διασυλλογικό αγώνα “ΚΥΠΕΛΛΟ OXI 2017”, για σκάφη LASER (STD, RDL, 4.7), 470, 420 στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2017. Περισσότερα

ΧΑΛΚΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Η ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Η ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ
09OCT
Συνεχίζει να σαρώνει η Καραχάλιου σε διεθνής διοργανώσεις κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Laser Radial που διεξήχθη 1-8 Οκτωβρίου στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Περισσότερα

Ο ΤΙΤΑΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΙΟΠ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Ο ΤΙΤΑΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΙΟΠ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
26SEP
Η οικολογική καταστροφή που αντιμετωπίζει ο Σαρωνικός το τελευταίο διάστημα έχει διαταράξει και την ιστιοπλοϊκή καθημερινότητα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς. Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20SEP
Στο πλαίσιο της λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των συμφερόντων των μελών και του κύρους του, ο ΙΟΠ προχωρά με κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ για την αναζήτηση και τιμωρία των υπαίτιων. Περισσότερα

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2024
ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2024
15SEP
Στο Παρίσι ανατέθηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, ενώ η διοργάνωση του 2028 θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες, μετά τη ψηφοφορία που έγινε στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, στη διάρκεια της 131ης Συνόδου της ΔΟΕ. Περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ
14SEP
Μετά την οικολογική "βόμβα" που εξελίχθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ που είχε σαν συνέπεια οι πετρελαιοκηλίδες να έχουν φθάσει σε όλα τα παράκτια του Σαρωνικού. Περισσότερα