ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 - Ο ΤΙΤΑΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΙΟΠ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper inkjet photo paper manufacturers

park and go voucher2017  cheap park & go voucher  made.com voucher code  Expedia discount code

Η οικολογική καταστροφή που αντιμετωπίζει ο Σαρωνικός το τελευταίο διάστημα έχει διαταράξει και την ιστιοπλοϊκή καθημερινότητα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς.

Κύριος σκοπός του ομίλου είναι η διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας και η υπηρέτηση του σκοπού αυτού με την έλευση της πετρελαιοκηλίδας έγινε πιο δύσκολη από ποτέ.

Σε επίπεδο σχολών η ζημιά μεγάλη αλλά ακόμα μεγαλύτερη, και ίσως όχι εύκολα μετρήσιμη ζημιά στις αγωνιστικές ομάδες, που αν χάσουν προπονήσεις, μπαίνουν σε ρίσκο μετάλλια που παραδοσιακά ο όμιλος κερδίζει τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο στις κατηγορίες που καλλιεργεί.

Ο όμιλος έχει ήδη κινήσει τις δέουσες νομικές διαδικασίες.

Με την εικόνα της θάλασσας καθημερινά να βελτιώνεται, ο Πρόεδρος του ΙΟΠ, κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, δήλωσε:

«Κύριος στόχος της Διοίκησης του ομίλου για να βγούμε από την φουρτούνα είναι το να συντηρείται η αθλητική δραστηριότητα με τη μέγιστη ασφάλεια για όλους.
Παράλληλα θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη διαδικασία ώστε να γίνεται αποδοτικά.
Έτσι, ανεξάρτητα με την ισχύουσα απαγόρευση για αθλητικές δραστηριότητες στη θάλασσα, η μετακόμιση των αγωνιστικών ομάδων του ομίλου στο Πόρτο Ράφτη ήταν μονόδρομος, δεν είναι εύκολη διαδικασία μία τέτοια μεταφορά λόγω του όγκου και της απόστασης αλλά ήταν η λύση στις προπονήσεις των αθλητών μας για τις ελληνικές και διεθνείς υποχρεώσεις τους. Το sailing spot από την άλλη, η ολοκαίνουργια εκπαιδευτική πλατφόρμα, ακαδημία του ομίλου στην οποία εκπαιδεύονται νέοι ιστιοπλόοι κάθε ηλικίας, είναι μια διαφορετική υπόθεση.
Το να ζητήσεις από γονείς και μαθητές να κάνουν μάθημα σε μέρη μακριά από τον όμιλο είναι δύσκολο.
Έτσι, έπρεπε να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος να μη χαθούν μαθήματα και έτσι μείνει πίσω η εκπαιδευτική διαδικασία. Εξαντλώντας κάθε όριο εφευρετικότητας και φαντασίας για την διάδοση του αθλήματος και της ναυτοσύνης, οι εκπαιδευτές του sailing spot, κατάφεραν όχι μόνο να μη χαθούν τα μαθήματα αλλά να βγει ένα πολύ θετικό πρόσημο από αυτά τα δύσκολα αυτά Σαββατοκύριακα.
Μαθήματα με συσκευές εικονικής πραγματικότητας, προπόνηση μέσα σε πισίνα, προπόνηση μέσα σε φυλασσόμενη μαρίνα, σεμινάρια ναυαγοσωστικής και θεωρία ήταν κάποια από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δυσκολία, πολλοί φορείς στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας που κάναμε ώστε να μην πάει το άθλημά μας πίσω.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ι.Ο.Πόρτο Ράφτη που φιλοξένησε τις αγωνιστικές ομάδες του ομίλου, στον ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά, και ειδικά στους ανθρώπους του κολυμβητηρίου που μας φιλοξένησαν, την Διοίκηση της Μαρίνας Ζέας, τον Όμιλο Ερετών και την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία ΕΝΑΚ.

Συνεχίζουμε με δημιουργικότητα,
σοβαρότητα και ευθήνη για το καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτές τις δύσκολες ώρες.»ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΧΙ 2017
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΧΙ 2017
13OCT
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, προκηρύσσει διασυλλογικό αγώνα “ΚΥΠΕΛΛΟ OXI 2017”, για σκάφη LASER (STD, RDL, 4.7), 470, 420 στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2017. Περισσότερα

ΧΑΛΚΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Η ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Η ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ
09OCT
Συνεχίζει να σαρώνει η Καραχάλιου σε διεθνής διοργανώσεις κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Laser Radial που διεξήχθη 1-8 Οκτωβρίου στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20SEP
Στο πλαίσιο της λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των συμφερόντων των μελών και του κύρους του, ο ΙΟΠ προχωρά με κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ για την αναζήτηση και τιμωρία των υπαίτιων. Περισσότερα

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2024
ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2024
15SEP
Στο Παρίσι ανατέθηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, ενώ η διοργάνωση του 2028 θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες, μετά τη ψηφοφορία που έγινε στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, στη διάρκεια της 131ης Συνόδου της ΔΟΕ. Περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ
14SEP
Μετά την οικολογική "βόμβα" που εξελίχθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ που είχε σαν συνέπεια οι πετρελαιοκηλίδες να έχουν φθάσει σε όλα τα παράκτια του Σαρωνικού. Περισσότερα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Π.ΣΓΟΥΡΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ 2017
ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Π.ΣΓΟΥΡΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ 2017
06SEP
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς σε συνεργασία με με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας προκηρύσσουν τον αγώνα «ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ‘ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ’ 2017» από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 για σκάφη με πιστοποιητικά ισοζυγισμού ORC CLUB. Περισσότερα