Νέα

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα μας!

Μήνας SUP στο sailing spot!

20 June 2017
Uncategorized

To sailing spot σε συνεργασία με τη BIC, προσφέρουν στους sailing spotters έναν μήνα γεμάτο SUP! To Stand Up Paddling, δεν είναι απλά η τρέλα του φετινού καλοκαιριού! Είναι ένα άθλημα που ολοένα κερδίζει περισσότερους φίλους σε όλο τον κόσμο και το sailing spot, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται εκτός κλίματος. Η BIC, που κατέχει […]

Περισσότερα

H μεγαλύτερη match racing διοργάνωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

26 May 2017
Νέα

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο Skiathos Palace Cup, ο πρωτότυπος ιστιοπλοϊκός αγώνας match racing με τη συμμετοχή 15 ομάδων από όλη την Ελλάδα. Ο μαγευτικός όρμος των Κουκουναριών στη Σκιάθο, έγινε για το τριήμερο 19-21 Μαΐου ο καμβάς στον οποίο ζωγραφίστηκαν μεγάλης έντασης ιστιοπλοϊκές «μονομαχίες». Σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών με κακές καιρικές συνθήκες […]

Περισσότερα

Concept

Sailing Spot. Το νέο μέρος που θα περνάς πλέον τα Σαββατοκύριακά σου!Στο Sailing Spot, δεν θα κάνεις μόνο ιστιοπλοΐα. Θα περιμένεις πολλές και διαφορετικές δράσεις που άλλοτε θα περιλαμβάνουν το υγρό στοιχείο και άλλοτε όχι! Ένα Σάββατο μπορεί να βγούμε να κάνουμε έναν αγώνα ιστιοπλοΐας και την Κυριακή να ξημερώσουμε στο βουνό για να συμπληρώσουμε τη βαθμολογία μας με την ικανότητά μας στο σκι!
Κύριο μέλημα των ανθρώπων του ομίλου είναι ο αθλητής του Sailing Spot να νιώθει συνέχεια ότι παίρνει προστιθέμενη αξία από αυτό που κάνει. Με τη βοήθεια συνεργασιών και ενός καθημερινού αγώνα των ανθρώπων του ομίλου, είναι βέβαιο ότι πριν τη θάλασσα, μετά τη θάλασσα και φυσικά στη διάρκεια της προπόνησης θα νιώσεις ότι σου παρέχονται πολλά περισσότερα από απλά ένα μάθημα.
Σε κάθε νέο μέλος της παρέας του Sailing Spot θα ανατίθενται ένας tutor και ένας supervisor.


O tutor, μπορεί να είναι ένα μέλος του ομίλου ή του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου. Θα είναι ένας άνθρωπος που θα μπορεί να σε καθοδηγήσει τόσο στα πρώτα σου βήματα στον όμιλο, όσο και στη συνέχεια. Μαζί του θα νιώσεις άνετα στον χώρο και θα μπορείς να συζητήσεις ότι σε προβληματίζει. Μαζί του θα πιείς την πρώτη σου μπίρα που θα σε κεράσει το Sailing Spot και θα θέσεις τους προσωπικούς σου στόχους. Μαζί του θα κρίνεις αν τους πετυχαίνεις και το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά σου!

Ο supervisor σου, θα είναι ένα πιο παλιό μέλος της παρέας μας. Θα σου γκρινιάζει αν χάνεις μαθήματα και θα σε βοηθάει πολύ στο ιστιοπλοϊκό κομμάτι. Μπορεί να έρχεται μαζί σου στο σκάφος και θα μπορείς να τον ρωτάς πράγματα που σε προβληματίζουν ώστε να σου πει αυτός πως τα έλυσε και πως τα έχει «τακτοποιήσει». Που ξέρεις; Μπορεί να ταιριάξετε και σε λίγο καιρό να βγαίνετε μαζί για ιστιοπλοΐα!

Νέος η προχωρημένος, βόλτα ή αγώνες, το Sailing Spot, είναι το μέρος που o αρχάριος θα μάθει γρήγορα ιστιοπλοΐα με καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης ενώ ο προχωρημένος θα είναι πάντα απασχολημένος με events και συνεχώς νέες προκλήσεις!
Μια λέξη περιγράφει καλύτερα το Sailing Spot: Παρέα!

Μείνε δικτυωμένος με την παρέα στο Facebook στο: https://www.facebook.com/SailingSpot

Beginners

Έλα σήμερα στην παρέα του Sailing Spot!
Μπορείς να ξεκινήσεις ανά πάσα στιγμή!

Αν δεν έχεις κάνει ποτέ σου ιστιοπλοΐα, το Sailing Spot είναι για εσένα μια πολύ καλή επιλογή. Θα νιώσεις γρήγορα ζεστά με το περιβάλλον και την παρέα ενώ σύντομα θα νιώσεις ότι στέκεσαι στα πόδια σου! Τα σκάφη που έχουν επιλεγεί είναι στα προτεινόμενα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (ISAF) για εκμάθηση αρχαρίων. Είναι σκάφη που θα σε βοηθήσουν να επικεντρωθείς στα βασικά και γρήγορα να βελτιωθείς, χωρίς να φοβάσαι!

Αν πάλι έχεις κάνει ιστιοπλοΐα αλλά δεν έχεις εμπειρία από μικρά σκάφη, και πάλι θα πρέπει να ξεκινήσεις από εδώ. Να μάθεις να δουλεύεις σε ένα μικρό σκάφος και να καταλάβεις τους διαφορετικούς ρόλους. Να ακούσεις κάποια πράγματα ακόμα στη θεωρία.

Αν λοιπόν είσαι:
• Μέλος του ομίλου
• Γονιός που περιμένεις το παιδί σου να τελειώσει το μάθημα
• Λάτρης των sport που ψάχνεις κάτι νέο
• Απόφοιτος σχολής ανοικτής θαλάσσης
• …απλά περαστικός που θέλει να μάθει ιστιοπλοία!

Advanced


Για εσένα που έχεις εμπειρία και ψάχνεσαι για τα επόμενα βήματά σου, στο Sailing Spot, το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι ότι δε θα βαρεθείς! Άσχετα αν τα σκάφη που έχουν επιλεγεί είναι μοντέρνα και μπορούν να γεμίζουν με προκλήσεις ακόμα και τους πιο προχωρημένους, θα χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι σκαφών ώστε πάντα να βλέπεις κάτι νέο!

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να γνωρίσεις το άθλημα από κάθε του όψη, σαν παρέα το Sailing Spot, θα αποφασίζει τα επόμενα του βήματα. Τι τύπο τύπο ιστιοπλοΐας θα κάνουμε, τι αγώνα θα διοργανώσουμε ή σε τι αγώνα θα πάμε να συμμετέχουμε! Έλα να αναλάβεις ένα ρόλο στην οργάνωση του επόμενου event του Sailing Spot! Να κάνεις το πλήρωμα και τη παρέα σου να περνάει καλά μέσα από ένα event που βοήθησες και εσύ να στηθεί!

Η προπόνηση στη θάλασσα θα σε κάνει να καλλιεργήσεις διάφορες δεξιότητες και να αποκτήσεις καλή γνώση κάθε ρόλου επάνω στο σκάφος. Πιθανότατα να είσαι supervisor ενός νέου μέλους της παρέας και να πρέπει και εσύ ο ίδιος να έχεις τακτοποιήσει τόσο καλά στο μυαλό σου τα πράγματα ώστε να μπορέσεις να απαντήσεις με σαφήνεια σε μια ενδεχόμενη ερώτηση!

Για εσένα που θέλεις να ακολουθήσεις και βήματα εκτός του Sailing Spot, οι άλλοι εκπαιδευτές και τα τμήματα του ομίλου είναι στη διάθεσή σου! Μαζί τους μπορείς να πάρεις το δίπλωμα σου στην ανοικτή θάλασσα ή να συμμετέχεις σε αγώνες σε μονοθέσια! Ο όμιλος και οι άνθρωποί του είναι εδώ να σε βοηθήσουν να αποφασίσεις τα επόμενα βήματά σου και να επιμείνουν μαζί σου ώστε να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει!

Προγράμματα

Στο Sailing Spot μπορείς να διαλέξεις το πρόγραμμα που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ σου.

Αγοράζεις διαδοχικά Σαββατοκύριακα τα οποία δεν χάνεις αν για κάποιο λόγο δεν γίνει το μάθημα (π.χ. τα Χριστούγεννα). Το πρόγραμμά σου θα συνεχιστεί στο επόμενο Σαββατοκύριακο που τα μαθήματα συνεχίζονται!

Όσο μεγαλύτερο πρόγραμμα επιλέξεις τόσο περισσότερα προνόμια αποκτάς! Τα προνόμια συνέχεια θα εμπλουτίζονται ώστε να νιώθεις ότι από τη συνδρομή σου συνέχεια παίρνεις περισσότερη αξία! Παράλληλα, στα μεγαλύτερα προγράμματα, ενσωματώνονται πολύ περισσότερα Σαββατοκύριακα και έτσι μπορείς να πετύχεις σημαντικές εκπτώσεις!

Εκπαιδευτές


Υπεύθυνος προπονητής για το Sailing Spot είναι ο Άκης Τσαρούχης.
Ο Άκης κάνει από 7 χρονών ιστιοπλοΐα με οτιδήποτε από Optimist μέχρι maxi. Οι υποχρεώσεις του στο Sailing Spot τον εμποδίζουν από το να κάνει πλέον όσο ιστιοπλοΐα θέλει και έτσι συμμετέχει σε επιλεγμένους αγώνες με μια καλή παρέα φίλων του!

Σαν εκπαιδευτής είναι απαιτητικός πρωτίστως από τον εαυτό του. Θέλει να φτάσει τον αθλητή του σε τέτοιο επίπεδο που θα τον ήθελε μαζί του για πλήρωμα σε έναν αγώνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα χέρια του κανείς δεν νιώθει ξεχασμένος!

LinkedIn: https://gr.linkedin.com/in/tsarouchis
Facebook: https://www.facebook.com/akis.tsarouchis/
Blog: https://bluegame.org/
Email: sailingspot@iop.gr

Samsung

Η διαδικασία της εκπαίδευσης στην ιστιοπλοΐα έχει παραμείνει αναλλοίωτη από καταβολής κόσμου. O εκπαιδευτής αρχικά κάνει κάποια μαθήματα θεωρίας στον εκπαιδευόμενο, του δίνει σημειώσεις ή βιβλία να διαβάσει και στην συνέχεια τον εκθέτει σε ώρες πρακτικής στη θάλασσα. Ώρες που αποσκοπούν στο να χτίσει εμπειρία και να μπορέσει μόνος του, με ασφάλεια, να μάθει να αρμενίζει χρησιμοποιώντας τον άνεμο.

Στο sailing spot, με τεχνολογικό συνεργάτη την Samsung, δημιουργήσαμε μια εντελώς νέα εμπειρία στην εκμάθηση της ναυτικής τέχνης. Με χρήση της τεχνολογίας, καταφέραμε να μετασκευάσουμε πλήρως τον τρόπο που κανείς μαθαίνει ιστιοπλοΐα. Να γίνουμε ένα παγκόσμιο case study για το πώς η τεχνολογία μπορεί να κάνει την εκπαίδευση πιο αποδοτική, πιο γρήγορη, πιο ασφαλή, πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική!

Αν κανείς σκεφτεί ότι η ιστιοπλοΐα είναι ίσως το πιο εμπειρικό άθλημα που υπάρχει, η πρόκληση ήταν μεγάλη. Το όραμα πάντως σαφές:

Smartphone, smartwatch, 360 κάμερες και συσκευές εικονικής πραγματικότητας. Όλα ενορχηστρώθηκαν αρμονικά για να βοηθήσουν τον εκπαιδευόμενο κάθε επιπέδου να χαρεί γρήγορα τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Καταλύτης σε όλο αυτό, η ανθεκτικότητα των Samsung συσκευών στο θαλασσινό περιβάλλον και τη καταπόνηση.
Η τεχνολογία έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς να εξελιχτεί η διαδικασία της εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, μαθητές σε σχολεία έχουν tablet αντί για τετράδια και βιβλία. Τα παραδείγματα πολλά σε κάθε τύπο εκπαίδευσης που κύριο στόχο έχουν να κάνουν τη διαδικασία πιο αποδοτική, πιο διασκεδαστική και πιο γρήγορη. Γιατί όχι λοιπόν και στην ναυτική εκπαίδευση; Γιατί ο νέος μαθητής να πρέπει να διαβάσει; Γιατί να πρέπει να καταλάβει για αρκετές ώρες μια αίθουσα θεωρίας για να του εξηγηθούν τα βασικά και να πρέπει να υπάρχει ένα ταυτόχρονο «ραντεβού» όλων των συμμαθητών του και του δασκάλου; Δεν θα ήταν πιο απλό να έβλεπε, σε χρόνο που τον βολεύει, κάποια ολιγόλεπτα video σε Virtual Reality; (VR) Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσει να «βγει» από την αίθουσα και να ζήσει για πρώτη του φορά το σκάφος! Αργότερα, μπορεί να λύσει τις όποιες απορίες του με τον δάσκαλο.

 

Το VR όμως αποκτά πολύ περισσότερη δύναμη και πραγματικά δίνει αξία στο de-briefing της προπόνησης στον προχωρημένο ιστιοπλόο. Ένα debriefing που μέχρι στιγμής βασίζεται στις σημειώσεις του προπονητή, στη μνήμη του ιστιοπλόου για το τι έγινε στη θάλασσα και το πολύ σε μια κάμερα που δείχνει το ίδιο το πλήρωμα πως ανταποκρίνεται σε μια μανούβρα. Έχοντας όμως την προπόνηση τραβηγμένη με μια 360 κάμερα και κάνοντας το debriefing με VR, ο ιστιοπλόος μπορεί να δει ταυτόχρονα όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και το τι κάνουν οι αντίπαλοί του την ίδια στιγμή. Μπορεί να δει αυτό που βλέπει ο προπονητής με ηρεμία από το φουσκωτό. Να καταλάβει γιατί ήταν λάθος μια τακτική απόφαση σε σχέση με το που ήταν τα αντίπαλα σκάφη τη δεδομένη στιγμή.

Σημαντικός τομέας είναι και ο τομέας της ασφάλειας. Ο μαθητής γνωρίζει καλά τι έχει να περιμένει την πρώτη φορά που θα μπει στη θάλασσα. Επίσης μπορεί να καλέσει τον προπονητή του άμεσα από το σκάφος με ένα απλό κουμπί από το ρολόι του αν κάτι χρειαστεί!
Μια εκτενής λίστα από εφαρμογές έχει φτιαχτεί για κάθε επίπεδο. Για παράδειγμα:

 

Ενώ άμεσα είναι ορατό το πως στη πράξη μπορεί ο μαθητής να ωφεληθεί από την χρήση της τεχνολογίας, η πραγματική δύναμη της συνεργασίας με τη Samsung είναι άλλη: Η δίψα για καινοτομία τόσο του sailing spot όσο και της Samsung, είναι διαρκής. Κάθε φορά που έρχεται ο μαθητής στο sailing spot, είναι πιθανό να τον περιμένει μια καινούρια εφαρμογή, μια καινούρια άσκηση, μια καινούρια συσκευή. Κάτι που θα τον κάνει να κατανοήσει πράγματα πιο γρήγορα, πιο σωστά και πιο διασκεδαστικά!

Τελικά; Να χαρεί την ιστιοπλοΐα μαθαίνοντάς την τώρα!

Photos

Contact

Επικοινωνήστε με το Sailing Spot

 

sailing spot

Powered by Como

 

 

Name must not be empty
Please provide a valid Email
Message should not be empty
Το μήνυμα εστάλει
Oops! Κάτι πήγε στραβά. Δοκιμάστε ξανά.

Sailing Spot


Μικρολίμανο, 185 33 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4177636, 210 4225076
Fax: 210 4110287
E-mail: sailingspot@iop.gr
Copyright © 2017. All rights reserved