Νέα

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα μας!

Ανοίγουμε! Όμως, πραγματικά κλείσαμε ποτέ;

26 May 2020
Νέα

Η ιστιοπλοΐα ανοίγει και πάλι. Ο όμιλός μας και οι ακαδημίες του, sailing spot, με ακόμα πιο προσεκτικά βήματα από αυτά που προτείνει η πολιτεία, ενεργοποιεί ένα ένα τα τμήματά του. Ανοίγουμε! Όμως, πραγματικά κλείσαμε ποτέ; Τώρα που πλέον ξεκινάμε σταδιακά να επιστρέφουμε στη θάλασσα, έχει έρθει η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή και να […]

Περισσότερα

Μέτρα του sailing spot για τον SARS-CoV-2

6 March 2020
Νέα

Με την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων του Sars-CoV-2 και στη χώρα μας, αναγνωρίζουμε την δικαιολογημένη ανησυχία γονέων και μαθητών του sailing spot γύρω από το θέμα. Χωρίς πανικό, ο όμιλός μας, από την πρώτη στιγμή πήρε πολύ σοβαρά το θέμα και συμμορφώθηκε πλήρως με τις συστάσεις που απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στους φορείς εκείνους, […]

Περισσότερα

Concept

Sailing Spot για τα Σαββατοκύριακά σου!Η μοναδική ενιαία πλατφόρμα εκπαίδευσης στην ιστιοπλοΐα είναι πλέον γεγονός στον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιώς. Πυρήνας για το νέο εκπαιδευτικό πρότυπο είναι η οικογένεια. Έρευνες δείχνουν ότι η σημερινή οικογένεια περνά ολοένα και λιγότερο ποιοτικό χρόνο μαζί και για την Ελληνική οικογένεια, δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για κοινή δραστηριότητα από τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα! Όπως μια οικογένεια στην κεντρική ορεινή Ευρώπη θα περάσει το Σαββατοκύριακό της όλη μαζί στις πίστες, έτσι πλέον και η Ελληνική οικογένεια μπορεί να αρμενίζει, όλη μαζί, με ένα


δομημένο πρόγραμμα ώστε να καλλιεργεί τις γνώσεις της στην ιστιοπλοΐα και να αθλείται. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς γίνεται το φιλόξενο μέρος που η οικογένεια θα αφιερώσει όση ώρα μπορεί και θέλει ώστε να μάθουν ιστιοπλοΐα όλα τα μέλη της και παράλληλα να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί. Μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους με ένα πλούσιο πρωινό στο ανακαινισμένο εντευκτήριο του ομίλου, να συνεχίσουν με την προπόνησή τους και μετά να κάτσουν όλοι μαζί για φαγητό στον όμιλο παρακολουθώντας την προπόνηση άλλων ομάδων του ομίλου ή περνώντας χρόνο με άλλες οικογένειες. Εναλλακτικά, μπορούν όλοι μαζί να βγουν μια ακόμα βόλτα με ένα σκάφος ώστε να χαρούν τη θάλασσα λίγο περισσότερο! Οικογένειες που όλες ή τα περισσότερα μέλη τους θα εκπαιδεύονται στο sailing spot, θα έχουν προνόμια αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις ειδικά σχεδιασμένες για την οικογένεια!

Το νέο εκπαιδευτικό σύνολο απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, τον σωματότυπο και την ύπαρξη ή όχι εμπειρίας. Ο νέος μαθητής θα κατατάσσεται σε ένα από τα εκπαιδευτικά σχήματα και θα χρησιμοποιεί τον ενδεδειγμένο για αυτόν εξοπλισμό ώστε η εκπαίδευσή του να είναι μια απολαυστική και αποδοτική εμπειρία!

Baby

Aγάπησε τη θάλασσα

Με την προϋπόθεση μόνο το παιδί να ξέρει κολύμπι και να μην φοβηθεί αν πέσει στη θάλασσα, το sailing spot είναι η μοναδική ακαδημία που δέχεται παιδιά από τόσο μικρή ηλικία.

Βασικός στόχος του baby τμήματος είναι το να μπορέσει το παιδί να αγαπήσει τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα χτίζοντας παράλληλα τον μελλοντικό ιστιοπλόο. Με προτεραιότητα στο παιχνίδι και τη διασκέδαση, το παιδί θα περνάει όσο περισσότερο χρόνο στη θάλασσα είναι εφικτό ώστε να του είναι το δυνατόν πιο ευχάριστη η παραμονή του στον όμιλο.

Σαν το αντίστοιχο τμήμα της baby πίστας στο σκι ή του προ-νήπιου, το baby τμήμα, μέσα από ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα βοηθήσει το παιδί να κάνει τα πρώτα του βήματα, να ξεπεράσει κάθε του φοβία και να βάλει γερές βάσεις!

Kids

Μελλοντικοί πρωταθλητές


Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς με τις αγωνιστικές του ομάδες, συνεχίζει τον δρόμο των μεταλλίων σε κάθε κατηγορία που καλλιεργεί και σε κάθε επίπεδο από τοπικό μέχρι Ολυμπιακό. Στόχος όλων είναι να συνεχίσουν να τροφοδοτούνται οι αγωνιστικές του ομάδες με νέα ταλέντα που θα συνεχίσουν την μακρά του αυτή παράδοση. Μέσα από τη μαζική ενασχόληση με τη θάλασσα, την καλλιέργεια της ναυτικής κουλτούρας σε όλη την οικογένεια και την συνεχή τριβή της με τη θάλασσα, τα όποια ταλέντα πιο εύκολα θα αναδειχτούν και θα καλλιεργηθούν ώστε να φέρουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες στον όμιλο και φυσικά στη χώρα!


Το kids, είναι το τμήμα που το παιδί μαθαίνει σωστά ιστιοπλοΐα, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο για αυτό εξοπλισμό. Για παράδειγμα, ένα παιδί 8 ετών που είναι πολύ μεγαλόσωμο πιθανόν να δυσκολεύεται στο Optimist. Κάποιοι όμιλοι ίσως να μην το δεχτούν καν για εκπαίδευση. Στον ΙΟΠ, το παιδί αυτό θα μάθει ιστιοπλοΐα με άλλα, κατάλληλα για αυτό σκάφη και θα μπορέσει να χαρεί την ιστιοπλοΐα αλλά και να έχει μέλλον στο άθλημα αυτό.
Το τετράδιο προόδου που θα τηρείται για τον κάθε μαθητή, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο με το οποίο ο εκπαιδευτής, ο γονέας αλλά και ο ίδιος ο μαθητής θα μπορέσουν να παρακολουθούν την πρόοδο και να επικεντρώνουν την προσπάθειά τους σε δεξιότητες που χρειάζονται ακόμα ανάπτυξη. Έτσι η διαδικασία εκπαίδευσης επιταχύνεται και γίνεται με πιο συστηματικό τρόπο!

Youth

Ανάδειξη νέων ταλέντων

Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, δεν είναι αργά για τον έφηβο να ξεκινήσει ιστιοπλοΐα και να έχει μια μακρά αθλητική πορεία. Και μάλιστα επιτυχημένη! Το 26% των κυβερνητών που κέρδισαν μετάλλιο στους δικούς μας Ολυμπιακούς αγώνες το 2004 δεν ξεκίνησαν από το Optimist και μάλιστα αρκετοί ξεκίνησαν ιστιοπλοΐα σαν έφηβοι.
Κλειδί για να παραμείνει ο έφηβος στο χώρο και να αγαπήσει το άθλημα είναι το να υπάρχει ένα τμήμα ειδικό για αυτόν. Αν αγαπήσει το άθλημα θα ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό και με τη σωστή καθοδήγηση θα διακριθεί!


Το youth τμήμα είναι σχεδιασμένο ειδικά για τον έφηβο: του παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σεβόμενο τον περιορισμένο χρόνο που έχει. Το παρέχει τις απαραίτητες προκλήσεις ώστε να μην βαριέται χωρίς να βάζει τον πήχη τόσο ψηλά ώστε να τον αποθαρρύνει. Η συνταγή είναι τέτοια που προσπαθεί να κρατήσει τον έφηβο στο χώρο και να τον κάνει να κερδίσει το δυνατόν περισσότερα εφόδια στον μικρότερο δυνατό χρόνο!

Adult

Δοκίμασε τις δυνάμεις σου


O σύγχρονος ενήλικας έχει πολύ περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Και αυτόν θέλει να τον εκμεταλλεύεται στο έπακρο ώστε να περνάει το δυνατόν καλύτερα. Το sailing spot, απαντάει σε αυτό: δεν θα κάνεις μόνο ιστιοπλοΐα! Θα περιμένεις πολλές και διαφορετικές δράσεις που άλλοτε θα περιλαμβάνουν το υγρό στοιχείο και άλλοτε όχι! Ένα Σάββατο μπορεί να βγούμε να κάνουμε έναν αγώνα ιστιοπλοΐας και την Κυριακή να ξημερώσουμε στο βουνό για να συμπληρώσουμε τη βαθμολογία μας με την ικανότητά μας στο σκι!


Κύριο μέλημα των ανθρώπων του ομίλου είναι ο αθλητής του adult να νιώθει συνέχεια ότι παίρνει προστιθέμενη αξία από αυτό που κάνει. Με τη βοήθεια συνεργασιών και ενός καθημερινού αγώνα των ανθρώπων του ομίλου, είναι βέβαιο ότι πριν τη θάλασσα, μετά τη θάλασσα και φυσικά στη διάρκεια της προπόνησης θα νιώσεις ότι σου παρέχονται πολλά περισσότερα από απλά ένα μάθημα. Παραμένουμε πιστοί στο golden sailing experience που ήταν η υπόσχεση του ομίλου όταν φτιάχτηκε το adult!
Σε κάθε νέο μέλος της παρέας του adult θα ανατίθενται ένας tutor και ένας supervisor. O tutor, μπορεί να είναι ένα μέλος του ομίλου ή του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου. Θα είναι ένας άνθρωπος που θα μπορεί να σε καθοδηγήσει τόσο στα πρώτα σου βήματα στον όμιλο, όσο και στη συνέχεια. Μαζί του θα νιώσεις άνετα στον χώρο και θα μπορείς να συζητήσεις ότι σε προβληματίζει. Μαζί του θα πιείς την πρώτη σου μπίρα που θα σε κεράσει το Sailing Spot και θα θέσεις τους προσωπικούς σου στόχους. Μαζί του θα κρίνεις αν τους πετυχαίνεις και το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά σου!
Ο supervisor σου, θα είναι ένα πιο παλιό μέλος της παρέας μας. Θα σου γκρινιάζει αν χάνεις μαθήματα και θα σε βοηθάει πολύ στο ιστιοπλοϊκό κομμάτι. Μπορεί να έρχεται μαζί σου στο σκάφος και θα μπορείς να τον ρωτάς πράγματα που σε προβληματίζουν ώστε να σου πει αυτός πως τα έλυσε και πως τα έχει «τακτοποιήσει». Που ξέρεις; Μπορεί να ταιριάξετε και σε λίγο καιρό να βγαίνετε μαζί για ιστιοπλοΐα!
Νέος η προχωρημένος, βόλτα ή αγώνες, το adult, είναι το μέρος που o αρχάριος θα μάθει γρήγορα ιστιοπλοΐα με καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης ενώ ο προχωρημένος θα είναι πάντα απασχολημένος με events και συνεχώς νέες προκλήσεις! Με ένα πλούσιο πρόγραμμα αγώνων, ο sailing spotter έχει συνέχεια ευκαιρίες να δοκιμάζει τις δυνάμεις του και να αποβαίνει την προσπάθεια που κάνει για να γίνει καλύτερος ιστιοπλόος.

 

SUP

Γυμναστική, θάλασσα και διασκέδαση


Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνιση του στο χώρο της άθλησης η όρθια σανιδοκωπηλασία ή αλλιώς πιο γνωστό ως SUP.
Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο κ στην πιο fun μορφή του, το SUP ήρθε για να κερδίσει πολλούς θαυμαστές καθώς πρόκειται για μια μορφή άσκησης που γυμνάζει όλο το σώμα.


Κατά την διάρκεια της προπόνησης χρειάζεται να συνεργαστούν πολλές μυϊκές ομάδες ξεκινώντας βέβαια από τον πυρήνα του σώματος.
Κορμός, μύες άνω κ κάτω άκρων πρέπει να ενεργοποιηθούν για να σταθεί κάποιος πάνω στην σανίδα κ να κωπηλατήσει, φέρνοντας τον πολυπόθητο στόχο που είναι για τον ασκούμενο η ψυχική ευεξία κ βέβαια η καύση πολύ περισσότερων θερμίδων από τις συνηθισμένες δραστηριότητες!
Γύρω στις 800 θερμίδες μπορεί να κάψει κάποιος κωπηλατώντας κάτι βέβαια που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, η φυσική κατάσταση, η μυϊκή μάζα και βέβαια το πόσο δυνατά μπορεί κάποιος να κάνει κουπί.

 

 

 


 Δεύτερο μεγάλο κίνητρο για να το δοκιμάσεις είναι ότι μπορείς να το κάνεις παντού!
Θάλασσα, λίμνες ποτάμια σε περιμένουν, πάντα με τον σωστό εξοπλισμό με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια σου, να ανακαλύψεις την άσκηση με το Sup!


Πολλοί αθλητές άλλων αθλημάτων θάλασσας και μη, έχουν αγκαλιάσει το sup λόγω του συμπληρωματικού χαρακτήρα της προπόνησης. Γενικά τα πλεονεκτήματα της προπόνησης του sup είναι πολλά:
1. Είναι πλήρη εκγύμναση για όλο το σώμα.
2. Αποκτάς αντοχή, δύναμη, ισορροπία.
3. Καρδιαγγειακή προπόνηση.
4. Βρίσκεσαι στην θάλασσα και όχι σε έναν κλειστό χώρο!

 

 

 


Εμείς απολαμβάνοντας την θάλασσα και την μαγεία της χειμώνα – καλοκαίρι σε περιμένουμε να κάνεις μαζί μας την αρχή.
Δεν έχεις να σκεφτείς τίποτα!
Ό,τι χρειάζεσαι στο παρέχουμε εμείς, έχεις να φέρεις μόνο την καλή σου διάθεση!

Coaches

Η καλύτερη ομάδα εκπαιδευτών


Άκης Τσαρούχης

Διευθυντής ακαδημιών – Sailing Spot

Ο Άκης κάνει από 7 χρονών ιστιοπλοΐα με οτιδήποτε από Optimist μέχρι maxi. Οι υποχρεώσεις του στο Sailing Spot τον εμποδίζουν από το να κάνει πλέον όσο ιστιοπλοΐα θέλει και έτσι συμμετέχει σε επιλεγμένους αγώνες με μια καλή παρέα φίλων του!

Σαν εκπαιδευτής είναι απαιτητικός πρωτίστως από τον εαυτό του. Θέλει να φτάσει τον αθλητή του σε τέτοιο επίπεδο που θα τον ήθελε μαζί του για πλήρωμα σε έναν αγώνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα χέρια του κανείς δεν νιώθει ξεχασμένος!Χλόη Μακάρ

Εκπαιδεύτρια – Sailing Spot

Η Χλόη μετά από πολλές δοκιμές σε θαλάσσια σπορ, κατέληξε να ξεκινήσει ιστιοπλοΐα στα 10 της για να φτάσει να είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοΐας για αρκετά χρόνια στα Laser 4.7 και Radial. Την πορεία της την άρχισε στα Optimist στα οποία αγωνίστηκε για 2 χρόνια.

Η αγάπη που ανέπτυξε για το άθλημα και την θάλασσα, την έκαναν να θέλει να μεταδώσει όσα ξέρει σε νέα παιδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. για τις σπουδές της με μονόδρομο για αυτή την ειδικότητα ιστιοπλοΐας. Βασικός της στόχος είναι να μεταδώσει την αγάπη της για τη θάλασσα στους μαθητές της ώστε να παραμείνουν για μια ζωή στον χώρο του yachting και της ιστιοπλοΐας.

Πάντα με καλή διάθεση και ηρεμία να εξηγήσει ότι χρειάζεται, βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους μαθητές της και τους βοηθάει να ακολουθήσουν την πορεία της.


Ειρήνη Δήμου

Εκπαιδεύτρια – Sailing Spot

Γεννημένη σε μια οικογένεια ιστιοπλόων και με τον όμιλο ως δεύτερο σπίτι της η Ειρήνη Δήμου είναι υπεύθυνη προπονήτρια στο baby(4+). Ίσως να μην υπάρχει πιο κατάλληλος εκπαιδευτής για το τμήμα αυτό, αφού και η ίδια ήταν από λιγοστά άτομα την εποχή εκείνη, που ξεκίνησαν ιστιοπλοΐα από 4 χρονών. Έχει ακόμα αναμνήσεις από το πόσο όμορφα περνούσε μέσα στο σκαφάκι της τότε, και θέλει και οι δικοί της μαθητές να ζήσουν εξίσου όμορφες εμπειρίες στην ηλικία αυτή.


Όταν σταμάτησε τον πρωταθλητισμό στην ηλικία των 18 χρονών η αγάπη της για τα παιδιά και την θάλασσα την οδήγησαν να ασχοληθεί με την προπονητική. Παράλληλα, είναι πιστοποιημένη ναυαγοσώστρια. Σκοπός της είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα και να μάθουν τις βασικές αρχές της. Παράλληλα να αποκτήσουν σωστές δεξιότητες ώστε να βάλουν τις σωστές βάσεις για το μέλλον, όποιο και αν αποφασίσει το παιδί να είναι αυτό: Απλά βόλτα ή υψηλού επιπέδου αγώνες, το παιδί θα παραμείνει για πάντα στο χώρο! Μέσα από δημιουργικό παιχνίδι και διασκέδαση, η Ειρήνη θα μεταλαμπαδέψει με επιτυχία την ευγενή άμιλλα του αθλητισμού και τις αξίες της ομιλικής παρέας! Με το χαμόγελο πάντα στο πρόσωπό της!


Λεωνίδας Αλυγιζάκης

Εκπαιδευτής – Sailing Spot

Ο Λεωνίδας ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα σε ηλικία 6 ετών το 2003. Είναι μέλος της Εθνικής ομάδας από το 2011 μέχρι σήμερα, στις κλάσεις optimist, Laser 4,7, laser radial, Europe, Laser Standard. Είναι Βαλκανιονίκης το 2017 και το 2019 στην κατηγορία Laser standard. Είναι πτυχιούχος προπονητής Ολυμπιακών Διαδρομών, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ενώ παράλληλα είναι 5ετής φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η έντονη και πετυχημένη του αθλητική πορεία τον κάνει να βλέπει πάντα τον «αθλητή» μέσα στους μαθητές του. Θέλει να τους κάνει πρωτίστως να αγαπήσουν το άθλημα που και ο ίδιος αγαπάει και στη συνέχεια να τους χαρεί να κερδίζουν αγώνες!Ελένη Γεροντή

Εκπαιδεύτρια – Sailing Spot

Απόφοιτη των ΤΕΦΑΑ και γυμνάστρια στο επάγγελμα, η Ελένη έχει την ευθύνη του τμήματος του SUP. Tην έχει κερδίσει το SUP εδώ και πολλά χρόνια και έχει το μεράκι που χρειάζεται για να σε κάνει να το αγαπήσεις και εσύ! Η εμπειρία του μαθήματος με την Ελένη είναι μοναδική. Θα βρει αμέσως τον ρυθμό σου και θα σε οδηγήσει να πετύχεις αυτό που εσύ θέλεις. Χωρίς εσύ να της το πεις. Λίγο περισσότερο; Λίγο πιο γρήγορα; Λίγο πιο μακριά από το γραφείο; Θα γυρίσεις στο λιμάνι χωρίς να νιώθεις ότι έχεις πιεστεί αλλά όταν αναλογιστείς τι κατάφερες μέσα σε ένα μόνο μάθημα η λίστα θα είναι μεγάλη.


Η τριβή της με το γυμναστήριο, δίνει πάντα μια χροιά γυμναστικής στην βόλτα σου. Θα σε βάλει σε πρόγραμμα χωρίς να το καταλάβεις. Και χωρίς να το καταλάβεις θα σε κάνει να νιώθεις ευεξία μέσα από μια πολύ διασκεδαστική διαδικασία! Αυτή του SUP!

Options

Επίλεξε το πρόγραμμά σου

  • Μηνιαία συνδρομή 70€

  •  Προσφορά τριμήνων (Οκτ-Νοε-Δεκ), (Ιαν-Φεβ-Μαρ) ή (Απρ-Μια-Ιουν) 160€

Photos

Samsung

Πολύτιμος υποστηρικτής

Η διαδικασία της εκπαίδευσης στην ιστιοπλοΐα έχει παραμείνει αναλλοίωτη από καταβολής κόσμου. O εκπαιδευτής αρχικά κάνει κάποια μαθήματα θεωρίας στον εκπαιδευόμενο, του δίνει σημειώσεις ή βιβλία να διαβάσει και στην συνέχεια τον εκθέτει σε ώρες πρακτικής στη θάλασσα. Ώρες που αποσκοπούν στο να χτίσει εμπειρία και να μπορέσει μόνος του, με ασφάλεια, να μάθει να αρμενίζει χρησιμοποιώντας τον άνεμο.

Στο sailing spot, με τεχνολογικό συνεργάτη την Samsung, δημιουργήσαμε μια εντελώς νέα εμπειρία στην εκμάθηση της ναυτικής τέχνης. Με χρήση της τεχνολογίας, καταφέραμε να μετασκευάσουμε πλήρως τον τρόπο που κανείς μαθαίνει ιστιοπλοΐα. Να γίνουμε ένα παγκόσμιο case study για το πώς η τεχνολογία μπορεί να κάνει την εκπαίδευση πιο αποδοτική, πιο γρήγορη, πιο ασφαλή, πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική!

Αν κανείς σκεφτεί ότι η ιστιοπλοΐα είναι ίσως το πιο εμπειρικό άθλημα που υπάρχει, η πρόκληση ήταν μεγάλη. Το όραμα πάντως σαφές:

Smartphone, smartwatch, 360 κάμερες και συσκευές εικονικής πραγματικότητας. Όλα ενορχηστρώθηκαν αρμονικά για να βοηθήσουν τον εκπαιδευόμενο κάθε επιπέδου να χαρεί γρήγορα τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Καταλύτης σε όλο αυτό, η ανθεκτικότητα των Samsung συσκευών στο θαλασσινό περιβάλλον και τη καταπόνηση.
Η τεχνολογία έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς να εξελιχτεί η διαδικασία της εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, μαθητές σε σχολεία έχουν tablet αντί για τετράδια και βιβλία. Τα παραδείγματα πολλά σε κάθε τύπο εκπαίδευσης που κύριο στόχο έχουν να κάνουν τη διαδικασία πιο αποδοτική, πιο διασκεδαστική και πιο γρήγορη. Γιατί όχι λοιπόν και στην ναυτική εκπαίδευση; Γιατί ο νέος μαθητής να πρέπει να διαβάσει; Γιατί να πρέπει να καταλάβει για αρκετές ώρες μια αίθουσα θεωρίας για να του εξηγηθούν τα βασικά και να πρέπει να υπάρχει ένα ταυτόχρονο «ραντεβού» όλων των συμμαθητών του και του δασκάλου; Δεν θα ήταν πιο απλό να έβλεπε, σε χρόνο που τον βολεύει, κάποια ολιγόλεπτα video σε Virtual Reality; (VR) Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσει να «βγει» από την αίθουσα και να ζήσει για πρώτη του φορά το σκάφος! Αργότερα, μπορεί να λύσει τις όποιες απορίες του με τον δάσκαλο.

 

Το VR όμως αποκτά πολύ περισσότερη δύναμη και πραγματικά δίνει αξία στο de-briefing της προπόνησης στον προχωρημένο ιστιοπλόο. Ένα debriefing που μέχρι στιγμής βασίζεται στις σημειώσεις του προπονητή, στη μνήμη του ιστιοπλόου για το τι έγινε στη θάλασσα και το πολύ σε μια κάμερα που δείχνει το ίδιο το πλήρωμα πως ανταποκρίνεται σε μια μανούβρα. Έχοντας όμως την προπόνηση τραβηγμένη με μια 360 κάμερα και κάνοντας το debriefing με VR, ο ιστιοπλόος μπορεί να δει ταυτόχρονα όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και το τι κάνουν οι αντίπαλοί του την ίδια στιγμή. Μπορεί να δει αυτό που βλέπει ο προπονητής με ηρεμία από το φουσκωτό. Να καταλάβει γιατί ήταν λάθος μια τακτική απόφαση σε σχέση με το που ήταν τα αντίπαλα σκάφη τη δεδομένη στιγμή.

Σημαντικός τομέας είναι και ο τομέας της ασφάλειας. Ο μαθητής γνωρίζει καλά τι έχει να περιμένει την πρώτη φορά που θα μπει στη θάλασσα. Επίσης μπορεί να καλέσει τον προπονητή του άμεσα από το σκάφος με ένα απλό κουμπί από το ρολόι του αν κάτι χρειαστεί!
Μια εκτενής λίστα από εφαρμογές έχει φτιαχτεί για κάθε επίπεδο. Για παράδειγμα:

 

Ενώ άμεσα είναι ορατό το πως στη πράξη μπορεί ο μαθητής να ωφεληθεί από την χρήση της τεχνολογίας, η πραγματική δύναμη της συνεργασίας με τη Samsung είναι άλλη: Η δίψα για καινοτομία τόσο του sailing spot όσο και της Samsung, είναι διαρκής. Κάθε φορά που έρχεται ο μαθητής στο sailing spot, είναι πιθανό να τον περιμένει μια καινούρια εφαρμογή, μια καινούρια άσκηση, μια καινούρια συσκευή. Κάτι που θα τον κάνει να κατανοήσει πράγματα πιο γρήγορα, πιο σωστά και πιο διασκεδαστικά!

Τελικά; Να χαρεί την ιστιοπλοΐα μαθαίνοντάς την τώρα!

Contact

Επικοινωνήστε με το Sailing Spot

 

Name must not be empty
Please provide a valid Email
Message should not be empty
Το μήνυμα εστάλει
Oops! Κάτι πήγε στραβά. Δοκιμάστε ξανά.


Μικρολίμανο, 185 33 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4177636, 210 4225076
Fax: 210 4110287
E-mail: sailingspot@iop.gr
Copyright © 2017. All rights reserved