Αγωνιστική Ιστιοπλοΐα

   Ο Τομέας του Αθλητικού Τμήματος, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, λειτουργεί φέτος με οργανωμένες τις ομάδες των ιστιοπλόων μας σε όλες τις κατηγορίες καθώς και με ανανεωμένη την προπονητική ομάδα.
Με το αμέριστο ενδιαφέρον του Διοικητικού Συμβουλίου, την αρωγή των γονέων και την άοκνη προσπάθεια των έμπειρων και ικανότατων προπονητών μας, θα προσπαθήσουμε και φέτος να συμμετάσχουμε σε μεγάλο αριθμό αγώνων του εσωτερικού και του εξωτερικού σε μία δύσκολη οικονομικά χρονιά με σκοπό τις διακρίσεις.
Επίσης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, λειτουργούμε τις Σχολές των μικρών μαθητών / αθλητών με την τρίμηνη εκπαίδευσή τους, σκοπός της οποίας είναι η αγάπη για το άθλημα και η ανάδειξη νέων ταλέντων. Ο κάθε τριμηνιαίος κύκλος εκπαίδευσης θα έχει διαφορετική βαθμολογική βαρύτητα αναλόγως της προόδου του κάθε νέου αθλητή όπου στο τέλος του έτους ο αθλητής με την καλύτερη βαθμολογία και εφόσον είναι έτοιμος, θα προκρίνεται για τα προαγωνιστικά τμήματα του Ι.Ο.Π.
Φέτος οι σχολές μας έχουν διευρυνθεί εκτός από την κατηγορία optimist με τις κατηγορίες Laser, 420 & Lighting δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας να αποκτήσουν την εμπειρία – γνώση της ΙστιοπλοΪας, ενός ιστορικού αθλήματος για τη χώρα μας, που τόσες φορές έχει τιμήσει με Ολυμπιακά μετάλλια.