Χάθηκε ιστιοπλόος στο Volvo Ocean Race

Ενημέρωσή από τον Πρόεδρο του ιστιοπλοϊκού αγώνα Volvo Ocean Race, Ρίτσαρντ Μπρίσις για το μέλος του πληρώματος της ομάδας "Sun Hung Kai / Scallywag” Τζον Φίσερ: "Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνω ότι χάθηκαν τα ίχνη του ιστιοπλόου μας Τζον Φίσερ, από την ομάδα Sun Hung Kai/Scallywag.

Ενημέρωσή από τον Πρόεδρο του ιστιοπλοϊκού αγώνα Volvo Ocean Race, Ρίτσαρντ Μπρίσις για το μέλος του πληρώματος της ομάδας “Sun Hung Kai / Scallywag” Τζον Φίσερ: “Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνω ότι χάθηκαν τα ίχνη του ιστιοπλόου μας Τζον Φίσερ, από την ομάδα Sun Hung Kai/Scallywag. Όλοι μας έχουμε συγκλονιστεί. Ως ιστιοπλόοι και διοργανωτές του αγώνα, είναι τεράστια τραγωδία να χάνουμε ένα μέλος των πληρωμάτων μας στη θάλασσα. Είμαστε συντετριμμένοι και οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα στην οικογένεια, τους φίλους του Τζον και στο πλήρωμα του Sun Hung Kai/Scallywag”.

Χθες, λίγο μετά την 1300 UTC, οι ελεγκτές του Volvo Ocean Race ενημερώθηκαν ότι ένα άνθρωπος της ομάδας “Sun Hung Kai/Scallywag” έπεσε από το σκάφος.

Αμέσως συνεργαστήκαμε με τα μέλη της ομάδας και το Maritime Rescue Coordination Centre, το οποίο εντόπισε ένα πλοίο και το έστρεψε προς την πορεία του συμβάντος. Δυστυχώς δε θα κατάφερνε να φτάσει στο συμβάν πριν την επομένη μέρα.

Ο υπόλοιπος στόλος ήταν περίπου 200 ναυτικά μίλια μακριά. Τους ζητήθηκε να επιστρέψουν να βοηθήσουν αλλά στην περιοχή έβρεχε καταρακτωδώς, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι και ήταν αδύνατον να επιστρέψουν.

Μετά από αρκετές ώρες εξαντλητικής έρευνας σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, το πλήρωμα του Scallywag δεν κατάφερε να τον εντοπίσει.

Δεδομένης της χαμηλή θερμοκρασίας της θάλασσας, τις ακραίες καιρικές συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη τις ώρες που έχει πέσει στη θάλασσα, θεωρούμε ότι χάθηκαν τα ίχνη του.

Οι διοργανωτές του Volvo Ocean Race εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους του Τζον και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σταθούμε δίπλα τους αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η ομάδα “Sun Hung Kai/Scallywag” συνεχίζει την πορεία της βορειοανατολικά και βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω επιδείνωσης της κακοκαιρίας.

Το πλήρωμα είναι συναισθηματικά και σωματικά καταβεβλημένο.
Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε και συμπαρασταθούμε σε αυτή την ομάδα.

Είμαστε βέβαιοι ότι πολλά ερωτηματικά θα υπάρξουν γύρω από το πως μπορεί ένας ιστιοπλόος να πέσει από το σκάφος και να χαθεί.

Θα σας ενημερώσουμε εφόσον μιλήσουμε αναλυτικά με όλα τα μέλη του πληρώματος.

Σήμερα οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στην οικογένεια του Τζον και σε όλη την ομάδα του.”