Στο World Cup Series προστέθηκε η Γένοβα της Ιταλίας για το 2019 & 2020

Στην σειρά αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ιστιοπλοΐας World Cup Series, σύμφωνα με ανακοίνωση της World Sailing προστέθηκε η Γένοβα της Ιταλίας για το 2019 και το 2020 ως ακόμα μία ευρωπαϊκή ενδιάμεση στάση.

Η σειρά των αγώνων το 2019 θα ξεκινήσει από το Olympic venue του Tokyo 2020 στην Enoshima της Ιαπωνίας, τον Σεπτέμβριο, πριν ξεκινήσει τον Ιανουάριο στο Miami των ΗΠΑ. Η Γένοβα θα αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία για τους ιστιοπλόους να προκριθούν για τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθούν στη Μασσαλία της Γαλλίας, στον χώρο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων Paris 2024.

Η σειρά των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτελεί βασικό σημείο συνάντησης για τους οπαδούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που συνδέονται με το άθλημα της ιστιοπλοΐας και την υποστήριξη των αθλητών στο δρόμο τους προς το Tokyo 2020 και πέρα.

Πάνω από 2.000 από τους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου, που εκπροσωπούν 75 χώρες, έχουν αγωνιστεί μέχρι σήμερα στη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την ίδρυσή του το 2008.

“Η Γένοβα είναι τέλεια κατάλληλη για μία διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου”,
δήώσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kim Andersen.“Οι άριστες καιρικές συνθήκες για την περίοδο της άνοιξης και ο χώρος παγκόσμιας κλάσης διοργάνωσης μέσα σε μια όμορφη τουριστική πόλη θα εξασφαλίσουν τη ζωή του ανταγωνισμού ώστε να μείνει για πολύ καιρό στη μνήμη των ιστιοπλόων, των επισκεπτών και μιας αφοσιωμένης στο άθλημα τοπικής κοινότητας”.`