Ασημένιο Ευρωπαϊκό οι Μάντης / Καγιαλής

Με ακόμη μια σπουδαία διάκριση επιστρέφει από τη Βουλγαρία το δίδυμο των επιτυχιών της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ύστερα από μια σπουδαία εμφάνιση κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 που διεξήχθει από τις 16 ως τις 24 Μαΐου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας. 

Ύστερα από ένα έντονο και ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο συγκέντρωσαν συνολικά 72 βαθμούς ποινής (σε σύνολο 12 ιστιοδρομιών) και βρέθηκαν στο 2ο σκαλί του βάθρου. Μάλιστα οι Έλληνες πρωταθλητές στα μισά του αγώνα βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά κάποια λάθη την 4η αγωνιστική ημέρα ουσιαστικά έδωσαν το πλεονέκτημα στους Σουηδούς Anton Dahlberg & Fredrik Bergstrom που τελικά στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

Παναγιώτης Μάντης:
“Το Πανευρωπαϊκό είναι πάντα για εμάς ένας πολύ σημαντικός αγώνας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο των νικητών. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ μέσα στη χρονιά και θέλαμε πολύ να έρθει το αποτέλεσμα σε αυτόν τον αγώνα. Νομίζω είχαμε αρκετά καλή απόδοση και αν αποφεύγαμε τα λάθη της 4ης ημέρας ίσως πετυχαίναμε κάτι καλύτερο. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και κάθε λάθος στοιχίζει. Καταφέραμε να βελτιώσουμε την ταχύτητά μας ύστερα από αρκετή προπόνηση και δουλειά στην παραμετροποίηση των υλικών μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρώτη διάκριση της “Ανατολής”. Τώρα έχουμε λίγες ημέρες να ξεκουραστούμε πριν αναχωρήσουμε για τον επόμενο αγώνα της σεζόν που γίνεται στη Μασαλία”.

Παύλος Καγιαλής:
“Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας με εξαιρετικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα. Πραγματικά ο καιρός μας εξέπληξε και εμάς ευχάριστα. Οι ασταθείς συνθήκες της πρώτης αγωνιστικής ημέρας ουσιαστικά εκμηδένισαν τα περιθώρια λάθους σε όλα τα πληρώματα και αύξησαν την πίεση σε όλους τα αθλητές, αλλά όλες τις υπόλοιπες ημέρες οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Είμαστε εξουθενωμένοι αλλά το μετάλλιο σβήνει όλη την κούραση. Το Πανευρωπαϊκό ήταν ο ένας από τους δυο βασικούς στόχους της χρονιάς και το ασημένιο μετάλλιο μας χαροποιεί ιδιαίτερα. “

Το ελληνικό δίδυμο στη νέα ολυμπιακή καμπάνια που διανύει έχει την αμέριστη υποστήριξη δυο χρυσών χορηγών. Η Blue Star Ferries γνωρίζει καλά ότι η θάλασσα είναι ένας δύσκολος καθημερινός αγώνας και ενώνει τις δυνάμεις της με τους Μάντη – Καγιαλή, προκειμένου να πάνε όσο το δυνατόν υψηλότερα. Η Eurobank, με στόχο πάντα την κορυφή και αναδεικνύοντας τις αξίες του ήθους, της επιμονής και της προσήλωσης στο στόχο, συνδέεται και πάλι με 2 μεγάλους αθλητές της ιστιοπλοΐας έχοντας την πεποίθηση ότι με πειθαρχία και σκληρή προσπάθεια όλα είναι πιθανά.

Πέρα από τους 2 χρυσούς χορηγούς, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες έχουν χρόνια στο πλευρό τους την Sirios Shipmanagement, ενώ επίσης υποστηρίζονται χορηγικά από τους Porsche, Yamaha, Technohull και Holmes Place. Την αντιηλιακή τους προστασία επιμελείται η La Roche-Posay ως Suncare Partner και η ομάδα των χορηγών συμπληρώνεται από την Garmin ως Technology Sponsor.