Αγιασμός των υδάτων και απονομές

Με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων στο Μικρολίμανο και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, εορτάστηκαν από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς τα Άγια Θεοφάνια, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.

Την ατμόσφαιρα στον αγιασμό των υδάτων έκανε ακόμα πιο ζεστή και γιορτινή η μπάντα του Λιμενικού Σώματος, όπως πάντα εδώ και πολλά χρόνια που συνόδευσε τους καλεσμένους στον Όμιλο.

Ο ΙΟΠ, που μετρά 81 χρόνια ιστορίας, με αφορμή τον αγιασμό των υδάτων, πραγματοποίησε την ετήσια γιορτή του και βράβευσε τους κορυφαίους ιστιοπλόους της χρονιάς που έφυγε, μεταξύ αυτών τους Ολυμπιονίκες μας στα 470 Παύλο Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη, αλλά και την αθλήτρια του ΙΟΠ που πήρε την πρόκριση της χώρας στην κατηγορία της, στους Ολυμπιακός Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, Βασιλεία Καραχάλιου.

Ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς κ. Γιάννης Παπαδημητρίου μετά τον χαιρετισμό του έδωσε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους χορηγούς του ομίλου που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το έργο του.

Τιμητικά έπαθλα δόθηκαν και στο ‘νέο αίμα’ του αθλήματος, το οποίο χάρισε στη χώρα μας πολλές επιτυχίες το 2018.

Την τελετή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, πολλοί εκπρόσωποι σωμάτων, πολιτείας και επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δ.Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, η πρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Πειραιά, Ολυμπιονίκης κα. Σταυρούλα Αντωνάκου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, αλλά και πολλοί Ολυμπιονίκες, οι οποίοι χάρισαν το χειροκρότημά τους στους Έλληνες Ιστιοπλόους.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των βραβεύσεων έγινε και η κοπή της πίτας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς με την ευχή όλων για περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Χριστίνα Βραχάλη.

Δείτε φωτογραφίες εδώ