Στη medal race μπήκαν οι Μάντης – Καγιαλής στη Μαγιόρκα

The Trofeo Princesa Sofia Iberostar celebrates this year its 50th anniversary in the elite of Olympic sailing in a record edition, to be held in Majorcan waters from 29th March to 6th April, organised by Club Nàutic S’Arenal, Club Marítimo San Antonio de la Playa, Real Club Náutico de Palma and the Balearic and Spanish federations. ©Jesus Renedo/SAILING ENERGY/50th Trofeo Princesa Sofia Iberostar05 April, 2019.

Ολοκληρώθηκε στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας το 50ο Κύπελλο της “Πριγκίπισσας Σοφίας” με την συμμετοχή 849 σκάφων όλων των Ολυμπιακών κατηγοριών με περισσότερους από 1.100 αθλητές. Μια διοργάνωση θεσμός που εδώ και 50 χρόνια φιλοξενεί τους πιο διακεκριμένους ιστιοπλόους απο όλο τον κόσμο. Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πειραιά συμμετείχε με τρία πληρώματα.

Στα 470 παρά το κακό ξεκίνημα που είχαν οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, λόγω της άκυρης πρώτης ιστιοδρομίας, κατάφερε να ανεβάσει σημαντικά την απόδοση του και να βρεθεί για άλλη μια φορά μεταξύ των κορυφαίων σε σύνολο 73 σκαφών. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και το δύσκολο ξεκίνημα αν και στοίχησε αρκετούς βαθμούς, έφερε το δίδυμο στον τελικό του Medal Race με 93 βαθμούς ποινής χωρίς όμως τελικά να μπορέσει να κερδίσει κάποιο μετάλλιο. Οι Έλληνες Πρωταθλητές κατάφεραν να τερματίσουν στην 6η θέση στο Metal Race συγκεντρώνοντας 105 βαθμούς ποινής, που τους οδήγησε στην 10η θέση της κατάταξης του αγώνα.

Παναγιώτης Μάντης “Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με πολλές συμμετοχές και έντονο ανταγωνισμό. Η πρώτη άκυρη ιστιοδρομία, μας στοίχισε αρκετούς βαθμούς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους στις επομενες ιστιοδρομίες. Οι καταστάσεις έχουν δείξει πως η πίεση λειτουργεί υπερ μας γιατί μας βοηθάει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στον στόχο μας.”

Παύλος Καγιαλής “Ο αγώνας εξελίχθηκε ιδιαίτερα δύσκολος και φάνηκε απο τις υψηλές βαθμολογίες όλων των πληρωμάτων. Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Τρέξαμε συγκεντρωμένοι και με την σωστή στρατηγική, καταφέραμε να περάσουμε στο Medal race στην 8η θέση. Κρατάμε τα λάθη μας και προχωράμε μπροστά καθώς σε μια βδομάδα ξεκινάει το World Cup στην Γένοβα της Ιταλίας.”

Το άλλο πλήρωμα του ΙΟΠ με τους Βασίλη Παπουτσόγλου και Γιάννη Ορφανό, τερμάτισαν στην 26η θέση της κατηγορίας 470.με 141 βαθμούς ποινής.

Στα λέιζερ ράντιαλ, η Βασιλεία Καραχάλιου επίσης του ΙΟΠ, ήταν 12η με 124 βαθμούς ποινής.