Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FINN η επόμενη ημέρα

'Ένα ακόμη εισιτήριο στους Ολυμπιακούς αγώνες του ΤΟΚΥΟ 2020 μετά το Laser Radial, RS:X ανδρών, 470 γυναικών με την κατηγορία FINN από τον Γιάννη Μιτάκη.

Τις τελευταίες ημέρες ζήσαμε μία μεγάλη διοργάνωση με συμμετοχή πολλών εθελοντών, υποστηρικτών και αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αναλαμβάνει μεγάλες διοργανώσεις.

Παράλληλα το Διεθνές ιστιοπλοϊκό κέντρο (Athens International Sailing Center) μόλις στις πρώτες του μεγάλες διοργανώσεις έδειξε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις υψηλού επιπέδου, όπου μαζί με τις ιδανικές καιρικές συνθήκες που έχουμε όλο τον χρόνο, να φιλόξενεί μεγάλα αθλητικά events.

Από τις 10 έως τις 18 Μαΐου 2019 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FINN, είδαμε μεγάλους αθλητές, με τρομερό συναγωνισμό σε μία καθαρά σκληρά αντρική κατηγορία όπου δυστυχώς προσπαθούν με νύχια και με δόντια να την βγάλουν εκτός Ολυμπιακών αγώνων και να την αντικαταστήσουν με πανάκριβα σκάφη αξίας περίπου 120.000 euro.
Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κάνει ότι είναι δυνατόν να παραμείνει αυτή η κατηγορία όπου μέσα στην διάρκεια των ετών είχε πολλούς Έλληνες αθλητές και έχει συνδεθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα με αυτή.

Μεγάλο και σημαντικό ρόλο στην διεκδίκηση και οργάνωση του καθόλα πετυχημένου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έπαιξε η εμπλοκή του Ολυμπιονίκη μας Αιμίλιου Παπαθανασίου ο οποίος σήμερα είναι ενεργός από την θέση πλέον του προπονητή και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα μία μεγάλη διοργάνωση, όπου στο κλείσιμό της έφερε και ακόμα ένα εισιτήριο στους Ολυμπιακούς αγώνες του ΤΟΚΥΟ 2020 με την προσπάθεια του Γιάννη Μιτάκη.

Ας ελπίσουμε αυτή η ομαδική προσπάθεια ομίλων, παραγόντων και αθλητών να είναι η έναρξη να μπορούμε να διεκδικούμε μεγάλες διοργανώσεις στο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό μας κέντρο (AISC) πλέον και να κάνουμε περήφανη όλη την Ελλάδα.


Τα μετάλλια είχαν ως εξής:
Χρυσό Μετάλλιο, Giles SCOTT (GBR)
Αργυρό Μετάλλιο, Andy MALONEY (NZL)
Χάλκινο Μετάλλιο, Zsombor BERECZ (HUN)

Αναλυτικά στο site της διοργάνωσης