Σάρωσε στο Παγκόσμιο 420 ο ΙΟΠ

Σάρωσε ο ΙΟΠ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας και στέφεται ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ όμιλος για μία ακόμη χρονιά.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420, Βιλαμούρα, Πορτογαλία.
Χάλκινο μετάλλιο στις γυναίκες οι κορυφαίες Μελίνα Παππά / Μαρία Τσαμοπούλου.
Χρυσό μετάλλιο U17 οι μάγκες Οδυσσέας Σπανάκης / Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος.
5η θέση οι ανερχόμενοι Λάμπης Γιαννούλης / Σίμος Μιχαλόπουλος.
12η θέση οι πολλά υποσχόμενες Έλενα Σωτηρίου / Ελένη Γιαννούλη.

Μετά τους κορυφαίους ιστιοπλόους ανά κατηγορία, υπάρχει και ο μαέστρος των Παγκόσμιων μεταλλίων, ο προπονητής Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων της κατηγορίας 420 για το 2019.

“Αυτός ο όμιλος, πραγματικά αποδικνύει συνεχώς ότι όταν έχεις καλή βάση ακαδημίας και στην συνέχεια δυνατές αγωνιστικές ομάδες με σκοπό τον Πρωταθλητισμό και την κατάκτηση μεταλλίων όχι μόνο σε Εθνικό αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο, τότε είσαι ΙΟΠιτζής, ένα επίθετο ιστορία στην Ελληνική ιστιοπλοϊα. Το έχω πει πολλές φορές αλλά πρέπει να ακούγεται, ο ΙΟΠ είναι πάνω από όλα ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με όλη της την σημασία. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που προσπαθούν συνέχεια και ασταμάτητα με σκληρή προπόνηση και πάθος να καταφέρνουν να κατακτούν την κορυφή.  Πολλά συγχαρητήρια και στον Ανδρέα που ξέρει να βγάζει μέσα από την οικογένεια, πρωταθλητές για τον όμιλο και την Ελλάδα”.
Γιάννης Παπαδημητρίου
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΟΠ