Παππά / Τσαμοπούλου βραβεύθηκαν από τον ΠΣΑΤ ως ανερχόμενα ταλέντα 2019

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε εχθές στο Μέγαρο Μουσικής η 66η τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων του ΠΣΑΤ.

¬—¡¬≈…¡ –”¡‘ 2019 (÷Ÿ‘œ√—¡÷…¡: ‘¡ «” ”¡√…¡” / EUROKINISSI)

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ανέδειξε κορυφαίους αθλητές, προπονητές και ομάδες του ελληνικού αθλητισμού για τις διακρίσεις τους μέσα στο 2019, όπως ψηφίστηκαν από τους αθλητικούς συντάκτες-μέλη του Συνδέσμου.

Κορυφαίος αθλητής αναδείχτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κορυφαία αθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη, κορυφαίος προπονητής ο Γιώργος Πομάσκι, ενώ κορυφαία ομάδα ψηφίστηκε ο Ολυμπιακός στην υδατοσφαίριση Ανδρών.

Οι αθλήτριες τoυ ομίλου μας, Μελίνα Παππά / Μαρία Τσαμοπούλου, βραβεύθηκαν από τον ΠΣΑΤ ως ανερχόμενα ταλέντα για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών της κατηγορίας 420 στην Πορτογαλία και το χάλκινο μετάλλιο που ακολούθησε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ισπανία το 2019. Στην μεγάλη αυτή επιτυχία τους και όλα αυτά τα χρόνια είναι μαζί τους ο προπονητής Ανδρέας Παπαδόπουλος.

“Είναι σημαντικό αφενός να βραβεύονται αθλητές της ιστιοπλοΐας μέσα από το σύνολο των αθλημάτων, αφετέρου για τον ΙΟΠ όπου για πολλοστή φορά βραβεύονται αθλητές του επιβεβαιώνοντας την μεγάλη θέση του στην Ελληνική Ιστιοπλοΐα. Για τα κορίτσια μας βέβαια έχω να πω ότι έχουν ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο τους από πολύ μικρές κατακτώντας Πανελλήνια, Βαλκανικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, όπου σίγουρα θα μας απασχολήσουν σύντομα και σε επόμενες Ολυμπιάδες. Το μυστικό τους εκτός του ταλέντου βρίσκεται στην οικογένεια, όπως με αυτές τις αρχές έχουν μεγαλώσει και στην τεράστια οικογένεια του ΙΟΠ, όπου μέσα από αυτές τις αρχές το να κυματίζει η Ελληνική σημαία ψηλά είναι μέρος του DNA τους”.
Γιάννης Παπαδημητρίου
Πρόεδρος ΙΟΠ

Φωτό, eurokinisi