Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του ΤΟΚΥΟ2020 για το 2021

Ματαίωση των Ολυμπιακών αγώνων με συμφωνία ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία και ότι οι Αγώνες θα κρατήσουν το όνομα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες που παρείχε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αγώνες της XXXII Ολυμπιάδας στο Τόκιο πρέπει να ξανά προγραμματιστούν σε ημερομηνία πέραν του 2020 αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για την προστασία της υγείας των αθλητών, όλων των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη διεθνή κοινότητα.

Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα μπορούσαν να αποτελέσουν φως ελπίδας στον κόσμο κατά τη διάρκεια αυτών των προβληματικών καιρών και ότι η ολυμπιακή φλόγα θα μπορούσε να γίνει το φως στο τέλος της Πανδημίας στην οποία βρίσκεται ο κόσμος σήμερα.
Συμφωνήθηκε ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία και ότι οι Αγώνες θα κρατήσουν το όνομα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020.