23 Ιουλίου 2021, η νέα ημερομηνία των Ολυμπιακών Αγώνων «TOKYO2020»

Με ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου του 2021 θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες «TOKYO2020».

Λίγο νωρίτερα σήμερα στην από τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Οργανωτική Επιτροπή «TOKYO2020» και την διοργανώτρια χώρα συμφωνήθηκαν οι νες ημερομηνίες διεξαγωγής.

Έτσι λοιπόν η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου και η Τελετή Λήξης στις 8 Αυγούστου του 2021 στο Τοκίο και των Παραολυμπιακών Αγώνων η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου και η Τελετή Λήξης στις 5 Σεπτεμβρίου του 2021.

Η απόφαση ελήφθη με τρεις βασικές αρχές την προστασία της υγείας των αθλητών και όλων των εμπλεκομένων καθώς και η συγκράτηση της εξάπλωσης του φονικού ιού, η προστασία των συμφερόντων των αθλητών και του Ολυμπισμού και το παγκόσμιο αθλητικό καλεντάρι.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για τη συνεργασία. Η ανθρωπότητα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα σκοτεινό τούνελ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΤΟΚΥΟ2020 αποτελούν το φως στο τέλος του τούνελ».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η διοργάνωση, παρόλο που θα διεξαχθεί το 2021, θα εξακολουθήσει να κρατά την Ολυμπιακή φλόγα που ήδη δόθηκε και να έχει τα ίδια λογότυπα με την επωνυμία «TOKYO2020» διότι το κόστος των αλλαγών θα ήταν πραγματικά τεράστιο.