Το «Θάλασσα Μπορούμε» απέδειξε τη δύναμη και την ένωση της ιστιοπλοϊκής οικογένειας

Χαμόγελα, ενθουσιασμός, παρέα μεγαλύτερη από 100+ ιστιοπλόους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, εικονική ιστιοπλοΐα μέσα στην καραντίνα και 8.000 ευρώ στο κρατικό ταμείο για την μάχη κατά του COVID-19.

Χαμόγελα, ενθουσιασμός, παρέα μεγαλύτερη από 100 ιστιοπλόους, εικονική ιστιοπλοΐα μέσα στην καραντίνα και 8.000 ευρώ στο κρατικό ταμείο για την μάχη κατά του COVID-19.
Αυτός είναι ο απολογισμός του «Θάλασσα Μπορούμε», της πρωτοβουλίας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, που δεν ανέστειλε την λειτουργία του πάρα το ξέσπασμα της πανδημίας και είναι το ίδιο ενεργός όπως πάντα. Με νέα μέσα που ανακαλύπτει καθημερινά και πάντα στο πνεύμα των καιρών συνεχίζει το έργο της καλλιέργειας της ιστιοπλοΐας, μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε.

Το «Θάλασσα Μπορούμε», που εντάχθηκε στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά», προέκυψε σαν ιδέα στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ανακοινώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι την Τρίτη του Πάσχα που έληγε το όριο για την υποβολή δηλώσεων είχε συγκεντρώσει 8.000 Ευρώ με πάνω από 100 και πλέον συμμετοχές.

Αν ήμασταν στη θάλασσα, θα ήταν από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που υπάρχουν. Ιστιοπλόοι από όλη την Ελλάδα, αλλά και Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, συμμετείχαν για τον κοινό σκοπό, πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους.

Η πρώτη φάση των αγώνων, αποτελείτο από δυο ημέρες προκριματικών αγώνων και συμμετείχαν πάνω από 100 ιστιοπλόοι σε διαφορετικά γκρουπ. Από τη φάση αυτή, προέκυψαν 20 νικητές που συμμετείχαν στους τελικούς. Από τη βαθμολογία της τελικής φάσης προκρίθηκαν για το medal race 10 ιστιοπλόοι, όπως ακριβώς γίνεται και στη θάλασσα!
Νικητές του «Θάλασσα Μπορούμε» ήταν οι Ιάσωνας Βαλιάδης, Μανώλης Τριγκώνης και Μπάμς Κουαντρί που κατέλαβαν την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στο «Θάλασσα Μπορούμε» όμως, κερδίσαμε όλοι. Κέρδισε η ιστιοπλοΐα, η θάλασσα, η Ελλάδα!

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ, Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε:
«Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, ήταν ο καταλύτης που βοήθησε να ενωθεί η ιστιοπλοϊκή οικογένεια και να δείξει σε όλους ότι στη θάλασσα είμαστε όλοι μια παρέα. Μια παρέα που όταν το πράγμα ζορίσει, βγαίνουμε μπροστά και αντιμετωπίζουμε μαζί το οτιδήποτε. Μας το έχει μάθει η θάλασσα αυτό. Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, αυτός ο τρόπος ζωής, ο ιστιοπλοϊκός, σε μαθαίνει να πατάς στα πόδια σου. Να βοηθάς. Να εκτιμάς. Να ευχαριστείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όλους τους e-στιοπλόους της διοργάνωσης! Μπράβο σε όλους όσους διακρίθηκαν. Όλοι πρέπει να είναι υπερήφανοι που είναι μέλη της παρέας αυτής. Ειδικά ευχαριστώ για την πολύχρονη βοήθεια τους τον Ολυμπιονίκη μας Παύλο Καγιαλή, τον Μιχάλη Πατενιώτη, τον Γιάννη Μιτάκη και βέβαια τον Άκη Τσαρούχη.
Όλοι αυτοί αποτέλεσαν για την ώρα τη διαδικτυακή παρέα, σύντομα όμως θα βρεθεί ξανά στη θάλασσα να αγωνίζεται για μετάλλια και διακρίσεις! Η διάκριση του Θάλασσα Μπορούμε έχει γραφτεί ήδη στο παλμαρέ όλων!»