Επανεκκίνηση του αθλητισμού από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Το άθλημα της ιστιοπλοΐας επέλεξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για να εγκαινιάσει την επανεκκίνηση του ελληνικού αθλητισμού.

Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου υποδέχθηκε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος κράτησε την υπόσχεσή του και επισκέφθηκε τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς για να εγκαινιάσει την επανεκκίνηση του ελληνικού αθλητισμού.
Έτσι λοιπόν τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα ντύθηκε “ιστιοπλοϊκά” και πήγε στην “Ιφιγένεια”, το δοξασμένο σκάφος όπου οι Ολυμπιονίκες μας Παναγιώτης Μάντης / Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν τον χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΡΙΟ2016. Στην συνέχεια η Ιφιγένεια ξανάπεσε στο νερό, για να ανοίξει και πάλι τα πανιά της μετά από 2 μήνες lock down λόγω της Πανδημίας του ιού covid-19.
Με συμβολικό χαρακτήρα να έχει ο ελληνικός αθλητισμούς πάντα ούριους ανέμους με πολλές επιτυχίες, ταξίδεψε ως καπετάνιος την Ιφιγένεια εναλλάξ με τους Ολυμπιονίκες μας λόγω περιορισμού.

“Ένιωσα από τόσο κοντά την προσπάθεια, τον κόπο, το πάθος, την ελπίδα. Ο αθλητισμός μας επιστρέφει σιγά σιγά. Πάμε Σημαία της Ελλάδας”
δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

“Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό που διάλεξε την ιστιοπλοΐα ως συμβολικό χαρακτήρα της επανεκκίνησης, άλλωστε η ελληνική ιστιοπλοΐα έχει καταφέρει πολλές διακρίσεις κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε”
δήλωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου

“Τιμή μας να μπαίνουμε ξανά στο νερό μετά από τρίμηνη αποχή μας με τον Υφυπουργό και αυτό να σημαίνει την επανεκκίνηση του αθλητισμού, σαν δώρο δίνουμε υπόσχεση να γυρίσουμε από το ΤΟΚΥΟ με ένα μετάλλιο”
δήλωσαν οι Παναγιώτης Μάντης / Παύλος Καγιαλής