Το ταξίδι μνήμης του Ολυμπιονίκη Γιώργου Ζαϊμη

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών πραγματοποίησαν ταξίδι μνήμης και τελετή για τη διασπορά της τέφρας του Ολυμπιονίκη και τ.Προέδρου του ΙΟΠ Γιώργου Ζαϊμη στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε.

Σε αυτό το ταξίδι, ο Γιώργος Ζαϊμης δεν ήταν μόνος, καθώς ήταν πολλοί οι ιστιοπλόοι, Ολυμπιονίκες, μικροί και μεγάλοι αθλητές, σχολές ανοικτής θαλάσσης ομίλων, που παρακολούθησαν τη διασπορά της τέφρας στο Σαρωνικό, ώστε να αποχαιρετήσουν μαζί με την οικογένεια και τους συγγενείς του, έναν σπουδαίο αθλητή αλλά κι έναν εξαιρετικό άνθρωπο.

Την αθλητική και ιστιοπλοϊκή οικογένεια εκπροσώπησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Ι.Ο.Π. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Δ.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου, ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος Γιώργος Ανδρεάδης και ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής Ο.Α.Κ.Α. “Σπύρος Λούης” και Επικεφαλής Επιτροπής Εργασίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος εκπροσώπησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

O Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου, συγκινημένος είπε: «Σήμερα αποχαιρετήσαμε τον Γιώργο Ζαΐμη στο χώρο που λάτρευε περισσότερο, στη θάλασσα που ταξίδευε, στη θάλασσα που δάμαζε, στη θάλασσα που νικούσε. Για όλους εμάς στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς η απώλεια είναι μεγάλη γιατί εκτός από αθλητής μας ήταν και Πρόεδρος του ομίλου, ωστόσο η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του, αποτελεί για όλους την καλύτερη ευχή αλλά και τον καλύτερο οδηγό για τη συνέχεια του ΙΟΠ».