Κορυφαίοι Έλληνες αθλητές δήλωσαν τη στήριξη τους στον Αθλητισμό

Σε μία υπέροχη βραδιά πάνω από 100 Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Olympians, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, δείχνοντας την πλήρη στήριξή στο πρόσωπό του.

Άνεμος Ολυμπιακών Αγώνων φύσηξε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουλίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και την Ένωση Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τους αθλητές και τις αθλήτριες υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου, ενώ μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρέστησαν ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, η Πρόεδρος του ΣΕΟ Εύη Μωραϊτίδου και η Πρόεδρος των Olympians Βούλα Κοζομπόλη.

Βρέθηκαν όλοι μαζί, για να κάνουν τον απολογισμό της στενής συνεργασίας ενός ολοκλήρου χρόνου αλλά και να συζητήσουν για το νέο νομοσχέδιο που έρχεται σύντομα στη Βουλή. Για την ολοκλήρωση της αναγκαίας αθλητικής μεταρρύθμισης που έχει ανάγκη η αθλητική οικογένεια στη χώρα μας.

Αντάλλαξαν απόψεις για τον αθλητισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη χώρα μας, εν μέσω της πανδημίας, ενώ ο κ. Αυγενάκης είχε την ευκαιρία να τους εκθέσει τις απόψεις του για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα για διαβούλευση. Αναφορά η οποία άνοιξε πολλά πηγαδάκια αθλητών.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων, είπε:
«Το πρόγραμμα του “Ζήσε Αθλητικά”, εν μέσω κορωνοιού, όπου αθλητές, σωματεία και φίλοι διέδωσαν με όλους τους τόνους το μεγαλείο του αθλητισμού. Και βέβαια δεν θα μπορούσε σε αυτό το πρόγραμμα να μην συμμετείχε και ο ΙΟΠ όπου με το “Θάλασσα Μπορούμε” ο ναυταθλητισμός πρόσφερε ένα μεγάλο ποσό στους γιατρούς και νοσηλευτές, που πάλευαν εκείνη την περίοδο. Πολλά συγχαρητήρια για τις βαθιές τομές στον Ελληνικό αθλητισμό και για την ολοκλήρωση της αναγκαίας αθλητικής μεταρρύθμισης που έχει ανάγκη η αθλητική οικογένεια στη χώρα μας. Τέλος, όπως είπε και ο Υπουργός, Μαζί για ακόμα πιο ψηλά, πιο μακριά, πιο δυνατά»