Ο Γάλλος Joël Bouzou επανεξελέγη Πρόεδρος της World Olympians Association

Ο Γάλλος Joël Bouzou επανεξελέγη Πρόεδρος της World Olympians Association σε μία ψηφοφορία χωρίς αντίπαλο μιας και ήταν πετυχημένος Πρόεδρος μη αφήνοντας σκέψη για την υποψηφιότητα κάποιου αντιπάλου.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν εχθές 28 Οκτωβρίου στη Μόσχα της Ρωσίας όπου ακολούθησαν το ιδιαίτερα επιτυχημένο εναρκτήριο Παγκόσμιο Φόρουμ Ολυμπιακών Αγώνων, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 283 Ολυμπιονίκες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της ΔΟΕ Thomas Bach και του προστάτη του ΠΟΑ Πρίγκιπα HSH Prince Albert II of Monaco, για να συζητήσουν βασικά ζητήματα στο Ολυμπιακό Κίνημα.

Λόγω της πανδημίας Covid-19 η ψηφοφορία έγινε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Έτσι λοιπόν ο Ζοέλ Μπουζού επανεξελέγη Πρόεδρος της World Olympians Association σε μία ψηφοφορία χωρίς αντίπαλο μιας και ήταν πετυχημένος Πρόεδρος μη αφήνοντας σκέψη για την υποψηφιότητα κάποιου αντιπάλου.

Ο Ζοέλ Μπουζού έχει συμμετάσχει σε 4 Ολυμπιάδες και έχει κατακτήσει 1 χάλκινο μετάλλιο στο Μοντέρνο Πένταθλο. Εκλέχθηκε πρώτη φορά Πρόεδρος της WOA το 2011 με τετρατετή θητεία. Έκτοτε, επιβλέπει τον μετασχηματισμό της WOA, βοηθώντας στην ανάπτυξη ενός νέου στρατηγικού σχεδίου και οράματος για την ενίσχυση της εμπλοκής με τα μέλη του οργανισμού και τη δημιουργία μιας βαθύτερης σχέσης εργασίας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Επιπλέον μέλη του Executive Committee της WOA, εκλέχθηκαν ως Αντιπρόεδρος ο Alper Kasapoglu (Turkey) και ο ήδη Αντιπρόεδρος El Hadj Amadou Dia Ba (Senegal), επανεκλέχθηκε στην ίδια θέση, Γενικός γραμματέας εξελέγη ο Anthony Ledgard (Peru) και Ταμίας ο Patrick Singleton (Bermuda). Τέλος τέσσερα ακόμη νέα μέλη εκλέχθηκαν η Nadia Cruz (Angola), η Tatiana Lebedeva (Russia), η Freida Nicholls (Barbados) και ο Malav Shroff (India).

Ζοέλ Μπουζού δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του:
“Είμαι ενθουσιασμένος για τις ευκαιρίες που είναι μπροστά μας και θα συνεχίσω να οδηγώ την αποστολή μας να κινητοποιήσουμε τους Ολυμπιονίκες παντού, εφαρμόζοντας νέα προγράμματα και πρωτοβουλίες που προωθούν την ευημερία, την κοινωνική συνοχή και την κοινοτική εμπλοκή καθώς οδηγούμε μια αποφασιστική πορεία προς έναν υγιέστερο, σοφότερο, πιο αρμονικό κόσμο”.

Η Βούλα Κοζομπόλη Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, απέσυρε την υποψηφιότητά της και δεν ήταν στη λίστα των προς ψήφιση νέων μελών.