Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Ολυμπιονίκης μας Λεωνίδας Πελεκανάκης

Μεγάλο Πένθος για τον όμιλο μας και την Ιστιοπλοϊκή οικογένεια.

Ο Ολυμπιονίκης μας Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 58 ετών, μετά από δίμηνη νοσήλια, χτυπημένος από την θανατηφόρα πανδημία Covid-19, που τον βρήκε χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Ο Λεωνίδας, γεννήθηκε στον Πειραιά στις 22/11/1962, ήταν πατέρας 3 παιδιών, 2 κοριτσιών και ενός αγοριού.

Από μικρός άφησε τις αλάνες του Πειραιά και αγάπησε το άθλημα της ιστιοπλοΐας στον όμιλό μας, ξεκινώντας την τεράστια καριέρα του από την κατηγορία optimist. Στην ιστιοπλοϊκή του πορεία μεταπήδησε σε μεγαλύτερες κατηγορίες, φτάνοντας και στις Ολυμπιακές, Finn, Star και Soling. Παράλληλα ασχολήθηκε μέχρι και σήμερα με την ανοιχτή θάλασσα με πολλές Πανελλήνιες και διεθνής διακρίσεις.

Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή στην κατηγορία των Star και κατέκτησαν την 6η θέση.
Με την ίδια κατηγορία σκάφους συμμετείχε και στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ το 2000 με τον Δημήτρη Μπούκη και το 2004 στην Αθήνα με τον Θεσσαλονικιό Γιώργο Κοντογούρη.

Να σημειώσουμε ότι ο Λεωνίδας μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές με Soling το 1993.

Ο ΙΟΠ χαιρετά ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι της τεράστιας ιστορίας του!

“Αγαπητέ Λεωνίδα,

εκ μέρους της οικογένειας του ΙΟΠ εύχομαι καλοτάξιδος και είμαι βέβαιος ότι ο Κύριος θα σε κατατάξει σε σκηνές δικαίων γιατί ήσουν ένας υπέροχος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Χρέος μας να μεταλαμπαδεύσουμε στις ακαδημίες και σχολές μας την τεράστια προσφορά σου στην ελληνική ιστιοπλοΐα αλλά και ιδιαίτερα στον όμιλό σου.
Καλές θάλασσες και εκεί που πας μαζί με πολλούς ακόμα Ολυμπιονίκες αλλά και φίλους μας.
Καλό ταξίδι, Αιωνία σου η μνήμη Λεωνίδα”

Γιάννης Παπαδημητρίου
Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς

ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς συνήλθαν εκτάκτως σήμερα, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00, μετά τη θλιβερή είδηση της εκδημίας του Λεωνίδα Πελεκανάκη, αθλητή Ολυμπιονίκη μας, αφού εξήραν το έργο και την προσωπικότητα του εκλιπόντος και σεβόμενοι τους περιορισμούς της πολιτικής προστασίας, αποφάσισαν ομόφωνα:

1. Να κυματίσει μεσίστιος η σημαία του Ομίλου επί τριήμερον.
2. Να αποσταλεί στεφάνι.
3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα.
4. Να αποσταλεί συλλυπητήριος επιστολή στην οικογένεια.