Η Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες TOKYO2020

Μετά από 17 χρόνια απουσίας, η Χρυσή Ολυμπιονίκης μας το 2004, Αιμιλία Τσουλφά, στα 48 της χρόνια πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μαζί με την Αριάδνη Σπανάκη.

Μία τεράστια επιτυχία σημείωσε η Αιμιλία Τσουλφά. Η Χρυσή Ολυμπιονίκης μας της Αθήνας του 2004 στην ιστιοπλοΐα επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από 17 χρόνια, καθώς μαζί με την Αριάδνη Σπανάκη πήραν την πρόκριση για το ΤΟΚΥΟ2020, κάτω από τις προπονητικές οδηγίες του Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Τα βιβλία των ιστορικών του μέλλοντος θα απασχολήσει σίγουρα η περίπτωση της Αιμιλίας Τσουλφά η οποία εξασφάλισε την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου περίπου δύο μήνες πριν κλείσει τα 48 της χρόνια κατάφερε άλλη μία πρωτιά, να είναι η πρώτη γυναίκα με την μεγαλύτερη ηλικία με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Στον πρώτο αγώνα κατάταξης που είχε γίνει επί ελληνικού εδάφους οι Θεσσαλονικιές αθλήτριες Μπόζη/Κλωναρίδου ήταν οι νικήτριες με τις Τσουλφά και Σπανάκη στη δεύτερη θέση. Στο Παγκόσμιο της Πορτογαλίας η Τσουλφά με την Σπανάκη τερμάτισαν στη 18η θέση, ενώ το έτερο ελληνικό δίδυμο στην εικοστή. Έτσι, με καλύτερα πλασαρίσματα εκείνες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Τόκιο σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη της ΕΙΟ είναι το δίδυμο των Τσουλφά και Σπανάκη.

Αυτή θα είναι η 4η συμμετοχή για την Αιμιλία Τσούλφα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ήταν παρούσα το 1996, το 2000 και το 2004. Στην Αθήνα είχε κερδίσει το Χρυσό μετάλλιο με την Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου με ανάρτησή της στο Facebook συνεχάρη την παλιά της συναθλήτρια, αναφέροντας συγκεκριμένα:
“Η Αιμιλία Τσουλφά μετά από 17 χρόνια επιστρέφει στο 470 Olympic Sailing και γράφει ιστορία μαζί με τη νεαρή συναθλήτριά της Aριάδνη Σπανάκη πετυχαίνοντας την πρόκρισης τους, για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο. Έκανε υπερήφανες τα τρία κορίτσια της και όλους εμάς”.