Με πέντε αθλητές ο ΙΟΠ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ2020

Ρεκόρ αποτελεί η συμμετοχή με πέντε αθλητές του ΙΟΠ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ2020 για την ιστορία του.

Η ιστορία γράφτηκε με Χρυσά γράμματα στο palmares του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, με την συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία του, πέντε αθλητών σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τοκίο το φετινό καλοκαίρι, και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και τον όμιλο, είναι οι εξής, αλφαβητικά:

Καγιαλής Παύλος (OLY), συμμετέχει στην κατηγορία 470 ανδρών
Καραχάλιου Βασιλεία, συμμετέχει στην κατηγορία Laser Radial
Μάντης Παναγιώτης (OLY), συμμετέχει στην κατηγορία 470 ανδρών
Σπανάκη Αριάδνη, συμμετέχει στην κατηγορία 470 γυναικών
Τσουλφά Αιμιλία (OLY), συμμετέχει στην κατηγορία 470 γυναικών

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε:
“Ο ΙΟΠ είναι ο όμιλος των Ολυμπιονικών στην Ελληνική ιστιοπλοΐα. Χρέος μας είναι να τιμούμε από την θεσμική μας θέση, την τεράστια ιστορία του ομίλου και τον μοναδικό σκοπό του, την διάδοση του αθλήματος της Ιστιοπλοΐας. Τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε και να μπαίνουν στο παλμαρέ του κάθε ομίλου, είμαι πολύ περήφανος που επί της θητείας μας κάναμε αυτό το τεράστιο ρεκόρ, ρεκόρ όμως που οφείλετε στην πολύ σκληρή δουλειά όλων και τις αξίες της οικογένειας και ήθους που μεταλαμπαδεύουμε εμείς στα παιδιά. Ο ΙΟΠ είναι μία τεράστια οικογένεια και δεύτερο σπίτι όλων. Ένα τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ σε όλη την διοίκηση, σε όλο το προσωπικό, διοικητικό και προπονητές, σε αυτά τα παιδιά, στους γονείς τους και βέβαια τους προπονητές τους Μιχάλη Μηλαίο, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Tamas Eszes, όπου τους περνάνε και το μήνυμα ότι μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό υπάρχει πάντα η οικογένεια την οποία αγαπάμε και είμαστε όλοι ενωμένοι και στα καλά αλλά και στα άσχημα”.