Η Yamaha με τους αθλητές της λίγο πριν το ΤΟΚΥΟ

Ο χορηγός του ομίλου μας η YAMAHA διοργάνωσε ένα γεύμα προς τιμή των αθλητών της που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ΤΟΚΥΟ.

Σε μία υπέροχη ημέρα ο χορηγός του ομίλου “YAMAHA” Ομίλου Μοτοδυναμικής, διοργάνωσε  γεύμα προς τιμή των Ολυμπιονικών και των αθλητών της που θα πάνε στο ΤΟΚΥΟ, γεύμα και μετά βόλτα με το σκάφος του ομίλου “Μακεδονία”, παρουσία του Προέδρου κ. Γιάννη Παπαδημητρίου και της Μοτοδυναμικής κ. Πάρι Κυριακόπουλου.

Η Yamaha στηρίζει τον αθλητισμό σε όλες του τις εκφάνσεις: μηχανοκίνητο και μη.
Η ευγενής άμιλλα, η συνεχής και καθημερινή δουλειά για την επίτευξη των στόχων και ο ενθουσιασμός για την διάκριση είναι αξίες που συνάδουν με την φιλοσοφία της Yamaha “Kando”: Μια ιαπωνική λέξη που εκφράζει το αίσθημα της βαθιάς ικανοποίησης και του ενθουσιασμού που νιώθει κάποιος όταν βιώνει μια εμπειρία εξαιρετικής αξίας, ποιότητας και απόδοσης. Είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα που δίνει ενδιαφέρον στη ζωή και κάνει την καρδιά να χτυπά πιο δυνατά.

Αυτόν τον ενθουσιασμό είδε η Yamaha στα μάτια των αθλητών Ιστιοπλοΐας Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, Ιωάννης Μιτάκης και Αιμιλία Τσουλφά – Αριάδνη Σπανάκη.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής αποτελούν Ιστιοπλοϊκή ομάδα από το 2008.
Από τότε, έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή, ευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
Η ομάδα έχει κερδίσει πολλά μετάλλια σε όλα τα είδη regattas με το αποκορύφωμα της καριέρας της ιστιοπλοΐας, το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ρίο 2016.
Η συνεργασία της ομάδας χαρακτηρίστηκε από καλή επικοινωνία, σεβασμό και ομαδικό πνεύμα.
Ο βασικός παράγοντας για τις συνεχείς διακρίσεις τους είναι το πάθος τους για την ιστιοπλοΐα και η ατελείωτη επιδίωξη για ατομική αριστεία και τελειότητα.
Η αγάπη τους για την ιστιοπλοΐα τους οδήγησε στην υπεράκτια ιστιοπλοΐα, επενδύοντας σε ένα αγωνιστικό σκάφος με το όνομα ΒΕΛΟΣ.
Ο επόμενος στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021.

Ο Γιάννης Μιτάκης είναι Ολυμπιακός και διεθνής αθλητής ιστιοπλοΐας, με πολλαπλές πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές νίκες στην κατηγορία FINN.
Έχει ήδη συμμετάσχει σε 2 Ολυμπιάδες – το 2012 στο Λονδίνο και το 2016.

Η Αιμιλία Τσουλφά και η Αριάδνη Σπανάκη συγκροτούν την ομάδα ιστιοπλοΐας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο το 2021, στην κατηγορία σκαφών 470.

Η Αιμιλία Τσουλφά επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ύστερα από 16 χρόνια, έχοντας συμμετάσχει ήδη 3 φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες το 1996, 2000 και 2004, με τη τελευταία της συμμετοχή να γράφει χρυσή ιστορία για την Ελλάδα, καθώς κατέκτησε μαζί με την τότε συναθλήτριά της την πρώτη θέση.
Η Αιμιλία προπονείται μαζί με την ταλαντούχα Αριάδνη Σπανάκη λιγότερο από ένα χρόνο και έχουν δημιουργήσει μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα.
Η συμμετοχή τους στους προκριματικούς αγώνες προκειμένου να κερδίσουν το εισιτήριο για το Τόκυο αποτέλεσε την πρώτη τους ομαδική συμμετοχή σε αγώνα στο εξωτερικό (λόγω της πανδημίας).
Τα προτερήματά τους σε συνδυασμό με την αφοσίωση, τη συγκέντρωση αλλά και το πάθος που της χαρακτηρίζει, τις καθιστά έτοιμες για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να διεκδικήσουν μετάλλιο στην μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση.

H Yamaha θα είναι δίπλα τους και θα τους στηρίζει σε κάθε τους βήμα, στην πορεία τους προς τον επόμενό τους στόχο και τους εύχεται καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.