Τόκιο 2020: Οι πρωταθλητές μας παρουσίασαν την ολυμπιακή στολή

Κορυφαίοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας παρουσίασαν την επίσημη ολυμπιακή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας που θα ταξιδέψει στο Τόκιο.

Σε ρόλο μοντέλου, κορυφαίοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας παρουσίασαν την επίσημη ολυμπιακή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας που θα ταξιδέψει στο Τόκιο.
Οι Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Βούλα Παπαχρήστου, Εμμανουήλ Καραλής, Βύρωνα Κοκκαλάνης και Απόστολος Χρήστου φόρεσαν την ολυμπιακή στολή, στην οποία κυριαρχούν τα γαλανόλευκα χρώματα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το 80% της αποστολής έχει ήδη εμβολιαστεί.

«Στο Τόκιο προέχει η ασφάλεια όλων. Οι κανόνες θα είναι πολύ αυστηροί και θα πρέπει να τους υπακούσουμε. Θα υπάρχουν τρομερά μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή. Το Ολυμπιακό Χωριό θα λειτουργήσει σα μία φούσκα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρετε με την καλύτερο τρόπο. Όλοι οι χορηγοί της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ανανέωσαν μέχρι και το Παρίσι», τόνισε ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
«Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μας χωρίζουν ελάχιστες ημέρες. Η πανδημία του νέου κορωνοϊού επέφερε επιπτώσεις σε όλους τους τομείς και ο αθλητισμός δέχτηκε ισχυρό πλήγμα. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας αγωνίστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Ήδη η συμμετοχή σας είναι μία νίκη. Εγκρίναμε 565.000 ευρώ για την Ολυμπιακή Επιτροπή και έχουμε κάνει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για επιπλέον χρηματοδότηση 700.000 ευρώ γιατί γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές μας», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.


Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας θα μεταβούν τμηματικά στο Τόκιο.
Οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν για την Ιαπωνία θα είναι τα πληρώματα των 470.

«Μέχρι τώρα έχουν προκριθεί 69 αθλητές και αθλήτριες σε 19 αθλήματα, αριθμός που θα μεγαλώσει και άλλο. Ο αριθμός είναι ικανοποιητικός καθώς τα εμπόδια του αθλητισμού ήταν μεγάλα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι διαφορετικοί με πολλούς περιορισμούς», δήλωσε ο αρχηγός της Αποστολής Μιχάλης Φυσεντζίδης, και ζήτησε από τους αθλητές να διαβάσουν τις οδηγίες με τα μέτρα προστασίας.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρει μέρος ύστερα από 17 χρόνια η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004 Αιμιλία Τσουλφά. «Είμαι πολύ συγκινημένη. Έχουν περάσει 17 χρόνια και δεν πίστευα ότι θα μου δοθεί και πάλι η ευκαιρία να ζήσω τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα μου άρεσε να προσπαθώ για αυτό που στην κοινή λογική αδύνατο. Με την Αριάδνη Σπανάκη καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που φάνταζε αδύνατο. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές να χαρούν τη συμμετοχή στους Αγώνες», δήλωσε.

Σπυριδούλα Σπανέα
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ