Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ολυμπιακή ομάδα

Εχθές, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο, στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο, καθώς και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.
Παρέστησαν επίσης από την ΕΟΕ, ο Α’ Αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ο Αρχηγός της Αποστολής στο Τόκιο Μιχάλης Φυσεντζίδης και ο Υπαρχηγός Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

«Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπούμαστε από αθλητές που η αλκή τους αψηφά τους κόπους», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ έκανε τις απαραίτητες συστάσεις των αθλητών στην κυρία Σακελλαροπούλου η οποία απευθυνόμενη στους αθλητές και τις αθλήτριες, τόνισε ότι τους καλωσορίζει με χαρά και συγκίνηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ενόψει της αναχώρησής τους για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και πρόσθεσε ότι «είναι μεγάλη τιμή για σας να εκπροσωπείτε την πατρίδα μας στην κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση που επιδιώκει να εξάρει το υγιές αθλητικό πνεύμα, όπως εκφράστηκε από τους αρχαίους προγόνους μας και όπως μετουσιώθηκε στη σύγχρονη εποχή. Και ταυτόχρονα είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς να εκπροσωπούμαστε από αθλητές που «η αλκή τους αψηφά τους κόπους», όπως χαρακτηριστικά έγραψε στον Πρώτο από τους Ολυμπιόνικους ύμνους του ο Πίνδαρος, ο μεγάλος αρχαίος λυρικός».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «συνδέοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός επιζητεί να δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής βασισμένο στην χαρά που βρίσκεται στην προσπάθεια, στην παιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και στον σεβασμό σε οικουμενικές ηθικές αρχές», ήταν τα λόγια του εμπνευστή της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Πιερ ντε Κουμπερτέν. Εσείς, οι αθλητές μας, είστε η ενσάρκωση αυτών των αξιών, της αριστείας, του αμοιβαίου σεβασμού, της φιλίας και της συνεργασίας. Ο μόχθος που καταβάλλετε, η ευγενής άμιλλα που αναπτύσσετε και το υψηλό σας φρόνημα μου δίνουν τη βεβαιότητα ότι θα διακριθείτε και σ’ αυτούς τους αγώνες».

Αναφερόμενη στην περίοδο της πανδημίας υποστήριξε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον αθλητισμό, με σοβαρές επιπτώσεις, τόσο σε τεχνικό, αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε ψυχολογικό. Ωστόσο, παρατήρησε ότι με τις πρόσφατες επιδόσεις τους, αποδείξανε ότι δεν πτοούνται από τις αντιξοότητες.
«Είμαι σίγουρη ότι οι ψυχικές σας αντοχές, η συστηματική και επιμελής, παρά την υγειονομική κρίση, προετοιμασία σας, το σθένος και η αφοσίωσή σας, στον στόχο σας, θα σας κατευθύνουν στη διάκριση. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία», κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία των αθλητών και της ΕΟΕ είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Οι αθλητές εξέφρασαν την επιθυμία να λάβουν την ευλογία του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας για να ευοδωθεί ο στόχος τους.

«Ήρθαμε να πάρουμε την ευλογία σας, για να τα πάμε καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως τα είχαμε πάει καλά και στους Αγώνες του ΤΟΚΥΟ2020», δήλωσε ο Σπύρος Καπράλος και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή. Επιπλέον, τον ενημέρωσε για τα νέα τμήματα που έχουν εισαχθεί, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αθλητές μας θα τα πάνε καλά.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία και να επιστρέψει η ελληνική αντιπροσωπεία με πολλές διακρίσεις.