9η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες η τεράστια αθλήτρια Βασιλεία Καραχάλιου

Η Βασιλεία τερμάτισε 6η στο medal race, μία θέση όπου μόλις ένας (1) βαθμός την χώριζε από τον τίτλο του Ολυμπιονίκη, τερματίζοντας τελικά 9η στην γενική κατάταξη των Ολυμπιακών Αγώνων TOKYO2020.

The Tokyo 2020 Olympic Sailing Competition will see 350 athletes from 65 nations race across the ten Olympic disciplines. Enoshima Yacht Harbour, the host venue of the Tokyo 1964 Olympic Sailing Competition, will once again welcome sailors from 25 July to 4 August 2021. 26 July, 2021 © Sailing Energy / World Sailing

Την 9η θέση κατέκτησε η Βασιλεία Καραχάλιου στην πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώτη της εμφάνιση, γιατί σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια και για πολλές Ολυμπιάδες ακόμα, όπου από πολύ νωρίς ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί, γράφοντας ιστορία στην συγκεκριμένη κατηγορία των Laser Radial.

Η Βασιλεία είναι ένα παιδί που από την πρώτη στιγμή έβαλε το κεφάλι κάτω με σκληρή δουλειά δική της και της οικογένειάς της για να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα. Πέρασε από μεγάλες τρικυμίες, φουρτούνες και πολέμους αλλά στάθηκε όρθια και σε απάντηση όλων αυτών, η ίδια απλόχερα έκανε όλη την Ελλάδα περήφανη με την παρουσία της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας της και ο Ούγγρος προπονητής της, Tamas Eszes, όπου από την πρώτη κιόλας στιγμή της γνωριμία τους, την πήρε μακριά από όλα αυτά που συνέβαιναν στην Ελλάδα για να εστιάσει καθαρά και μόνο στις σκληρές προπονήσεις στα Κανάρια Νησιά, παρέα με τεράστιες αθλήτριες και αθλητές, συμμετέχοντας σε όλους τους μεγάλους αγώνες. Της στάθηκε σαν οικογένεια, κάτι που το λέει και η ίδια και η οικογένειά της σε κάθε σχετική συζήτηση μαζί τους.

Ο όμιλος από την πρώτη στιγμή την αγκάλιασε με αγάπη, την στήριξε με όλες του τις δυνάμεις και της έδινε πάντα την καλύτερη ευχή, το να ζήσει το όνειρό της με όλους εμάς που είμαστε δίπλα της και να μην δίνει σημασία σε μικροπράγματα και μικροπολιτικές.

Βασιλεία είσαι έμπνευση για εμάς και για όλη την Ελλάδα.
Πολλά συγχαρητήρια, μας έκανες περήφανους.