Ο Παύλος Καγιαλής εκπρόσωπος Αθλητών των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας αθλητής εκλέγεται στην Επιτροπή Αθλητών των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και αυτός είναι ο Ολυμπιονίκης μας Παύλος Καγιαλής, οι οποίες εκλογές έλαβαν χώρα στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα αποτελεί η εκλογή του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Παύλου Καγιαλή στην Επιτροπή Αθλητών των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.
Ο Παύλος Καγιαλής εξελέγη στη διάρκεια της 6ης Συνέλευσης των Ευρωπαίων Αθλητών που έγινε στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που Ελληνας αθλητής εκλέγεται στην Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Παύλο Καγιαλή αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό.


Ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος, συνεχάρη τα νέα μέλη της Επιτροπής Αθλητών και τα κάλεσε να είναι «η φωνή των συναδέλφων σας, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν στο επίκεντρο των συζητήσεων και των διαδικασιών λήψης αποφάσεων των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία μαζί μας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Αγώνων, που είναι η κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου. Επίσης πρέπει να  συμμετέχετε στον αγώνα κατά του ντόπινγκ, να υπερασπιστείτε την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό και να βοηθήσετε στη μετάβαση από την αθλητική στη μετα-αθλητική καριέρα. Όλα αυτά απαιτούν την πολύτιμη εμπειρία σας, τις απόψεις σας, τη γνώμη σας» πρόσθεσε ο Σπύρος Καπράλος.

Στις εκλογές πήραν μέρος 70 αθλητές και μέλη Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης με την Ελλάδα να εκπροσωπεί ως δεύτερη εκπρόσωπος, η Βούλα Κοζομπόλη που συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογή του Παύλου Καγιαλή.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι:
Gwladys EPANGUE, Γαλλία, (Tάεκβοντο) 35 ψήφοι
Blanka VLASIC, Κροατία, (στίβος) 35 ψήφοι
Alistair BROWNLEE, Μεγάλη Βρετανία, (τρίαθλο) 29 ψήφοι
Alexandra LONGOVA, Σλοβακία, (τοξοβολία) 23 ψήφοι
Gerd KANTER, Εσθονία, (στίβος) 21 ψήφοι
Παύλος Καγιαλής, Ελλάδα, (ιστιοπλοΐα) 20 ψήφοι
Jonathan GUERREIRO, Ρωσία, (Καλλιτεχνικό πατινάζ) 31 ψήφοι
Viktor KNOCH, Ουγγαρία, (Πατινάζ ταχύτητας) 11 ψήφοι

Μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Gerd Kanter ορίστηκε ως Πρόεδρος, ο Jonathan Guerreiro ως Αντιπρόεδρος και η Alexandra Longova, Γενική Γραμματέας.

Την 6η Συνέλευση των Ευρωπαίων Αθλητών άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος.

Cover photo: Nikos Alevromytis