ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΙΟΠ

Κλείνοντας λίγο πριν το Πάσχα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 420 και Πρόκριση Εθνικής Ομάδας, που διοργανώθηκε από τις 15 έως τις 19 / 4 / 2022, βρίσκει και πάλι κυρίαρχο τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.

Σαρώνει ο ΙΟΠ τα Πανελλήνια πρωταθλήματα για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο μόνος κυρίαρχος στην κατηγορία ανάπτυξης 420.

Η Προσφορά του ΙΟΠ στην Ελληνική Ιστιοπλοΐα είναι πολυετή και τεράστια, όχι μόνο γιατί  στελεχώνει τις Εθνικές Ομάδες, αλλά με τις διακρίσεις των πληρωμάτων στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενισχύει την κατανομή επιχορηγήσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση στην ιστιοπλοϊκή οικογένεια, μέσα από το πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Οι διακρίσεις του ομίλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχουν ως έξης:
Χρυσό, στην ΓΕΝΙΚΗ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΕΥΛΑΜΠΙΟΣ / ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ
Χάλκινο, στην ΓΕΝΙΚΗ, ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ
Αργυρό, στην κατηγορία γυναικών, ΚΕΡΚΕΖΟΥ ΙΑΚΩΒΙΝΑ / ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΔΑΝΑΗ

Χρυσό, στην κατηγορία ανδρών, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΕΥΛΑΜΠΙΟΣ / ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ
Αργυρό, στην κατηγορία ανδρών, ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ
Χάλκινο, στην κατηγορία ανδρών, ΜΠΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΚΛΕΙΩ

Χρυσό, στην κατηγορία ανδρών (U19), ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ
Αργυρό, στην κατηγορία ανδρών (U19), ΜΠΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΚΛΕΙΩ
Χάλκινο, στην κατηγορία ανδρών (U19), ΣΟΥΡΛΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / ΣΟΥΡΛΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αργυρό, στην κατηγορία γυναικών (U19), ΚΕΡΚΕΖΟΥ ΙΑΚΩΒΙΝΑ / ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΔΑΝΑΗ

Χρυσό, στην κατηγορία ανδρών (U17), ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ
Χρυσό, στην κατηγορία γυναικών (U17), ΚΕΡΚΕΖΟΥ ΙΑΚΩΒΙΝΑ / ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΔΑΝΑΗ

Προπονητές: Παπαδόπουλος Ανδρέας (OLY), Λεκάκης Δημήτρης

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε:
“Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, αυτούς που διακρίθηκαν και σε αυτούς που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους αυτούς που σηκώνουν την σημαία του ΙΟΠ ψηλά και περήφανα δηλώνουν ΙΟΠιτζήδες. Πρωταγωνιστές επίσης είναι και οι γονείς των αθλητών οι οποίοι είναι δίπλα στον όμιλο όλα αυτά τα χρόνια και τον στηρίζουν. Η οικογένεια του ΙΟΠ δείχνει ότι η βάση του ομίλου είναι και θα είναι δυνατή, γιατί έχοντας δυνατή την βάση, έρχονται οι διακρίσεις και οι συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ξέρει ο ΙΟΠ πολύ καλά. Ένας από τους συντελεστές της νεότερης ιστορίας του ΙΟΠ είναι ο προπονητής μας Ανδρέας Παπαδόπουλος, όπου μέσα από το ήθος, την εργατικότητα, την διορατικότητα και το ομαδικό πνεύμα, μεταλαμπαδεύει στους νέους αθλητές την αρχή των πάντων, ότι εδώ είμαστε οικογένεια! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν ακόμα συντελεστή τον προπονητή μας Δημήτρη Λεκάκη για το πάθος και την εργατικότητα του όλα αυτά τα χρόνια στην οικογένεια μας.”