Με λαμπρότητα και βραβεύσεις σε Ολυμπιονίκες τα Θεοφάνεια

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο Μικρολίμανο για την καθιερωμένη εδώ και χρόνια τελετή καθαγιασμού των υδάτων του λιμένα καθώς και την τελετή βραβεύσεων και κοπή πίτας μελών και αθλητών του ομίλου.

Σε πολύ όμορφο κλίμα, γεμάτο με αισιοδοξία για το μέλλον του ΙΟΠ και με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 η επίσημη εκδήλωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, μετά τον καθαγιασμό των υδάτων, στην οποία τιμήθηκαν οι Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και οι πρωταθλητές του Ομίλου.

Ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Γιάννης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημαντικότητα της συνεχούς στήριξης των αθλητών μας αλλά και την έναρξη προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς του 2024, την συνεργασία του Ομίλου με την Πολιτεία, τα μελλοντικά ναυταθλητικά δρώμενα, τις συνεχείς δράσεις στήριξης των ευάλωτων συνανθρώπων μας μέσω του αθλητισμού ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αρμόδιους Υπουργούς, τους Φορείς και τους συνεργάτες του Ομίλου για την ουσιαστική στήριξη τους στο σπουδαίο έργο των αθλητών μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωστας Κατσαφάδος, τ. Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΕΟΕ κ.Δήμος Μπουλούκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Σταυρούλα Αντωνάκου και Χάρης Ρώμας, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αξιότιμοι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Μελάς, Νόνη Δούνια, η ιδρύτρια του ανθρωπιστικού οργανισμού Humanity Greece κ. Γεωργία Παράσχου, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Σύμβουλος Στρατηγικής & Επικοινωνίας κ. Βασίλης Γκουτμάχερ, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Βούλα Ζυγούρη, από την ΕΣΟΑ η κ. Βιργινία Κραβαριώτη καθώς κορυφαίοι αθλητές, μέλη και  φίλοι του Ομίλου.
Την Τελετή συνόδευσε μουσικά, όπως όλα αυτά τα χρόνια η μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν για τις διακρίσεις τους οι αθλητές:
1. Παύλος Καγιαλής(OLY)/Γιάννης Ορφανός κατ. 49er
2. Λάμπης Γιαννούλης/Ελένη Γιαννούλη κατ 420
3. Παναγιώτης Σωτηρίου/Σίμος Μιχαλόπουλος κατ.420
4. Γιώργος Τσουλφάς/Νίκος Ροδουσάκης κατ. 49er
5. Ιακωβίνα Κερκέζου/Δανάη Γιαννούλη κατ. 420
6. Μελίνα Παππά/Σίμος Μιχαλόπουλος κατ.470
7. Κολοκοτρώνης Πάρις κατ. Optimist
8. Θανάσης Λάχανης/Γιώργος Μιχαλόπουλος κατ. 420
9. Βάλια Συρίγου κατ. ILCA 4
10. Στέλιος Σωτηρίου με πλήρωμα Κύνθια Σκοτιδά, Χρήστο Κηφίδη, Κώστα Τριδήμα, Ράνια Βέργου κατ. J24
11. Mιχάλης Μπελέγρης, κυβερνήτης σκάφους CODEZERO κατ. ΑΘ ORC A PERFORMANCE
12. Σπύρος Κανάρης, κυβερνήτης σκάφους ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΙ, κατ. ORC SPORT
13. Βασίλης Παπουτσόγλου/Αιμιλία Τσουλφά (OLY) κατ.470
14. Δημήτρης Σουρλατζής/Νίκος Σουρλατζής κατ. 420
15. Δημήτρης Μπήτρος/Κλειώ Σουλιώτη κατ. 420
16. Κων/νος Μιχαλόπουλος, κυβερνήτης σκάφους LIGHTNING
17. Άγγελος Βασιλάς, κυβερνήτης σκάφους LIGHTNING.

Στην τελετή βραβεύθηκαν και οι χορηγοί του ομίλου. Οι μεγάλοι χορηγοί, η εταιρία YAMAHA του ομίλου Μοτοδυναμική και η LENOVO, οι χορηγοί, KATRADIS, LALIZAS, ABOVE, EVMARIA, THE HELLENICON και οι υποστηρικτές, SAIL MARINE, VMG Factory, AERO NAUTICA και LUCAS Lighting.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε η δημοσιογράφος της Καθημερινής κ. Σπυριδούλα Σπανέα.