Ο Μάνος Στούμπος προπονητής και του USA Team

Τον προπονητή μας της κατηγορίας optimist, Μάνο Στούμπο επέλεξε η Αμερικανική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, για εθνικό της προπονητή, στην κατηγορία optimist.

Συνέχεια διακρίσεων με τον προπονητή μας Μάνο Στούμπο να τον επιλέγει η Αμερικανική Ομοσπονδία για εθνικό προπονητή της κατηγορίας optimist.

Έτσι λοιπόν, με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στο πρωτάθλημα British Nationals 2023 με προπονητή τον δικό μας υπεύθυνο αγωνιστικών ομάδων της κατηγορίας optimist Στούμπο Μάνο.

Η Αμερικανή κλάση του optimist, USODA μετά τις επιτυχίες των ομάδων που ο προπονητής μας έχει αναλάβει, τον προσκάλεσε να βοηθήσει και να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους νέους αθλητές που κέρδισαν την πρόκριση τους, από τους αγώνες team trials (πρόκριση για την εθνική ομάδα) στην Αμερικανική Ήπειρο.

Ο προπονητής μας δήλωσε:

Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση της USODA να αναλάβω την ευθύνη της εθνικής τους ομάδας για το British Nationals. Σε ένα υπέροχο ιστιοπλοϊκό μέρος στο Weymouth της Αγγλίας όπου έλαβαν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2016 βρεθήκαμε μαζί με τον Cristian Noa και 16 παιδιά από διάφορα μέρη την ΗΠΑ.

Στον αγώνα αυτόν συμμετείχαν αθλητές από όλο τον κόσμο και το επιπεδο ήταν πολύ υψηλό. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που μόνο ενώνει και ένιωσα από την πρώτη μέρα τη χαρά και την προσμονή των παιδιών να με γνωρίσουν και να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις. Ο καιρός της Αγγλίας ηταν πολύ διαφορετικός από της Ελλάδας και για μένα στην αρχή ήταν λιγο δύσκολο να συνηθίσω τους 10-12 βαθμούς Κελσίου και ανέμους 30-35 μιλίων ειδικά τις πρώτες μέρες. Ο αγώνας κύλισε πολύ ομαλά, καθώς οι οργανωτές είναι έμπειροι από τέτοιου είδους αγώνες και διαχειρίζονται με επιτυχία μεγάλους στόλους. Το χαμόγελο και η αγάπη που τα παιδιά αυτά μου έδωσαν θα μου μείνουν χαραγμένα. Μπορεί τα παιδιά να είναι οι πιο δύσκολοι αλλά και καλύτεροι κριτές. Η τελευταία μέρα ήταν δύσκολη καθώς ξέροντας πως τελειώσαμε τους αγώνες, τη χαρά του αποτελέσματος διαδέχθηκε η λύπη τη στιγμή του αποχωρισμού. Μετά από αυτή την μεγάλη λοιπόν εμπειρία τα ταξίδια συνεχίζονται και ανυπομονώ για την έλευση της νέας αγωνιστικής χρονιάς στον αγαπημένο μας όμιλο τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς”.

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ κ. Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε:

Είναι τιμή όχι μόνο για τον όμιλο αλλά και για την ελληνική ιστιοπλοΐα μια υπερομάδα σαν την USA TEAM να επιλέγει έλληνα προπονητή για την κατηγορία optimist, έναν προπονητή μας τον Μάνο Στούμπο. Ο Μάνος από την ημέρα που έχει έρθει εκτός από αθλητής και ως προπονητής στον ΙΟΠ, έχει την πλήρη εμπιστοσύνη όχι μόνο την δική μου αλλά και όλης της Διοίκησης και αυτό είναι κάτι που του έχει ανοίξει τα φτερά με στόχο να κάνει την ομάδα του, γνωστή σε όλο τον κόσμο. Το πάθος και η αγάπη που δείχνει στον όμιλο και τα παιδιά του είναι ξεκάθαρο από την πρώτη κιόλας ημέρα. Ο Μάνος είναι οικογένεια του ΙΟΠ και ο ΙΟΠ είναι ο ΙΟΠ. Συγχαρητήρια Μάνο.