Home Blog

Πήραν την πρόκριση για το TOKYO2020 οι σπουδαίοι Μάντης / Καγιαλής

Ακόμη μία τεράστια διάκριση πρόσθεσε στην εντυπωσιακή του καριέρα, το πλήρωμα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, του Παναγιώτη Μάντη και του Παύλου Καγιαλή (NOKB).
Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, εξασφάλισαν μία θέση για την χώρα μας στα σκάφη τύπου 470, στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι του 2020 στο Τόκιο.

Το ελληνικό δίδυμο, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με σκάφη τύπου 470 που έγινε στην Ενοσίμα της Ιαπωνίας και εξασφάλισαν την πρόκριση για την Ελλάδα στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού.

Διεκδίκησαν και το Χάλκινο μετάλλιο στη medal race αλλά τελικά έμειναν στην 4η θέση που ούτως ή άλλως είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς πιστοποιεί ότι οι Μάντης / Καγιαλής, ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς, βρίσκονται σε τροχιά κορυφής με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου.

Πρωταθλητής και πάλι ο ΙΟΠ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420

Τελείωσε και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420/470 Junior στην Vilagarcia de Arousa της Ισπανίας, βρίσκοντας για μία ακόμη συνεχόμενη χρονιά τον ΙΟΠ στο βάθρο του!

Το απίστευτο δίδυμο των Μελίνα Παππά / Μαρία Τσαμοπούλου, σε λιγότερο από έναν μήνα από την κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, ήρθε και το Χάλκινο μετάλλιο και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19.

Επίσης Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17, το νεότερο δίδυμο Έλενα Σωτηρίου / Γιαννούλη.

Στην κατηγορία 470 junior Αργυρό μετάλλιο οι Βασίλης Μπριλάκης / Νίκος Γεωργακόπουλος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 ανδρών U23
Αργυρό μετάλλιο,  Νίκος Μπριλάκης / Νίκος Γεωργακόπουλος
10η θέση, Βασίλης Γουργιώτης / Παναγιώτης Καρδακάρης

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 γυναικών U23
4η θέση, Αριάδνη Σπανάκη / Μυρτώ Παπαδοπούλου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420 γυναικών U19

Χάλκινο μετάλλιο, Μελίνα Παππά / Μαρία Τσαμοπούλου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420 γυναικών U17
Χάλκινο μετάλλιο, Έλενα Σωτηρίου / Ελένη Γιαννούλη

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420 Νέων Ανδρών
7η θέση, Οδυσσέας Σπανάκης / Σίμος Μιχαλόπουλος

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420 Νέων Ανδρών U17
6η θέση, Λάμπης Γιαννούλης / Γιώργος Μιχαλόπουλος

Προπονητές τους ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και η Φωτεινή Κουτσουμπού

Πανελλήνιο Ανοικτής Θαλάσσης ORC 2019

Κατεβάστε την προκήρυξη Πανελληνίου:

Ανδρέας Παπαδόπουλος, Ο προπονητής των μεταλλίων!

Ο πολύπειρος προπονητής έχει καταφέρει 7 χρόνια τώρα να φτιάχνει ομάδες αποτελούμενες από παιδιά ταλέντα όπου πολύ σύντομα με σκληρή προπόνηση και συμμετοχή σε πολλούς αγώνες εντός και εκτός Ελλάδος να πετυχαίνουν το ακατόρθωτο!
Να κατακτούν τα πρωταθλήματα.

«Είμαι ευτυχής που δουλεύω όλα αυτά τα χρόνια στην οικογένεια του ΙΟΠ και είμαι δίπλα σε αυτά τα παιδιά.
Ευχαριστώ το ΔΣ και ειδικά τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παπαδημητρίου και τον έφορο μου κ. Νίκο Σπανάκη για την απόλυτη εμπιστοσύνη τους, όμως θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πάντα οι αθλητές είναι οι πρωταγωνιστές. Εγώ αυτό που κάνω είναι να αναδεικνύω το ταλέντο τους και να φτιάχνω τα κατάλληλα δίδυμα ώστε να πετυχαίνουν πάντα τον στόχο τους, δηλαδή να είναι παίκτες πρώτης γραμμής»
Ανδρέας Παπαδόπουλος

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι προπονητής του ΙΟΠ από το 2012 έχει καταφέρει τις ακόλουθες διακρίσεις κατηγοριών 420:
7 Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2 Χρυσά, 2 Ασημένια, 3 Χάλκινα) & 3 διακρίσεις έως 8η θέση.
7 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (3 Χρυσό, 3 Αργυρά, 1 Χάλκινα)
2 Βαλκανικά Πρωταθλήματα
28 Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Εκκρεμεί ακόμη και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο οποίο ήδη όλη η ομάδα βρίσκεται ακεί για να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα μετάλλια!

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι γεννημένος το 1982 στην Θεσσαλονίκη σπούδασε στην Γυμναστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γεροντή και έχει δύο παιδιά τον Θάνο και την Μιλένα.
Εκτός από δίπλωμα προπονητή έχει και πιστοποιητικό Διεθνούς καταμετρητή 470 και άδεια διακυβέρνησης ταχύπλοου σκάφους και ανοικτής θαλάσσης επίσης.
Υπήρξε επίσημος καταμετρητής στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ως αθλητής ξεκίνησε από το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με πολλές διακρίσεις.
Ως αθλητής έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 με τον Ανδρέα Κοσματόπουλο στην Ολυμπιακή κατηγορία 470.
Έχει κατακτήσει 1 Παγκόσμια διάκριση 3ης θέσης στο Παγκόσμιο Ranking List, Χάλκινο Ευρωπαϊκό, 1 Χρυσό και 1 Αργυρό σε Βαλκανικό και τέλος, 1 Χρυσό και 2 Αργυρά Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην ίδια κατηγορία.

Επίσης έχει συμμετάσχει στο Rolex cup Malta με το σκάφος Farr 52 “BRAVE”

Σάρωσε στο Παγκόσμιο 420 ο ΙΟΠ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420, Βιλαμούρα, Πορτογαλία.
Χάλκινο μετάλλιο στις γυναίκες οι κορυφαίες Μελίνα Παππά / Μαρία Τσαμοπούλου.
Χρυσό μετάλλιο U17 οι μάγκες Οδυσσέας Σπανάκης / Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος.
5η θέση οι ανερχόμενοι Λάμπης Γιαννούλης / Σίμος Μιχαλόπουλος.
12η θέση οι πολλά υποσχόμενες Έλενα Σωτηρίου / Ελένη Γιαννούλη.

Μετά τους κορυφαίους ιστιοπλόους ανά κατηγορία, υπάρχει και ο μαέστρος των Παγκόσμιων μεταλλίων, ο προπονητής Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων της κατηγορίας 420 για το 2019.

“Αυτός ο όμιλος, πραγματικά αποδικνύει συνεχώς ότι όταν έχεις καλή βάση ακαδημίας και στην συνέχεια δυνατές αγωνιστικές ομάδες με σκοπό τον Πρωταθλητισμό και την κατάκτηση μεταλλίων όχι μόνο σε Εθνικό αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο, τότε είσαι ΙΟΠιτζής, ένα επίθετο ιστορία στην Ελληνική ιστιοπλοϊα. Το έχω πει πολλές φορές αλλά πρέπει να ακούγεται, ο ΙΟΠ είναι πάνω από όλα ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με όλη της την σημασία. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που προσπαθούν συνέχεια και ασταμάτητα με σκληρή προπόνηση και πάθος να καταφέρνουν να κατακτούν την κορυφή.  Πολλά συγχαρητήρια και στον Ανδρέα που ξέρει να βγάζει μέσα από την οικογένεια, πρωταθλητές για τον όμιλο και την Ελλάδα”.
Γιάννης Παπαδημητρίου
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΟΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 2019-2020

Σε χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς 10/07/2019 με αριθμό πρακτικού 2043, το ΔΣ ομόφωνα εγκρίνει τους εξής προπονητές για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020:

Ειρήνη Δήμου, Υπεύθυνη Συντονιστής ομάδας Optimist ακαδημίας Sailing Spot
Χλόη Μακάρ, Υπεύθυνη ομάδας, Laser ακαδημίας Sailing Spot
Άκης Τσαρούχης, Διευθυντής ακαδημίας Sailing Spot
Δέσποινα Ορφανίδου, Προ-αγωνιστική ομάδα Optimist
Ισίδωρος Δαρζέντας, Αγωνιστική ομάδα Optimist
Βιργινία Κραβαριώτη (OLY), Αγωνιστική ομάδα Laser
Φωτεινή Κουτσουμπού, Αγωνιστική ομάδα 420
Ανδρέας Παπαδόπουλος (OLY), Αγωνιστική ομάδα 470
Tamas Eszes (OLY), Προπονητής Laser RDL (Βασιλεία Καραχάλιου)
Μιχάλης Μηλαίος (OLY), Προπονητής 470 (Μάντη/Καγιαλή)
Ηλίας Μυλωνάς (OLY), Προπονητής 470 (Παπουτσόγλου/Ορφανός)

Συντονιστής Προπονητής ορίζεται ο Ισίδωρος Δαρζέντας.

Αποτελέσματα “Αναστάσιου Σούλη 2019”

Προσωρινά αποτελέσματα:

Class ORC:

Ο Σπύρος Καπράλος εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα

Η πρόταση για τον κ. Καπράλο είχε περάσει  ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή και επικυρώθηκε από τα μέλη της ΔΟΕ, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη πλειοψηφία μεταξύ των προτεινόμενων 10 μελών, καθώς πήρε 60 θετικές ψήφους από τους 64 που ψήφισαν.

Μετά την επιλογή του, ο Σπύρος Καπράλος φανερά συγκινημένος δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τόσο τον Πρόεδρο Τόμας Μπαχ, όσο και τα μέλη της ΔΟΕ για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Είναι για μένα πραγματικά σπουδαία η τιμή να είμαι εκπρόσωπος της ΔΟΕ στην Ελλάδα και θέλω να τονίσω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου, για την ανάπτυξη του Ολυμπισμού και τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους στη χώρα μου, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο τους αθλητές μας που προπονούνται σκληρά σε καθημερινή βάση, για να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. Επίσης η Ελλάδα θα αποκτήσει ξανά δυνατή φωνή μέσα στο Ολυμπιακό κίνημα, όπως αρμόζει άλλωστε στη χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό».

Ο Σπύρος Καπράλος αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του ως εκπροσώπου της ΔΟΕ στην Ελλάδα, παράλληλα με τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την οποία θα συνεχίσει να κατέχει.

Βιογραφικό Σπύρου Ι. Καπράλου
Ο Σπύρος Καπράλος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα.
Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και πήρε Μεταπτυχιακό Τίτλο Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας.
Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Ως αθλητής συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 και του Λος Άντζελες το 1984, ενώ υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση από το 1969 έως το 1974.
Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Φεβρουάριο του 2009 έως σήμερα, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Mέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και Μέλος της Επιτροπής Αθλητικών Διοργανώσεων της Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.
Διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Ολυμπιακής Κληρονομιάς της ΔΟΕ από το 2015 έως το 2019 και Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Ολυμπιακής Εκπαίδευσης της ΔΟΕ από το 2014 έως το 2015.
Μετείχε στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την περίοδο 1992-1996 και διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.
Επιπλέον, διετέλεσε Διευθυντής Αθλητισμού της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», καθώς και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ κατείχε και τη θέση του Αναπληρωτή Επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων.
Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού με απόφαση του Πρωθυπουργού και ορίστηκε City Manager κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στις 25 Οκτωβρίου 2004 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιριών του ομίλου της ΕΧΑΕ, θέσεις στις οποίες παρέμεινε έως τον Οκτώβριο του 2010.
Τον Ιούνιο του 2008 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων για δυο διετίες. Από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης στο Nasdaq Ναυτιλιακής Εταιρείας Star Bulk Carriers, στης οποίας το ΔΣ είναι Πρόεδρος από τον Ιούλιο του 2014.

Έχει επίσης αναλάβει Πρόεδρος της Ευρωκλινικής από τo 2011 και είναι μέλος του ΔΣ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Β.Α., Πρόεδρος της Ασφαλιστικής Εταιρείας Αστήρ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε., Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Balkan Investments και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αθηνών, μετά από μία δεκαετή τραπεζική σταδιοδρομία ως Αντιπρόεδρος της Bankers Trust Company (Παρίσι, Νέα Υόρκη, Αθήνα, Μιλάνο, Λονδίνο).

Στην Aθήνα το 2021 η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

dav

Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος σήμερα στη Λωζάνη.
H είσοδος της ελληνικής αποστολής στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου έγινε υπό τους ήχους του Ζορμπά και ο κ. Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε σε όλα τα πλεονεκτήματα της Αθήνας, το μέρος της διεξαγωγής της Συνόδου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την έναρξη της στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 23 Ιουνίου 2021 και το συμβολικό ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία.
Κάλεσμα στα μέλη της ΔΟΕ απηύθυνε και ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας στο Ρίο, Παύλος Καγιαλής.

Επίσης, μεταδόθηκαν και δύο βίντεο με μηνύματα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και του νέου Δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, με τα οποία ζητούσαν από τα μέλη της ΔΟΕ να εμπιστευτούν τη διοργάνωση στην ελληνική πρωτεύουσα.
Στην παρουσίαση παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου και η project manager Αλεξάνδρα Γρίσπου.

Μετά το τέλος της θετικής ψηφοφορίας για την Αθήνα, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Eπιτροπής κ. Τόμας Μπαχ δήλωσε:
«Πιστεύω ότι τόσο από πλευράς οργανωτικής, όσο και συμβολικής, η Αθήνα είναι μία πολύ καλή επιλογή, ειδικά από τη στιγμή που η έναρξη της Συνόδου θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το μέρος όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και το τέλος της, θα είναι στην Αρχαία Ολυμπία, έναν τόπο όπου όλοι όσοι αγαπούν τον αθλητισμό θα πρέπει να επισκεφτούν».

Η διοργάνωση της Συνόδου της ΔΟΕ θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα, καθώς η χώρα θα βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής και όλοι οι ισχυροί άνθρωποι του παγκόσμιου αθλητισμού θα βρεθούν στην Αθήνα.

Επίσης σε αυτή τη Σύνοδο, αναμένεται να γίνει και η επανεκλογή του Τόμας Μπαχ στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Aγώνας ανοικτής θαλάσσης «Αναστασίου Σούλη 2019» στην ΑΙΓΙΝΑ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί Σάββατο και Κυριακή 29-30 Ιουνίου 2019 στην περιοχή του Σαρωνικού κόλπου (Φάληρο-Αίγινα-Φάληρο).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
28 Ιουνίου 2019
19:30 Συγκέντρωση Κυβερνητών εντευκτήριο ΙΟΠ
29 Ιουνίου 2019
11:00 Εκκίνηση ιστιοδρομίας Φάληρο – Αίγινα δεξιά – Αίγινα (Απόσταση 24 ΝΜ)
30 Ιουνίου 2019
11:00 Εκκίνηση ιστιοδρομίας Αίγινα – Φάληρο (Απόσταση 17 ΝΜ)

Κατεβάστε την προκήρυξη

Φωτό:© Andrei A.