Home Blog

Eξι αθλητές του ΙΟΠ στις Εθνικές ομάδες

Εξι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, συμπεριελήφθηκαν στις Εθνικές ομάδες, μετά τους αγώνες πρόκρισης σε 6 Ολυμπιακές κατηγορίες

Αναλυτικά οι Εθνικές ομάδες:

 49er

Παναγιώτης Καμπουρίδης – Στυλιανός Νούτσος Ν.Ο.Ε./Ο.Σ.Φ.Π.

RSX (άνδρες)  

Βύρωνας Κοκκαλάνης Ν.Α.Ο.Β.Β.

Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης Ν.Ο.Β.

Λεωνίδας Τσορτανίδης Ν.Ο. Ανδρου

RSX  (γυναίκες)

Αικατερίνη Δίβαρη Ν.Α.Ο.Β.Β.

 470 (άνδρες)

Παναγιώτης Μάντης – Παύλος – Σεραφείμ Καγιαλής Ι.Ο.Π./Ν.Ο.Κ.Β.

Βασίλειος Παπουτσόγλου – Ιωάννης Ορφανός Ι.Ο.Π.

470 (γυναίκες)

Μαρία Μπόζη – Ραφαηλία Κλωναρίδου Ν.Ο.Θ.

 ΦΙΝΝ

Ιωάννης Μιτάκης Ν.Ο.Ε.

Αντώνιος Μανωλάκης Ν.Ο.Ε.

ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ

Δημήτριος Παπαδημητρίου Ν.Ο.Β

Αντώνιος Μπουγιούρης Ν.Ο.Π.Φ.

Πάτροκλος – Θεόδωρος Τσαραμύρσης Ι.Ο.Π.

Αναστάσιος Παναγιωτίδης Ν.Ο.Θ.

Λεωνίδας Αλυγιζάκης Ι.Ο.Π.

Αιμιλιανός Μόνος Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ.

Μάριος Καραδήμας Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ.

 ΛΕΙΖΕΡ ΡΑΝΤΙΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Βασιλεία Καραχάλιου Ι.Ο.Π.

Αθανασία Φακίδη Ν.Ο.Β.

Ναταλία Ταμβακίδου Ν.Ο.Θ.

Αμαλία Προβελεγγίου Ν.Ο. Δελφινάριο.

Ανδριάνα Χιλίου Ν.Α.Ο. Μάτι

 

slider5

slider5

slider5

slider5

slider5

slider5

Θριάμβευσε ο ΙΟΠ στους αγώνες πρόκρισης για την Εθνική ομάδα

Σπουδαίες ήταν οι εμφανίσεις των αθλητών και των αθλητριών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, στους αγώνες πρόκρισης για την Εθνική ομάδα σε τέσσερις Ολυμπιακές κατηγορίες, που διοργάνωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στο φαληρικό όρμο.

Ο ΙΟΠ είχε σκάφη στην πρώτη τριάδα, στις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες, αποδεικνύοντας ότι είναι ο όμιλος που τα τελευταία χρόνια συνεχώς τροφοδοτεί με αθλητές και αθλήτριες, τις Εθνικές ομάδες.

Στα σκάφη 470, η κυριαρχία ήταν ολοκληρωτική καθώς και τα τρία πρώτα πληρώματα προέρχονται από τον ΙΟΠ, κατά σειρά οι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής (ΝΟΚΒ),  Βασίλης Παπουτσόγλου και Γιάννης Ορφανός, Βασίλης Γουργιώτης και Παναγιώτης Καρδακάρης.

Στις γυναίκες στα 470, η Αριάδνη Σπανάκη και η Μυρτώ Παπαδοπούλου πήραν την δεύτερη θέση.

Στα Laser Radial η Βασιλεία Καραχάλιου πήρε την πρώτη θέση, έχοντας νικήσει στις οκτώ από τις εννέα ιστιοδρομίες.

Τέλος στα Laser Standar, ο Θεόδωρος Τσαραμύρσης τερμάτισε δεύτερος, δύο θέσεις πιο πάνω από τον άλλο αθλητή του ΙΟΠ, τον Λεωνίδα Αλυγιζάκη που ήταν τέταρτος!

“Για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστούμε στο νερό και αυτό είναι η μεγάλη μας ανταμοιβή για την πολύ σημαντική δουλειά που κάνουμε σαν Διοίκηση στον όμιλο των Ολυμπιονικών. Το πολύ σημαντικό σε αυτή την πρόκριση είναι ότι πρωταγωνίστησαν και νέα παιδιά τα οποία επιβεβαιώνουν την πολύ καλή συνεχόμενη βάση της ομάδας για ένα ακόμη λαμπρό μέλλον” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου.

Οι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής δήλωσαν “Νιώθουμε πάντα περήφανοι να κερδίζουμε την πρώτη θέση την πανελλήνια πρόκριση Εθνικής ομάδας”.

Η Βασιλεία Καραχάλιου δήλωσε “Με σκληρή δουλειά και πολλές ώρες στην θάλασσα είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα και είμαι περήφανη για την πρώτη θέση στην Εθνική ομάδα”.

Χρυσό μετάλλιο οι Μελίνα Παππά / Μαρία Τσαμοπούλου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνεχίζουν τα κορίτσια Μελίνα Παππά / Μαρία Τσαμοπούλου την πολύ καλή εμφάνισή τους δείχνοντας ότι δικαίως είναι από τα Παγκόσμια φαβορί στην κατηγορία τους, ερχόμενες με ταχύτητα από την περσινή χρονιά που είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις ΗΠΑ και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Πολύ καλή εμφάνιση του Οδυσσέα Σπανάκη / Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο όπου κατέκτησαν την 4η θέση.

Επίσης πολύ καλή εμφάνιση και των νέων πληρωμάτων της Έλενα Σωτηρίου / Ελένη Γιαννούλη όπου πήραν την 11η θέση, του Λάμπη Γιαννούλη / Σίμου Μιχαλόπουλου που πήραν την 35η θέση και του Παύλου Πιπεράκη / Νίκου Σταυρόπουλου που πήραν την 35η θέση.

Δικαίως ο προπονητής Ανδρέας Παπαδόπουλος θεωρείται από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο στην κατηγορία 420 μιας και που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στα βάθρα των Παγκοσμίων, Ευρωπαϊκών και Πανελληνίων αγώνων.

Η Μεγάλη βραδιά των πρώτων της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκτός από τους ιστιοπλόους μας που μέσα στο 2018 κατέκτησαν 25 μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, βράβευσαν και βραβεύτηκαν πολύ μεγάλα ονόματα, τα οποία δόξασαν την ελληνική ιστιοπλοΐα από το 1960 μέχρι και το 1990.
Ανάμεσά τους ήταν ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος το 1960 ως τότε διάδοχος κατέκτησε στη Ρώμη το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με το σκάφος «Νηρεύς» στην κατηγορία Ντράγκον μαζί με τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη.
Τιμήθηκαν και οι Τάκης Κουλιγκάς, Τάσος Μπουντούρης, Άρης Ραπανάκης, Δημήτρης Δεληγιάννης και Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Η Ε.Ι.Ο. τίμησε ακόμα τον πρόεδρο της Δ.Ο.Α. Ισίδωρο Κούβελο, τον πρόεδρο της διεθνούς κλάσης 470 Δημήτρη Δήμου, τον πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π.Ι Κώστα Μάνθο και την προϊσταμένη του υγρού στίβου της Γ.Γ.Α. Χρυσάνθη Κυριάκου.

Στην γιορτή, που παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Χαντζή, παρευρέθηκαν ο υφυπουργός αθλητισμού Γεώργιος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε Σπύρος Καπράλος, ο Α΄αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Στέλιος Αγγελούδης, ο γεν. γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της Ε.ΦΙ.Π Γεώργιος Λενός, ο τέως «Αθάνατος» Λάμπης Νικολάου, η πρόεδρος του Σ.Ε.Ο Βούλα Κοζομπόλη, σύσσωμο το ΔΣ. της Ε.Ι.Ο., εκπρόσωποι του δήμου Καλλιθέας, σωμάτων ασφαλείας, της Εκκλησίας και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους της Ε.Ι.Ο. μίλησε ο πρόεδρός της Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στην προσπάθεια της ομοσπονδίας να αναλάβει τη διοργάνωση ενός γκραν σλαμ της κατηγορίας ΣΤΑΡ. Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά:
«Αν τα καταφέρουμε θα είμαστε οικονομικά αυτάρκεις, διότι ένας αγώνας «Star Sailors League» έχει τους δικούς του διεθνείς χορηγούς. Στις Μπαχάμες πριν λίγο καιρό το έπαθλο στον πρώτο νικητή ήταν 200.000 δολάρια, οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τα ποσά για τα οποία μιλάμε. Σε αυτόν τον αγώνα έτρεξαν 25 σκάφη κι ανάμεσα στους 50 αθλητές ήταν 8 χρυσοί Ολυμπιονίκες, 7 αργυροί και 9 χάλκινοι. Έχει τεράστια σημασία για την ιστιοπλοΐα και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό να διεξάγεται ένας τόσο μεγάλος αγώνας στην χώρα μας». 

Στην εκδήλωση έγινε ειδική αναφορά με βίντεο στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας», τους δύο αγώνες ΦΙΝΝ που φιλοξένησε και την συγκλονιστική ενέργεια fair play του Κύπριου αθλητή Παναγιώτη Ιορδάνου, ο οποίος παραχώρησε το σκάφος του στον Τούρκο Αλικιάν Καϊνάρ, και φυσικά στην διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΦΙΝΝ που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

Ξεχωριστό κομμάτι της βραδιάς ήταν η βράβευση δημοσιογράφων που εδώ και πολλά χρόνια στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το άθλημα. Έτσι, τιμήθηκαν οι Νίκος Κωνσταντόπουλος, Παναγιώτης Ξανθόπουλος, Χρήστος Παϊπέτης και Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση από τον κ. Βασιλειάδη στην πρωταθλήτρια ομάδα πανελλήνιου ομαδικού στα Οπτιμιστ που ήταν αυτή της περιφέρειας Β. Ελλάδας (Αναστάσιος Γκαρίπης Ο.Φ.Θ., Μαρία Βογιατζοπούλου Ν.Ο. Καλαμαριάς, Αναστασία Παπαγεωργίου Ν.Ο.Θ., Θεοφάνης Ζήσης Ν.Ο.Θ.). Ο υφυπουργός αθλητισμού ανάμεσα στ΄άλλα τόνισε: «Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία ό,τι μου έφερε είχε αρχή, μέση και τέλος. Βάλαμε μαζί κάποιους στόχους και τους φέραμε σε πέρας.

Η μεγαλύτερη προσπάθειά μας επικεντρώθηκε στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας», για το οποίο είμαι υπερήφανος που συνέβαλα στη δημιουργία του. Θα προσφέρει πολλά στην ιστιοπλοΐα, στον αθλητισμό και γενικότερα στην κοινωνία.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ   2018
1. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ TORNADO ΑΝΔΡΩΝ 1η  2018 ΓΑΛΛΙΑ
2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ TORNADO ΑΝΔΡΩΝ 1η 2018 ΓΑΛΛΙΑ
3. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ LASER STD U19 1η 2018 ΠΟΛΩΝΙΑ
4. ΚΑΛΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ TECHNO 293 PLUS Ν.  ΑΝΔΡΩΝ 2η  2018  ΛΕΤΟΝΙΑ
5. ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 420 U17 ΕΦΗΒΩΝ 2η 2018 ΗΠΑ
6. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 420 U17 ΕΦΗΒΩΝ 2η 2018 ΗΠΑ
7. ΠΑΠΠΑ ΜΕΛΙΝΑ 420 U17 ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2η 2018 ΗΠΑ
8. ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 420 U17 ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2η 2018 ΗΠΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – TARRAGONA  2018
ΦΑΚΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ LASER RDL ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1η 2018 ΙΣΠΑΝΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΩΝ – BUENOS AIRES  2018
ΚΑΛΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ TECHNO 293 + Μ ΕΦΗΒΩΝ 1η 2018 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  2018
1. ΠΑΠΠΑ ΜΕΛΙΝΑ 420 U17 ΝΕΑΝΙΔΩΝ 1η 2018 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
2. ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 420 U17 ΝΕΑΝΙΔΩΝ 1η 2018 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
3. ΚΥΡΠΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ LASER RDL MEN U21 Ν.ΑΝΔΡΩΝ 1η 2018 ΓΑΛΛΙΑ
4. ΚΑΛΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  TECHNO293 U17 ΕΦΗΒΩΝ 1η 2018 ΕΛΛΑΔΑ
5. ΔΙΒΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ TECHNO293 PLUS Ν.ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2η 2018 ΙΤΑΛΙΑ
6. ΜΟΝΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ LASER 4.7 ΕΦΗΒΩΝ 2η 2018 ΕΛΛΑΔΑ
7. ΣΠΑΝΑΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 420 Ν. ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2η 2018 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
8. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΤΩ 420 Ν. ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2η 2018 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
9. ΚΕΡΚΟΥΛΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ LASER 4.7 ΕΦΗΒΩΝ 3η 2018 ΕΛΛΑΔΑ
10. ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 420 U17 ΕΦΗΒΩΝ 3η 2018 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
11. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 420 U17 ΕΦΗΒΩΝ 3η 2018 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΜΙΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙOΥ  ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΜΙΛΟΣ Ν.Ο.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΜΙΛΟΣ Ν.Ο.ΒΟΛΟΥ & ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΜΙΛΟΣ Ν.Ο. ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΟΜΙΛΟΣ Ν.Ο. ΓΑΖΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΟΥ, ΟΜΙΛΟΣ Ν.Ο. ΡΑΦΗΝΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ.ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΟΜΙΛΟΣ Ν.Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με υπόδειξη των μελών του ΠΑ.Σ.Π.Ι βραβεύτηκε και ο προπονητής Αντώνης Γραμμένος, ο οποίος ήταν μέντορας πολλών σημερινών προπονητών σε ολυμπιακές κατηγορίες.

Λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων στο Σαν Ρέμο οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθούν και θα βραβευτούν στην επόμενη εκδήλωση μαζί με τον προπονητή Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Κύπριο Παναγιώτη Ιορδάνου.