Άκης Τσαλίκης: “Στις λεπτομέρειες θα κριθούν οι νικητές του Πανελληνίου”

Ο Πρόεδρος της ΕΑΘ μίλησε για το Πρωτάθλημα ORCi & IRC.

IMG_6790

“Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι χωρίς αμφιβολία το κορυφαίο αγωνιστικό γεγονός της χρονιάς. Συμμετέχουν οι καλύτεροι ιστιοπλόοι, ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι και πανευρωπαικοί πρωταθλητές και μάλιστα από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, κάτι που κάνει τους αγώνες ακόμη πιο ενδιαφέροντες. Τα πιο σύγχρονα σκάφη, αλλά και τα πιο προπονημένα και ταλαντούχα πληρώματα θα συναντηθούν στο Σαρωνικό κόλπο για να διεκδικήσουν τον τίτλο και να χαράξουν το όνομά τους στα επαμειβόμενα κύπελλα πλάι σε εκείνα των προηγούμενων πανελληνιονικών.”

Λόγια του Άκη Τσαλίκη, του προέδρου της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), με αφορμή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ΑνοικτήςΘαλάσσης ORCi & IRC που ανοίγει την Πέμπτη τα πανιά της:

“Είμαι βέβαιος ότι θα παρακολουθήσουμε συναρπαστικές ιστιοδρομίες και το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, ο οποίος με τη μακρά πείρα και πολύχρονη ιστορία του, παρέχει την εγγύηση για τη διοργάνωση τεχνικά άρτιων και δίκαιων αγώνων. Πάντως, η συμμετοχή σε μία τέτοια διοργάνωση αποτελεί από μόνη της μια επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι όλοι οι ιστιοπλόοι θα απολαύσουν τον έντονο συναγωνισμό”

Τα κορυφαία σκάφη της ανοικτής θάλασσας είναι έτοιμα για την εκκίνηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας ΑνοικτήςΘαλάσσηςORCi & IRC, το οποίο θα γίνει στο Φαληρικό Όρμο, με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται να υπάρχει έντονος συναγωνισμός και εντυπωσιακό θέαμα, με πάρα πολλά σκάφη να θεωρούνται ισοδύναμα κάνοντας δύσκολες τις προβλέψεις.

Αύριο Τετάρτη (09/09) στις 20:00 θα γίνει η Συγκέντρωση των κυβερνητών και η Τελετή Έναρξης, ενώ οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν από την Πέμπτη (10/09) έως και την Κυριακή (13/09), ενώ την τελευταία μέρα και ίδια ώρα θα γίνει και η Τελετή Λήξης της διοργάνωσης.


imgres Δελτίο Τύπου 08/09/2015