Ο ΟΜΙΛΟΣ

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς ιδρύθηκε το 1937 και είναι από τους παλαιότερους ομίλους στο χώρο της ιστιοπλοΐας και του ναυταθλητισμού. Σκοπός του Ομίλου είναι η ανάπτυξη του θαλάσσιου πνεύματος της νεολαίας και η παρόρμηση της για την αγάπη προς την θάλασσα.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά με ενεργή συμμετοχή σε Πανελλαδικούς, Ευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει περήφανα αναδείξει αθλητές και αθλήτριες με σημαντικές διακρίσεις. Στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Μικρολίμανο, συνεχίζεται η εξαίρετη παράδοση της σωστής εξειδικευμένης εκπαίδευσης, μετατρέποντας τις δυνατότητες του κάθε νέου σε ικανότητες.

Με εγγεγραμμένους πάνω από 200 αθλητές και αθλήτριες, εκ των οποίων μερικοί έχουν περάσει στην ιστορία της ιστιοπλοΐας με τις διακρίσεις τους, ο ΙΟΠ έχει επεκτείνει εδώ και πολλά χρόνια τις αθλητικές του δραστηριότητες στις περισσότερες Ολυμπιακές κατηγορίες.
Πιο συγκεκριμένα στην ιστιοπλοία τριγώνου έχει παρουσία στις ακόλουθες κατηγορίες: OPTIMIST, 420, 470, FINN, 49ER, LIGHTNING, LASER RADIAL,LASER STANDARD, LASER 4.7, STAR.

Επιπλέον ο Ι.Ο.Π. κάθε χρόνο διοργανώνει οκτώ Αγώνες Τριγώνου οι οποίοι εντάσσονται και στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.