ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Είχα  αναφέρει  πολλές φορές ότι μια από τις βασικές  προτεραιότητες  τόσο δική μου, όσο και της δημοτικής αρχής, από την αρχή της θητείας μας, ήταν η πραγματοποίηση στον Πειραιά σημαντικών αθλητικών δρώμενων, καθώς πέρα από τα δεδομένα θετικά οφέλη του αθλητισμού,, θα προωθείτο  η εικόνα της πόλης μας και θα προσελκύαμε σταδιακά  σημαντικό αριθμό  επισκεπτών ώστε να ανακαλύψουν τον όμορφο Πειραιά.

Νομίζω ότι πέντε χρόνια μετά έχουμε πλησιάσει  το στόχο μας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζουμε.  Επιδιώκουμε ακόμη περισσότερα και είναι προφανές ότι τουλάχιστον όσον αφορά τα αθλήματα της θάλασσας στηριζόμαστε στα πολύ σημαντικά ιστορικά σωματεία της πόλης αλλά και της χώρας μας . Ο ναυταθλητισμος είχε και έχει την βάση  του στον Πειραιά και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι  για  την διοργάνωση φέτος από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοικτής Θαλάσσης για πρώτη φορά στην πόλη μας, υπό την αιγίδα του Δήμου.

Ανήκουν εύσημα  στον ιστορικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς, που με τη δική του πρωτοβουλία και ενέργειες κατάφερε να φέρει στην πόλη μας ένα από τους μεγαλύτερους αθλητικούς θεσμούς και να επισκεφτούν τον Πειραιά κορυφαίοι αθλητές ιστιοπλόοι, ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, τους οποίους πλήθος κόσμου θα σπεύσει να θαυμάσει από κοντά. Επιπλέον, ο κόσμος και κυρίως τα νέα παιδιά θα μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά το ιδιαίτερο αυτό άθλημα, που είναι τόσο συνυφασμένο με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πόλης του Πειραιά, που δεν είναι άλλο από τη Θάλασσα αλλά και με τα πολλά μετάλλια τα οποία έχει κατακτήσει η χώρα μας .

Ευχαριστώ θερμά τον φίλο Πρόεδρο του Ομίλου, κ. Παπαδημητρίου,  τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και όλους όσους θα συνεργαστούν και θα συμμετάσχουν στη κορυφαία αυτή διοργάνωση. Καλωσορίζω και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, σε αυτούς τους αγώνες, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όλους μας.’’

Γιάννης Μώραλης,
Δήμαρχος Πειραιά


“Είμαστε πανέτοιμοι για μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση. Απομένουν 20 ημέρες για την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοικτής Θαλάσσης και οι άνθρωποι του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς έχουν φροντίσει για όλα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μια συναρπαστική διοργάνωση, με σκληρό συναγωνισμό και πολύ όμορφο θέαμα. Άλλωστε το ότι θα συμμετάσχουν τα κορυφαία σκάφη και πληρώματα ανοικτής θαλάσσης εγγυώνται και για τα δύο.”

 

 

Γιάννης Παπαδημητρίου,
Πρόεδρος ΙΟΠ


“Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι χωρίς αμφιβολία το κορυφαίο αγωνιστικό γεγονός της χρονιάς. Συμμετέχουν οι καλύτεροι ιστιοπλόοι, ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι και πανευρωπαικοί πρωταθλητές και μάλιστα από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, κάτι που κάνει τους αγώνες ακόμη πιο ενδιαφέροντες. Τα πιο σύγχρονα σκάφη, αλλά και τα πιο προπονημένα και ταλαντούχα πληρώματα θα συναντηθούν στο Σαρωνικό κόλπο για να διεκδικήσουν τον τίτλο και να χαράξουν το όνομά τους στα επαμειβόμενα κύπελλα πλάι σε εκείνα των προηγούμενων πανελληνιονικών.
Είμαι βέβαιος ότι θα παρακολουθήσουμε συναρπαστικές ιστιοδρομίες και το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, ο οποίος με τη μακρά πείρα και πολύχρονη ιστορία του, παρέχει την εγγύηση για τη διοργάνωση τεχνικά άρτιων και δίκαιων αγώνων. Πάντως, η συμμετοχή σε μία τέτοια διοργάνωση αποτελεί από μόνη της μια επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι όλοι οι ιστιοπλόοι θα απολαύσουν τον έντονο συναγωνισμό”

Άκης Τσαλίκης,
Πρόεδρος Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ