Εκπαιδευτές Σχολής

Υψηλού επιπέδου καθηγητές-έμπειροι εκπαιδευτές, όπου μέσα από τα μαθήματα θεωρητικής εκπαίδευσης μεταλαμπαδεύουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας. 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΩΜΑΙΟΣ

Ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από το 1967.
Από το 1974 έως το 1982 διετέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας με διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας.Αγωνίστηκε με τις κάτωθι κατηγορίες σκαφών: Optimist – Lightning – Soling – 420 – 470 – Flying Dutchman.

Παράλληλα συμμετείχε σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Από το 1982 μέχρι και σήμερα ασχολείται με την προπονητική και την διοργάνωση ιστιοπλοϊκών αγώνων. Είναι Διεθνής Κριτής Αγώνων από το 1991 έως σήμερα. Δίδαξε στις μεταγενέστερες σχολές ιστιοπλοΐας της Γ.Γ.Α και μέχρι σήμερα κάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα σε σχολές ανοικτής θαλάσσης. Έχει γράψει το βιβλίο “Αλφαβητάρι της Ιστιοπλοΐας”, συμμετείχε επίσης και στην έκδοση του βιβλίου των ΤΕΦΑΑ και έχει προσφέρει πολλές σημειώσεις για ιστιοπλοϊκά θέματα.

Στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 ήταν υπεύθυνος για όλους τους αγωνιστικούς στίβους (PRO).

Από το 2001 έως και το 2009 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ι.Ο.Πειραιώς προσφέροντας τις υπηρεσίες του σαν έφορος ιστιοπλοΐας και υπεύθυνος για την σχολή ανοικτής θαλάσσης του ομίλου.
Σήμερα τελεί ως Υπεύθηνος Σχολών στον Ι.Ο.Π.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα πριν 35 χρόνια. Αγωνίστηκε με σκάφη 470, Laser και Finn. Η εμπειρία του περιλαμβάνει: 2 Πανελλήνιες και 2 δεύτερες βαλκανικές νίκες στα Finn. 5 χρόνια μέλος της εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας. 3 χρόνια προπονητής ιστιοπλοΐας κλειστής θάλασσας.


Έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες ανοικτής θάλασσας. 20 χρόνια ασχολείται με το yachting. 18 χρόνια εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας. Ιστιοπλοεί με μικρά catamaran.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα το 1977. Αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Αθήνας με ειδικότητα Ιστιοπλοΐα το 1992. Ως αθλητής συμμετείχε σε αγώνες με σκάφη: Lightning, 420, Laser, Finn, Soling.


Κατέκτησε 2 Πανελλήνιες νίκες και πολλές διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο, ενώ διετέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας από το 1983 έως το 1989, συμμετέχοντας σε διεθνή, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.


Παράλληλα έλαβε μέρος σε πολλούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Από το 1989 εργάστηκε ως προπονητής ιστιοπλοΐας σε αγωνιστικές ομάδες, καθώς και ως ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα OPTIMIST. Από το 1995 διδάσκει σε σχολές ανοικτής θαλάσσης, ενώ παράλληλα συμμετέχει με μαθητές σε αγώνες, στα πλαίσια της εκπαίδευσης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε το 1945.
Επί πολλά χρόνια αθλητής ιστιοπλόος στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Στρατιωτική θητεία στην Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοΐας του Πολεμικού Ναυτικού. Επί πολλά χρόνια υπεύθυνος της ιστιοπλοϊκής εκπαίδευσης στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Εκπαιδευτής σχολών ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης μέχρι σήμερα.


Ειδικό στέλεχος ιστιοπλοϊκών αγώνων, μέχρι σήμερα έχει διατελέσει πρόεδρος ή μέλος Επιτροπής Αγώνων σε παγκόσμια, διεθνή και εθνικά πρωταθλήματα. Στέλεχος της Επιτροπής Αγώνων Ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στέλεχος της Επιτροπής Αγώνων Ιστιοπλοΐας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Special Olympics  του 2011.


Πτυχιούχος Ναυαγοσώστης. Εκπαιδευμένος στην ΚΑΡΠΑ και γενικότερα στις Α΄ Βοήθειες. Υπηρέτησε επί 55 χρόνια, εθελοντικά στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων από πολλές διοικητικές θέσεις, έως και μέλος της κεντρικής διοίκησης έχοντας την ευθύνη των ναυτοπροσκοπικών δραστηριοτήτων για όλη την Ελλάδα. Εκπαιδευτής βαθμοφόρων και ειδικός εκπαιδευτής βαθμοφόρων σε ναυτικά θέματα μέχρι σήμερα. Επί 45 χρόνια επαγγελματίας στον χώρο των ναυλώσεων και αγοραπωλησιών θαλαμηγών σκαφών.