Η Samsung σε συνεργασία με το Sailing Spot του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά εισάγουν την τεχνολογία στην εκμάθηση ιστιοπλοΐας

H Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το Sailing Spot, το τμήμα εκπαίδευσης ενηλίκων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, προσφέρουν μια νέα εμπειρία στην εκπαίδευση της ιστιοπλοΐας. Με όραμα να μετασχηματίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, εισάγουν την τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) προκειμένου να προσφέρουν πιο αποδοτική, ασφαλή και διασκεδαστική εμπειρία μάθησης.

«Η δουλειά μου στη θάλασσα γίνεται με πολύ πιο έξυπνο τρόπο και τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται. Νιώθω ότι ξεκινήσαμε κάτι που θα βάλει την εκπαίδευση στην ιστιοπλοΐα σε τελείως νέα τροχιά», δήλωσε ο κ. Άκης Τσαρούχης, επικεφαλής του Sailing Spot.

Παραδοσιακά, η μετάδοση της ναυτικής τέχνης από τον προπονητή στον εκπαιδευόμενο γινόταν με θεωρία, διάβασμα και πολλές ώρες πρακτικής εξάσκησης, συνήθως αρκετά κοπιαστικές.

Πλέον, με την Gear 360 κάμερα της Samsung, η ομάδα ιστιοπλόων έχει τη δυνατότητα να απαθανατίσει την προπόνηση στη θάλασσα σε πραγματικό χρόνο και στη συνέχεια να τη μεταφέρει στην αίθουσα εκμάθησης μέσω του Gear VR, με το οποίο  οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να δουν το ιδιαίτερα ρεαλιστικό περιεχόμενο που έχουν καταγράψει. Έτσι, η θεωρητική εκπαίδευση και η αναλυτική παρουσίαση της προπόνησης αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη, καθώς βασίζονται στην αναμετάδοση της πραγματικής εμπειρίας του εκπαιδευόμενου και της ομάδας. Ο εξοπλισμός της ομάδας ολοκληρώνεται με το smartwatch της σειράς Gear S της Samsung το οποίο ενισχύει την ασφάλεια στο σκάφος, προσφέροντας τη δυνατότητα ειδοποίησης του προπονητή σε περίπτωση κινδύνου με το πάτημα ενός κουμπιού. Χάρη στην ανθεκτικότητά τους σε νερό και σκόνη, οι συσκευές της Samsung χρησιμοποιούνται άφοβα κατά τη διάρκεια της προπόνησης στη θάλασσα.

Η ψηφιακή τεχνολογία, λοιπόν, ενορχηστρώνεται με μια πληθώρα εφαρμογών και ασκήσεων, τόσο για τον αρχάριο όσο και για τον προχωρημένο ιστιοπλόο, αλλάζοντας ριζικά τη διαδικασία της εκπαίδευσης κάθε επιπέδου και μετατρέποντας τη σε μια αποδοτική, διασκεδαστική και ασφαλή εμπειρία.

 

Τελευταια Νέα

Αρχειο Νεων

Κατηγοριες


Μικρολίμανο, 185 33 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4177636, 210 4225076
Fax: 210 4110287
E-mail: sailingspot@iop.gr
Copyright © 2017. All rights reserved