Όλο το νησί μια κερκίδα!

Υπό την αιγίδα του δήμου Αίγινας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου Αίγινας, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς μαζί με τον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Aegina Challenge! Για δυο ημέρες, στις 22 και 23 Απριλίου, το λιμάνι του νησιού έγινε μια μεγάλη κερκίδα και το κοινό απόλαυσε ένα μοναδικό θέαμα! 8 ομάδες ζωγράφισαν πάνω σε έναν μοναδικό καμβά μέσα στο γραφικό λιμάνι της Αίγινας και λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου και του στενού συναγωνισμού, το ενδιαφέρον όλων κρατήθηκε ψηλά μέχρι και το τελευταίο λεπτό!

Νικητές μετά από την συμπλήρωση της διαδικασίας των αγώνων οι ομάδες των Παπαγεωργίου, Καλδή και Πολιτόπουλου που κατέλαβαν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα του Μπουσάλα, που συμμετείχε σε match racing αγώνες πρώτη φορά από τον τοπικό όμιλο, τον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας.

To match racing αποτελεί αγώνα μεταξύ 2 ομάδων, είναι  μικρής χρονικής διάρκειας και υψηλής έντασης ενώ οι ιδιαίτερες απαιτήσεις χειρισμού προσφέρουν θεαματικές μονομαχίες και αγωνιώδη εξέλιξη μέχρι την τελευταία στιγμή. Η άσκηση για τους αγωνιζόμενους έγινε ακόμα πιο δύσκολη και το θέαμα φυσικά πιο εντυπωσιακό, λόγω του περιορισμένου χώρου μέσα στο λιμάνι.

Το στήσιμο του αγώνα μέσα στο λιμάνι απαιτούσε μεγάλη δεξιότητα από πλευράς των διοργανωτών. Με την ανυπολόγιστης αξίας συνδρομή του λιμεναρχείου και τις υποδείξεις του, κύλισαν όλα ομαλά, με ασφάλεια για όλους, και χωρίς να παρεμποδιστεί η κίνηση του πολυάσχολου λιμανιού του νησιού.

Το πρόγραμμα των συμμετεχόντων δεν τελείωνε με τον κατάπλου στην παλιά προβλήτα του λιμανιού. Υπήρχε ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα après sail εκδηλώσεων, δώρα, παροχές και εκπτώσεις από τοπικές επιχειρήσεις, που μπορούσαν οι συμμετέχοντες και οι οικογένειές τους να απολαύσουν. Ένα άριστο δείγμα της φιλοξενίας του νησιού και της διάθεσης που υπάρχει τόσο από τους τοπικούς φορείς όσο και από τους διοργανωτές ώστε ο αγώνας αυτός αποτελεί το πρώτο βήμα για να εξελιχτεί η διοργάνωση σε μια ετήσια γιορτή της θάλασσας. Μια γιορτή που πέρα από τον αγώνα θα περιλαμβάνει και πλήθος άλλων δράσεων εντός και εκτός θαλάσσης.

Συμπαραστάτες του αγώνα ήταν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» που ενυδάτωσε τους αθλητές , η Βίκος Cola η μόνη με φυσικό μεταλλικό νερό, η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού η οποία φρόντισε για μεταφορά των αθλητών από και προς το νησί της Αίγινας, το Blue Growth που φρόντισε για τη media υποστήριξη του αγώνα, η ΕΝΑΚ που παρείχε ναυαγοσωστική κάλυψη και η Atlas Shipyards. Παράλληλα η Philippos Hellenic Goods, φρόντισε όλοι οι συμμετέχοντες να φύγουν με ένα δώρο από το νησί. To πρατήριο υγρών καυσίμων Κοκόλης ανέλαβε την τροφοδοσία με καύσιμα όλων των σκαφών υποστήριξης ενώ η Ρέμβη, το ΑΙΑΚΕΙΟΝ και το Caps Love ανέλαβαν να φιλοξενήσουν όλες τις περιφερειακές δραστηριότητες που πλαισίωσαν τη διοργάνωση. Τέλος, ο διαδικτυακός τόπος Aegina Portal ανέλαβε την κάλυψη και την ανάδειξη του γεγονότος τοπικά ενώ η εταιρία Sail+ αθλοθέτησε το επαμειβόμενο κύπελλο του αγώνα, το οποίο ο νικητής κρατάει για ένα χρόνο και το επιστρέφει ώστε ξανά να διεκδικηθεί από κάποιον στην επόμενη διοργάνωση!

Τα μοντέρνα σκάφη που χρησιμοποιήθηκαν για τους αγώνες ήταν του sailing spot της μεγαλύτερης ιστιοπλοϊκής παρέα ενηλίκων που εκπαιδεύεται και προπονείται κάθε Σαββατοκύριακο, όλο το χρόνο, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς παράγοντας πέρα από εμπειρίες, κέφι και χαμόγελα!

Η δήλωση του Παραολυμπιονίκη και  προέδρου της επιτροπής αγώνα, Θοδωρή Αλεξά μετά το πέρας των ιστιοδρομιών τα λέει όλα: «Όλα πήγαν καλά στη θάλασσα αλλά ακόμα καλύτερα πήγαν τα πράγματα στη στεριά. Όταν έβγαινα έξω, με έβρισκαν περαστικοί και με ρωτούσαν για αυτό που έβλεπαν. Πετύχαμε να κάνουμε γνωστό το άθλημά μας στον απλό περαστικό και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μας!»

Τελευταια Νέα

Αρχειο Νεων

Κατηγοριες


Μικρολίμανο, 185 33 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4177636, 210 4225076
Fax: 210 4110287
E-mail: sailingspot@iop.gr
Copyright © 2017. All rights reserved