Αντίστροφη μέτρηση για την μεγαλύτερη διοργάνωση Match Racing!

H αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη διοργάνωση match racing της χώρας έχει ξεκινήσει και σύντομα 15 ομάδες από όλη τη χώρα θα αγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο! Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, όμιλος Ολυμπιονικών, μαζί με τον τοπικό Ναυτικό Όμιλο Σκιάθου είναι έτοιμοι για την διοργάνωση και έχουν ήδη διασφαλίσει ότι η εμπειρία όλων τον συμμετεχόντων θα είναι επιπέδου διοργανώσεων που στην χώρα μας δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Ρόλο σε αυτό παίζει και η εταιρία sail plus που έχει αναλάβει και τη φετινή χρονιά το event management.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «η Σκιάθος», 19-21 Μαΐου ο μαγευτικός όρμος των Κουκουναριών θα αποτελέσει το γήπεδο για ιστιοδρομίες υψηλού επιπέδου. Άλλωστε ο αγώνας βρίσκεται ήδη στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (World Sailing) και μετράει στην παγκόσμια κατάταξη των ομάδων.

To εμβληματικό ξενοδοχείο Skiathos Palace, που δεσπόζει στον όρμο των Κουκουναριών έχει βαλθεί να δείξει σε όλους ότι η Σκιάθος πέρα από κορυφαίος τουριστικός προορισμός, είναι και ένας μοναδικός προορισμός για ιστιοπλοΐα και yachting! Ένας προορισμός που μπορούν να συμβαίνουν αθλητικά γεγονότα υψηλού επιπέδου. Πέρα από Μεγάλος Χορηγός του αγώνα για το 2017 το ξενοδοχείο Skiathos Palace, θα φιλοξενήσει επιτροπές, κριτές, αγωνιζομένους και δημοσιογράφους.

Το SPC 2017 περιλαμβάνει και ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης: μέσω του αγώνα θα προβάλλεται η δράση κάποιου κοινωφελούς ιδρύματος και για φέτος, μαζί μας θα είναι το σωματείο Safe Water Sports. Παράλληλα, και με στόχο την μεγιστοποίηση της ασφάλειας των αγωνιζομένων, η Ελληνική Ναυαγοσωστική Εταιρία (ΕΝΑΚ) θα παρέχει ναυαγοσωστική κάλυψη πέρα των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που θα υπάρχουν.

Η διάδοση της ιστιοπλοΐας είναι βασικό μέλημα των διοργανωτών. Φέτος, θα γίνουν δυο δράσεις στα πλαίσια του αγώνα που θα προσπαθήσουν να κάνουν γνωστό το άθλημα στην τοπική κοινωνία. Η πρώτη είναι ένα σεμινάριο για το match racing το οποίο απευθύνεται σε ιστιοπλόους που θα ήθελαν να γνωρίσουν τα βασικά για την μορφή αυτή των αγώνων. Το δεύτερο, το «The School Project» απευθύνεται στους νέους από τα σχολεία της Σκιάθου και στόχο έχει να τους τους μυήσει όχι μόνο στον ναυταθλητισμό αλλά και στη σημασία του yachting σαν τουριστικού προϊόντος πολύ σημαντικού για την Ελλάδα.

Με στόχο τόσο την προβολή του αγώνα, την διάδοση του αθλήματος αλλά και των δραστηριοτήτων των διοργανωτών ομίλων, ήδη κυκλοφορεί και μοιράζεται δωρεάν σε πολλά σημεία η εφημερίδα του αγώνα. To περιοδικό Plefsi, υποστηρικτής και συνεργάτης του αγώνα δημιούργησε μια ειδική έκδοση Plefsi Free, ειδικά για τον αγώνα. Μια έκδοση που θα συνεχίσει να μοιράζεται και να κάνει γνωστό το Skiathos Palace Cup ακόμα και αφού τα φώτα της φετινής διοργάνωσης σβήσουν.

Αργυρός χορηγός είναι η εταιρεία Μινέττα, η μοναδική ελληνική ασφαλιστική που διακρίθηκε με τον τίτλο National Champion στα φετινά Business Awards, στον τομέα Environmental and Corporate Sustainability. Χάλκινος χορηγός, το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Σανίδας που εξυπηρετεί τις Βόρειες Σποράδες και έχει καλύψει ένα κενό ετών στα νησιά.

Ένθερμος υποστηρικτής του αγώνα είναι ο Αλέξανδρος Ευσταθίου της εταιρείας Dolphin of Skiathos.

Σημαντικές εταιρείες στηρίζουν επίσης τον αγώνα, όπως η Hellenic Seaways και η ΑΝΕΣ/Πρωτέας. Επιπλέον, μαζί μας θα είναι και το www.portbook.gr, το αξιόπιστο πανελλαδικό δίκτυο πληροφόρησης για τους λάτρεις της θάλασσας.

Τέλος, πολλές τοπικές επιχειρήσεις (Αστέρας, Borzoi, Μπακάλικο, Pure, Όμιλος Εταιρειών Islea, Brain, Β. & Ι. Σαρρής, Μιτζέλος Σταμάτης, Τουριστικό Πλοίο «Καλυψώ», Ριζάκος, Σποράδες Ναυτική Εταιρεία, Maniatis Garden κ.ά.) στήριξαν έμπρακτα τον αγώνα από την πρώτη στιγμή και έβαλαν τα θεμέλια για να γίνει θεσμός στο νησί.

Κλείνοντας, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα μέλη του ΝΟΣ και τους εθελοντές, που έδωσαν τα σκάφη τους και αφιέρωσαν χρόνο έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας ότι με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Τελευταια Νέα

Αρχειο Νεων

Κατηγοριες


Μικρολίμανο, 185 33 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4177636, 210 4225076
Fax: 210 4110287
E-mail: sailingspot@iop.gr
Copyright © 2017. All rights reserved