Το sailing spot καθαρίζει τη θάλασσα όλο το χρόνο!

Μια νέα δράση ξεκίνησε σήμερα στο sailing spot. Όλα του τα φουσκωτά εφοδιάστηκαν με απόχες και κάδους και οι εκπαιδευτές ζήτησαν από τους μαθητές να εντοπίζουν σκουπίδια και πλαστικά στη θάλασσα ώστε να τα μαζεύουν.

Η ιδέα είναι απλή: Τα φουσκωτά του sailing spot, βρίσκονται κάθε Σαββατοκύριακο, όλο το χρόνο, όλη τη μέρα στη θάλασσα. Μοιραία εντοπίζουν πλαστικά και σκουπίδια όση ώρα κάνουν προπόνηση. Πλέον θα το κάνουν και ενεργά. Οι μαθητές θα ψάχνουν να εντοπίζουν σκουπίδια και οι εκπαιδευτές θα τα μαζεύουν!

Ίσως το sailing spot από μόνο του, με τα φουσκωτά του, τους εκπαιδευτές του και τους μαθητές του να μην είναι αρκετό για να σώσει τον κόσμο, όμως τοπικά θα κάνει τη διαφορά και θα πετύχει ακόμα κάτι σημαντικότερο: Την ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών για το θέμα. Ειδικά τα παιδιά, από μικρή ηλικία, θα μάθουν την αξία της καθαρής θάλασσας αφού ενεργά, μέσα από ένα παιχνίδι, θα μάθουν να την προστατεύουν και να την κρατούν καθαρή.

Η πρώτη μέρα της δράσης γέμισε τους κάδους αλλά και τα πρόσωπα των μαθητών με χαμόγελα! Πάνω απο 3 KG πλαστικό μαζεύτηκαν. Με απλά μαθηματικά σε ένα έτος μπορεί να καταφέρουμε όλοι μαζί να μαζέψουμε και 300 KG πλαστικό από τη θάλασσα! Αν κανείς προσθέσει και το πλαστικό που θα μαζέψουμε το καλοκαίρι που έρχεται από τις παραλίες, αφού σε όλους θα έχει γίνει συνήθεια, το νούμερο μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο!

Τελευταια Νέα

Αρχειο Νεων

Κατηγοριες


Μικρολίμανο, 185 33 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4177636, 210 4225076
Fax: 210 4110287
E-mail: sailingspot@iop.gr
Copyright © 2017. All rights reserved