Μέτρα του sailing spot για τον SARS-CoV-2

Με την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων του Sars-CoV-2 και στη χώρα μας, αναγνωρίζουμε την δικαιολογημένη ανησυχία γονέων και μαθητών του sailing spot γύρω από το θέμα.

Χωρίς πανικό, ο όμιλός μας, από την πρώτη στιγμή πήρε πολύ σοβαρά το θέμα και συμμορφώθηκε πλήρως με τις συστάσεις που απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στους φορείς εκείνους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα.

Εξίσου σοβαρά παίρνουμε και το θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να χαθούν ώρες και ότι οι μαθητές μας δεν πρέπει να στερηθούν το άθλημα που έχουν επιλέξει και που πέρα από οτιδήποτε τους δίνει την καλύτερη δυνατή έξοδο που μπορεί να έχουν από την καθημερινότητα, αυτή στη θάλασσα. Μάλιστα, το άθλημά μας έχει το πλεονέκτημα ότι επειδή ακριβώς γίνεται στη θάλασσα, στον πλέον ανοικτό χώρο, κάτω από τον ήλιο, η πιθανότητα διάδοσης της όποιας ασθένειας περιορίζεται σημαντικά.

Έτσι, από το Σαββατοκύριακο αυτό και μέχρι να προκύψει από τα επίσημα δεδομένα η ύφεση της επιδημίας, παίρνουμε και τα εξής μέτρα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η πιθανή έκθεση και διάδοση του ιού στους χώρους του ομίλου:

  1. Στα φουσκωτά δεν θα υπάρχουν μαθητές ώστε να μην έρχονται τα παιδιά σε πολύ επαφή μεταξύ τους. Ο κάθε μαθητής θα βρίσκεται στο σκάφος του. Πιθανόν να χρειαστεί να γίνει αναδιοργάνωση των γκρουπ ή απλά του ημερησίου προγράμματος για τα οποία θα ενημερωθείτε σχετικώς
  2. Οι εκπαιδευτές σε περίπτωση που εντοπίζουν μαθητή με συμπτώματα, αμέσως θα ενημερώνουν τους γονείς του.
  1. Οι εκπαιδευτές θα κάνουν συνεχείς συστάσεις στους μαθητές με τις πρακτικές υγιεινής που αναφέρονται στην εγκύκλιο του υπουργείου.
  2. Μαθήματα θεωρίας, θα γίνονται μόνο σε ανοικτό χώρο και όχι στις αίθουσες.
  3. Με στόχο να μειωθεί ακόμα περισσότερο το ρίσκο, έστω και απλού κρυολογήματος, που μπορεί να αδυνατίσει τον οργανισμό των μαθητών, για το επόμενο διάστημα, ημέρες που οι συνθήκες κρίνονται δύσκολες θα κάνουν πολύ ελεγχόμενη προπόνηση και περιορισμένη χρονικά ώστε οι μαθητές να μην βρέχονται/κρυώνουν πολύ.

Παρακαλούμε πολύ, γονείς οι οποίοι έχουν ενδείξεις των κάτωθι συμπτωμάτων από ήπια, όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος και όπως:

> Καταρροή

> Πονόλαιμο

> Πυρετό

> Βήχα

ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ.

Κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι ο όμιλος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθώς και την εφαρμογή των παραπάνω ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το άθλημα μας με ασφάλεια.

Τελευταια Νέα

Αρχειο Νεων

Κατηγοριες


Μικρολίμανο, 185 33 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4177636, 210 4225076
Fax: 210 4110287
E-mail: sailingspot@iop.gr
Copyright © 2017. All rights reserved