Ανοίγουμε! Όμως, πραγματικά κλείσαμε ποτέ;

Η ιστιοπλοΐα ανοίγει και πάλι. Ο όμιλός μας και οι ακαδημίες του, sailing spot, με ακόμα πιο προσεκτικά βήματα από αυτά που προτείνει η πολιτεία, ενεργοποιεί ένα ένα τα τμήματά του.

Ανοίγουμε! Όμως, πραγματικά κλείσαμε ποτέ;

Τώρα που πλέον ξεκινάμε σταδιακά να επιστρέφουμε στη θάλασσα, έχει έρθει η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή και να κοιτάξουμε πίσω τι κάναμε όλο αυτό το διάστημα για τους μαθητές μας:

  • Από την πρώτη κιόλας στιγμή της πανδημίας, εγκαταστήσαμε αυτόματα αντισηπτικά μηχανήματα σε όλους τους χώρους του ομίλου και κάναμε πολλαπλές απολυμάνσεις.
  • Φτιάξαμε 2 videoμε σύνθημα το «Μένουμε Σπίτι» με στόχο να μιλήσουμε «ιστιοπλοϊκά» στην κοινότητά μας και να βοηθήσουμε την πανελλήνια αυτή προσπάθεια.
  • Ασφαλίσαμε το υλικό του ομίλου με καθημερινή παρουσία ναυκλήρου στον χώρο ακόμα και το διάστημα του lockdownμε στόχο να βρούμε τα πάντα γυρνώντας σε καλή κατάσταση αν όχι και καλύτερη και να είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση.
  • Αναμορφώσαμε το εβδομαδιαίο newsletterτου sailing spotώστε να περιέχει πλούσιο περιεχόμενο, ικανό να βοηθήσει τους μαθητές μας να μείνουν σε καραντίνα «ιστιοπλοϊκά», μαθαίνοντας νέα πράγματα και κάνοντας κάτι ευχάριστο!
  • Διαθέσαμε στις ακαδημίες δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του Άκη Τσαρούχη «Παίζουμε Ιστιοπλοΐα».
  • Κάναμε συνεχώς διαδικτυακά μαθήματα σε όλα τα τμήματα (αγωνιστικά & sailing spot) ώστε οι μαθητές μας να κρατούν επαφή με το άθλημα αλλά και μεταξύ τους! Η παρέα δεν έσπασε ποτέ!
  • Φτιάξαμε ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης για ιστιοπλόους το οποίο μπορεί να γίνει στο σπίτι. Ο στόχος του είναι να είμαστε πάντα έτοιμοι για θάλασσα!
  • Κάναμε κοντά στα 15 podcasts τα οποία συντόνιζε ο Διευθυντής Ακαδημιών Άκης Τσαρούχης. Αυτά είχαν τεχνικό αλλά και γενικότερο ιστιοπλοϊκό περιεχόμενο και βρήκαν ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση από τον ιστιοπλοϊκό κόσμο, πέρα από το φράχτη του ομίλου μας!
  • Κάναμε μόδα το Virtual Regatta! Με στόχο την συνέχιση της ιστιοπλοϊκής «δράσης» στήσαμε στις αρχές της καραντίνας ένα sailing spotπρωτάθλημα, όχι ανταγωνιστικό, που στόχο είχε το να μάθει στον κόσμο την πλατφόρμα. Αυτό αμέσως έγινε μόδα και όλοι οι ιστιοπλόοι γίνονταν μια τεράστια παρέα κάθε απόγευμα κάνοντας ιστιοπλοΐα διαδικτυακά!

Τέλος, πατώντας πάνω στο ρεύμα που στήσαμε με το virtual regatta, στήσαμε κάτι ακόμα πιο μεγάλο: το Θάλασσα Μπορούμε! Έναν virtual αγώνα στον οποίο για να συμμετέχεις, όπως και στην πραγματική ζωή, έπρεπε να καταβάλεις ένα entry fee. Έναν αγώνα που θα μπορούσε ο καθένας να τρέξει αντίπαλος με ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές, προπονητές και κορυφαίους ιστιοπλόους κάθε τύπου. Δεκάδες οι συμμετοχές στο κάλεσμα του ομίλου μας, και αποτέλεσμα 8.000 Ευρώ στα ταμεία του κράτους για να ενισχύσουν την μάχη κατά του COVID-19! Μέσα από ένα παιχνίδι. Μέσα από το μεράκι των ανθρώπων του ομίλου. Μέσα από την παρέα. Γιατί ο όμιλος αυτό είναι. Μια μεγάλη παρέα!

Τελικά λοιπόν κλείσαμε ποτέ;

Τελευταια Νέα

Αρχειο Νεων

Κατηγοριες


Μικρολίμανο, 185 33 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4177636, 210 4225076
Fax: 210 4110287
E-mail: sailingspot@iop.gr
Copyright © 2017. All rights reserved