Home 2023-04-27T19:51:33+00:00

Το απόλυτο Summer Camp

Το summer camp μας αποτελεί ένα πρότυπο αθλητικό και εκπαιδευτικό camp υψηλών προδιαγραφών με έμπειρους εκπαιδευτές.
Πραγματοποιείται στο κολυμβητήριο της πλαζ Βοτσαλάκια του Πειραιά, στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και τον Σαρωνικό κόλπο.

Φιλοξενεί παιδιά 6-16 ετών.

Φιλοσοφία

Το Summer Camp του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς συνδυάζει ένα ψυχαγωγικό και παράλληλα επιμορφωτικό πρόγραμμα. Δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα  να απολαύσουν τις διακοπές τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά, παίζοντας και διασκεδάζοντας σ΄ ένα περιβάλλον συνδεδεμένο με την θάλασσα και πισίνα.
Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του Camp και ο τρόπος που υλοποιείται, από τους παιδαγωγούς του ομίλου, αποβάλλει το χαρακτήρα του σχολείου από τη σκέψη των παιδιών, δίνοντας την αίσθηση διακοπών ενώ παράλληλα

καλλιεργεί το πνεύμα της ομαδικότητας, της συνεργασίας, εμπλουτίζει τις γνώσεις τους και αναπτύσσει τις δεξιότητές τους.
Κύριο μέλημά μας είναι η Ασφάλεια με Ποιοτική απασχόληση και βέβαια ο Σεβασμός στη διαφορετικότητα των παιδιών αφού οι εκπαιδευτές μας είναι έμπειροι και εκπαιδευμένοι από το «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» του British Council και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όμιλος

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς ιδρύθηκε στις 31 Μαρτίου του 1937. Είναι από τους ιστορικότερους ομίλους / σωματεία στην Ελλάδα. Ο όμιλος έχει στην πορεία του 8 Ολυμπιακά μετάλλια, 1 Παραολυμπιακό, Πολλά Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά και αμέτρητα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Μέσα από την τεράστια ιστορία και τους έμπειρους προπονητές του δεν θα μπορούσε να λείπει και η ακαδημία του (sailing spot) η οποία είναι από τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα με μοντέρνους τρόπους εκμάθησης και βέβαια με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις του ομίλου βρίσκονται στο Μικρολίμανο, είναι πλήρως εξοπλισμένες με σκάφη και μέσα ασφαλείας ώστε να γίνεται η εκπαίδευση της ιστιοπλοΐας με ασφάλεια, έχει αίθουσες θεωρίας, αποδυτήρια και τουαλέτες. Το εστιατόριο είναι μια ανάσα από την ελληνική θάλασσα και οι γεύσεις δε θα μπορούσαν παρά να είναι στηριγμένες στη μεσογειακή κουζίνα.

Οι Δημοτικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην πλαζ βοτσαλάκια όπου περιλαμβάνουν γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, beach volley, tennis και το κολυμβητήριο του Δήμου Πειραιά με δύο πισίνες. Την μεγάλη πισίνα με διαστάσεις 33 Χ 25 και την Μικρή με διαστάσεις 13 Χ 11. Στις εγκαταστάσεις της πισίνας υπάρχουν αποδυτήρια και ντουζ με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής.

Δράσεις

Οι δράσεις του Summer Camp έχουν να κάνουν με κολύμβηση, beach volley, beach soccer, 5X5, tennis, basketball, ιστιοπλοΐα, sup, παιχνίδια της θάλασσας, διαδραστική συμμετοχή και εξάσκηση. Το παιχνίδι συνδυάζεται με σκάκι, εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά, δημιουργικά, επιστημονικά και άλλα καινοτόμα δρώμενα, που όχι μόνο θα τα βοηθήσoυν να ψυχαγωγηθούν, αλλά κυρίως θα τους δώσουν τη δυνατότητα μέσω της εξερεύνησης να μάθουν πώς να «μαθαίνουν».

Να αποκτήσουν καινούριους φίλους, νέες εμπειρίες, νέες γνώσεις και να λειτουργούν πιο αυτόνομα κάτι που προσφέρει μόνο η ιστιοπλοΐα. Έτσι ώστε να αρχίσουν τη νέα σχολική χρονιά γεμάτα δύναμη και ζωντάνια και (γιατί όχι) να συνεχίσουν στην ακαδημία μας στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Ημερομηνίες

1η περίοδος
19/6 – 23/6
26/6 – 30/6

2η περίοδος
03/7 – 07/7
10/7 – 14/7

3η περίοδος
17/7 – 21/7
24/7 – 28/7

Δήλωσε συμμετοχή

Διαβάστε τους όρους και προϋποθέσεις πριν την ολοκλήρωση

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ