Eκκίνηση των δράσεων του #BeΑctiveHellas για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, από τον ΙΟΠ

Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα νέα παιδιά που μυούνται στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, αλλά και να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΙΟΠ, Γιάννη Παπαδημητρίου και την Πρέσβειρα του προγράμματος #BeΑctiveHellas, χάλκινη Ολυμπιονίκη μας στο Πεκίνο, Βιργινία Κραβαριώτη, σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι για το σύνολο του πληθυσμού όλων των ευρωπαϊκών χωρών να ασχοληθούν με την άθληση, εντάσσοντας τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή τους σε κάθε ηλικία.

Ειδικά για τα νέα παιδιά, ο αθλητισμός και οι Αξίες του, που γαλουχούν χαρακτήρες, αποτελούν διέξοδο και εναλλακτική μορφή εποικοδομητικής απασχόλησης. Ειδικά στην εποχή μας που, η ολοένα αυξανόμενα εμπλοκή του πληθυσμού σε μία παθητική στάση παρακολούθησης των γεγονότων από ηλεκτρονικές οθόνες, αποτρέπει την εξάσκηση.

«Είμαστε σήμερα εδώ, στον ιστορικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, στην εκκίνηση των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού μέσω του #BeΑctiveHellas, για να δώσουμε το μήνυμα σε όλον τον κόσμο, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, καταγωγή, να ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό» τόνισε ο κ. Βρούτσης και υπογράμμισε πως «ο αθλητισμός αποτελεί εργαλείο συνοχής των κοινωνιών, μέσω της κοινωνικοποίησης των μελών τους με όρους ισότητας και δικαιοσύνης. Ειδικά τα νέα παιδιά μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και τις αξίες του, διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα τους, συνάμα με την υγιή ανάπτυξη του οργανισμού τους».

Ο Υπουργός επισήμανε ακόμη ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που οι φετινές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ξεκίνησαν με ναυταθλητισμό, με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, που σηματοδοτούν την Ελλάδα μας.
Στοιχεία που ως νησιώτης τα αγαπώ και πάντα τα αναζητώ στις αποδράσεις μου, χαρακτηριστικά της πατρίδας μας που προσελκύουν τα νέα παιδιά, αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας για να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και στις αξίες του» και κατέληξε λέγοντας «στο Υπουργείο Αθλητισμού ετοιμάζουμε σειρά επιπλέον μεταρρυθμίσεων με πυλώνα μας την ενίσχυση της άθλησης σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δράσεις σαν κι αυτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, επιδιώκουμε να αποτελέσουν τον “μαγνήτη” για τον κόσμο σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινάμε».

 

Την εκδήλωση του #BeΑctiveHellas τίμησαν με την παρουσία τους και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Ολυμπιονίκης, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Δελτίο Τύπου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Κώδικας αθλητικής νομοθεσίας από τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση

Έπειτα από συνεργασία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση με τον Γενικό Γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, Στέλιου Κουτνατζή, εκδόθηκε Απόφαση για «Εκκίνηση διαδικασίας νομοθετικής κωδικοποίησης της νομοθεσίας για τον Αθλητισμό».

Πρόκειται για τη δημιουργία ενιαίου Κώδικα Αθλητικού Δικαίου, ο οποίος θα έχει ως κορμό του τον αθλητικό νόμο, δηλαδή τον 2725/1999, όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα, μετά από τις δεκάδες τροποποιήσεις/βελτιώσεις, οι οποίες έχουν προστεθεί στην 25ετία που έχει παρέλθει από την ψήφισή του.

Ο ενιαίος Κώδικας Αθλητικού Δικαίου θα περιλαμβάνει επιπλέον και όποιες άλλες διατάξεις βρίσκονται διάσπαρτες σε άλλους νόμους, οι  οποίες ρυθμίζουν αθλητικά ζητήματα ή έχουν αθλητικό ενδιαφέρον.

Η κωδικοποίηση του δικαίου –εν προκειμένου και του αθλητικού- αποτελεί πρακτική καλής νομοθέτησης, που συντείνει στην πραγμάτωση της αρχής της ασφάλειας του δικαίου, ως ειδικότερης έκφρασης της αρχής του κράτους δικαίου.

Η κωδικοποίηση της νομοθεσίας έχει ως αναφορά της το άρθρο 76 παρ. 6 και 7 του Συντάγματος.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε σχετικά:
«Ο νέος ενιαίος κώδικας του δίκαιου για τον αθλητισμό αποτελεί όχι μία τυπική, αλλά μία ουσιαστική μεταρρύθμιση!
Η συντεταγμένη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας, μετά από 25 χρόνια, θα εμπλουτιστεί και με ιδέες, απόψεις και προτάσεις από την αθλητική κοινωνία. Μέσα από εθνικό διάλογο θα αφουγκραστούμε όλες τις νέες, σύγχρονες τάσεις και όσα απαιτούνται για να συμβαδίζουμε με το σήμερα και το αύριο.
Ταυτόχρονα, έχουν ήδη συσταθεί Ομάδες Εργασίας στο Υπουργείο Αθλητισμού και επανεξετάζουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο σε κρίσιμες περιοχές του αθλητικού νόμου.
Στο τέλος όλης αυτής της διαδικασίας φιλοδοξούμε να είναι ο νέος ενιαίος κώδικας της αθλητικής νομοθεσίας προϊόν διαβούλευσης, συνεννόησης, και ενδελεχούς νομικής επεξεργασίας. Να αποτελεί πια το βασικότερο εργαλείο βελτίωσης, ακεραιότητας και ανάπτυξης που τόσο ανάγκη έχει το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας».

Ο Μάνος Στούμπος προπονητής και του USA Team

Συνέπεια διακρίσεων με τον προπονητή μας Μάνο Στούμπο να τον επιλέγει η Αμερικανική Ομοσπονδία για εθνικό προπονητή της κατηγορίας optimist.

Έτσι λοιπόν, με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στο πρωτάθλημα British Nationals 2023 με προπονητή τον δικό μας υπεύθυνο αγωνιστικών ομάδων της κατηγορίας optimist Στούμπο Μάνο.

Η Αμερικανή κλάση του optimist, USODA μετά τις επιτυχίες των ομάδων που ο προπονητής μας έχει αναλάβει, τον προσκάλεσε να βοηθήσει και να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους νέους αθλητές που κέρδισαν την πρόκριση τους, από τους αγώνες team trials (πρόκριση για την εθνική ομάδα) στην Αμερικανική Ήπειρο.

Ο προπονητής μας δήλωσε:

Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση της USODA να αναλάβω την ευθύνη της εθνικής τους ομάδας για το British Nationals. Σε ένα υπέροχο ιστιοπλοϊκό μέρος στο Weymouth της Αγγλίας όπου έλαβαν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2016 βρεθήκαμε μαζί με τον Cristian Noa και 16 παιδιά από διάφορα μέρη την ΗΠΑ.

Στον αγώνα αυτόν συμμετείχαν αθλητές από όλο τον κόσμο και το επιπεδο ήταν πολύ υψηλό. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που μόνο ενώνει και ένιωσα από την πρώτη μέρα τη χαρά και την προσμονή των παιδιών να με γνωρίσουν και να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις. Ο καιρός της Αγγλίας ηταν πολύ διαφορετικός από της Ελλάδας και για μένα στην αρχή ήταν λιγο δύσκολο να συνηθίσω τους 10-12 βαθμούς Κελσίου και ανέμους 30-35 μιλίων ειδικά τις πρώτες μέρες. Ο αγώνας κύλισε πολύ ομαλά, καθώς οι οργανωτές είναι έμπειροι από τέτοιου είδους αγώνες και διαχειρίζονται με επιτυχία μεγάλους στόλους. Το χαμόγελο και η αγάπη που τα παιδιά αυτά μου έδωσαν θα μου μείνουν χαραγμένα. Μπορεί τα παιδιά να είναι οι πιο δύσκολοι αλλά και καλύτεροι κριτές. Η τελευταία μέρα ήταν δύσκολη καθώς ξέροντας πως τελειώσαμε τους αγώνες, τη χαρά του αποτελέσματος διαδέχθηκε η λύπη τη στιγμή του αποχωρισμού. Μετά από αυτή την μεγάλη λοιπόν εμπειρία τα ταξίδια συνεχίζονται και ανυπομονώ για την έλευση της νέας αγωνιστικής χρονιάς στον αγαπημένο μας όμιλο τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς”.

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ κ. Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε:

Είναι τιμή όχι μόνο για τον όμιλο αλλά και για την ελληνική ιστιοπλοΐα μια υπερομάδα σαν την USA TEAM να επιλέγει έλληνα προπονητή για την κατηγορία optimist, έναν προπονητή μας τον Μάνο Στούμπο. Ο Μάνος από την ημέρα που έχει έρθει εκτός από αθλητής και ως προπονητής στον ΙΟΠ, έχει την πλήρη εμπιστοσύνη όχι μόνο την δική μου αλλά και όλης της Διοίκησης και αυτό είναι κάτι που του έχει ανοίξει τα φτερά με στόχο να κάνει την ομάδα του, γνωστή σε όλο τον κόσμο. Το πάθος και η αγάπη που δείχνει στον όμιλο και τα παιδιά του είναι ξεκάθαρο από την πρώτη κιόλας ημέρα. Ο Μάνος είναι οικογένεια του ΙΟΠ και ο ΙΟΠ είναι ο ΙΟΠ. Συγχαρητήρια Μάνο.

Παγκόσμια Αυτοκρατορία ΙΟΠ στα 420

Μετά τις τεράστιες επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420 ήρθαν ως φυσικό ακόλουθο και αυτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Αλικάντε της Ισπανίας, παίρνοντας τον Χρυσό Μετάλλιο από τους Ισπανούς μέσα στην χώρα τους με τεράστια διαφορά μάλιστα όπου δεν χρειάστηκε καν να τρέξει την τελευταία ημέρα το δίδυμο των Ιακωβίνα Κερκέζου / Δανάη Γιαννούλη!

Μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γκντύνια της Πολωνίας και ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ οι
🏆🥇ΙΑΚΩΒΙΝΑ ΚΕΡΚΕΖΟΥ / ΔΑΝΑΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Συνολικά τα αποτελέσματα για την ομάδα μας είχαν ως εξής:
420 WOMEN
🥇 Χρυσό Μετάλλιο: Ιακωβίνα Κερκέζου / Δανάη Γιαννούλη

420 U17 ΑΓΟΡΙΩΝ
🥈 Ασημένιο Μετάλλιο: Ίων Σταμάτιος Στρωματιάς / Γιώργος Μιχαλόπουλος
9η θέση: Σωκράτης Χαμαριάς / Θανάσης Λάχανης

420 ΜΙΧΕD
4η θέση: Δημήτριος Μπήτρος / Κλειώ Σουλιώτη

420 U17 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
5η θέση: Γεωργία Φαβίου / Δανάη Μιράντα Αγγελοπούλου

420 MEN
30η θέση: Παναγιώτης Σωτηρίου / Φίλιππος Κουλούρης

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε:
Θερμά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας Ιακωβίνα Κερκέζου και Δανάη Γιαννούλη που μέσα στην ίδια χρονιά με λίγες ημέρες διαφορά κατακτούν ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Πρωτάθλημα. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν και σε αυτά που συμμετείχαν και στα δυο πρωταθλήματα χαρίζοντας εκτός από μετάλλια και διακρίσεις στον όμιλο και το ΧΡΥΣΟ ΟΜΑΔΙΚΟ!
Ο ΙΟΠ ήταν, είναι και θα είναι για πολλά χρόνια ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ στην Παγκόσμια ιστιοπλοΐα σε διθέσια σκάφη και ειδικά στα 420. Ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα Παπαδόπουλο και στον Δημήτρη Λεκάκη για τον τρόπο, το ήθος, και τις αξίες, που εκπαιδεύουν τα παιδιά μας και τα φτάνουν στην κορυφή του κόσμου συνεχόμενα εδώ και χρόνια.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΠ!

 


 

Αγώνας Ανοιχτής Θαλάσσης “ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΡΑΪΛΑ 2023” δύο ατόμων (Α+Γ)

Ο επίσημος πίνακας ανακοινώσεων θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://www.racingrulesofsailing.org/ στο αντίστοιχο event. https://www.racingrulesofsailing.org/documents/6500/event

Εφαρμόζεται ο Κώδικας Διαφήμισης της World Sailing (World Sailing Advertising Code) από την 08/07/2023 και ώρα 18:00 μέχρι και την 09/07/2023 και ώρα 23:59.

Στον αγώνα γίνονται δεκτά σκάφη καταμετρημένα κατά ORC με έγκυρο
Πιστοποιητικό Καταμετρήσεως ORC 2023 με πλήρωμα 2 ατόμων, έναν άνδρα και μία γυναίκα, υποχρεωτικά.

Ορίζονται οι παρακάτω κλάσεις:
– Performance
– Sport
Οι κλάσεις θα χωριστούν σε επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με τη συμμετοχή.
Για την δημιουργία μιας κλάσης απαιτούνται τουλάχιστον 5 συμμετοχές.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν υπογεγραμμένες ηλεκτρονικά στο
mail: info@iop.gr του Ομίλου το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, 18:00 στο ειδικό έντυπο που μπορείτε να βρείτε στο site του ομίλου.

Κατεβάστε την προκήρυξη εδώ

Κατεβάστε την δήλωση συμμετοχής εδώ

Ψήφισμα Γιώργου Ανδρεάδη (OLY)

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς συνήλθαν εκτάκτως, εχθές ημέρα Παρασκευή, μετά τη θλιβερή είδηση της εκδημίας του Γιώργου Ανδρεάδη (OLY), αφού εξήραν το έργο και την προσωπικότητα του εκλιπόντος, αποφάσισαν ομόφωνα:

1. Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες του Ομίλου μέχρι και την ημέρα της κηδείας.
2. Να αποσταλεί στεφάνι.
3. Να παραστούν μέλη του ΔΣ του ομίλου στην κηδεία.
3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα.
4. Να αποσταλεί συλλυπητήριος επιστολή στην οικογένεια.

Πειραιάς 23 Ιουνίου 2023

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν.Γραμματέας

Γιάννης Παπαδημητρίου   Ηλίας Χαμαριάς

Την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 στις 11:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή απένειμε στο τότε μέλος της Επιτροπής ISAF Γιώργο Ανδρεάδη ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Λάμπης Νικολάου τον τίτλο του μέλους της ΔΟΕ για την Ελλάδα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ (OLY) 1941 – 2023

Συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Μόντρεαλ το 1976 στο άθλημα της ιστιοπλοΐας με Soling και στην πόλη του Μεξικού το 1968 με Flying Dutchman και παρακολούθησε επίσης τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 ως αρχηγός της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας.

Το 1984 έκανε την πρώτη του επίσκεψη στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως τεχνικός σύμβουλος, ως μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Μετρήσεων, το 1988 και 1992 ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής, το 2000, 2004 και το 2008 εκπροσώπησε την ISAF ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Μεταξύ 1980 και 1984, ήταν Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και το 2000 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Για 20 χρόνια ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ έφτασε μέχρι το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Το 2012 εξελέγη Αντιπρόεδρος της World Olympians Association.
Υπηρέτησε επίσης ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Συνδέσμου Ολυμπιονικών από το 2003 και μεταξύ 1980 και το 1984 ήταν μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Το 1972, έγινε μέλος της Επιτροπής IYRU Keelboat της οποίας έγινε Αντιπρόεδρος το 1978 και στη συνέχεια Πρόεδρος από το 1983 έως το 1990. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ISAF, συμμετείχε επίσης στην ΕΙΟ και στην Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης. Από το 1986 έως το 1994 εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή, μια θέση που κατείχε επίσης μεταξύ 1998 και 2008. Μέχρι πρότινος εκπροσωπούσε το Group D στο Συμβούλιο της ISAF όπως έκανε από το 1994 και το 1998.
Αυτή η διαρκής και ακούραστη προσφορά του στην ελληνική ιστιοπλοΐα από κάθε πόστο και με κάθε τρόπο, τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στους ανθρώπους του αθλήματος.

Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, βοηθώντας, στηρίζοντας και συμμετέχοντας ενεργά στους καταστατικούς σκοπούς του ομίλου της διάδοσης του αθλήματος της ιστιοπλοΐας.

Ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και τα μέλη του ΔΣ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του αξέχαστου φίλου του ομίλου Γιώργου Ανδρεάδη (OLY).

Ο όμιλος στηρίζει τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο “Η Αγκαλιά”

Στο πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης του ομίλου μας για μία ακόμη χρονιά στηρίζουμε το εξαιρετικό έργο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου “Η αγκαλιά” για την εξυπηρέτηση των σκοπών της.

Με ιστιοπλοΐα ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι για τα παιδιά της Αγκαλιάς.

Το Σάββατο το πρωί στις 10/6 ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Πειραιά (ΙΟΠ) προσέφερε μοναδική εμπειρία στα παιδιά εισάγοντας τα στον κόσμο της ιστιοπλοΐας. Μαζί ήταν η ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη (OLY) η οποία αγκάλιασε τα παιδιά μαζί με όλη την όμορφη ομάδα μας από την πρώτη στιγμή.

“Η αγκαλιά” από την αρχή της ιδρύσεως της το 1998 μέχρι και σήμερα, έχει στηρίξει Πανελλαδικά περισσότερες από 7.900 οικογένειες συνολικά και έχουν γεννηθεί με την βοήθειά της περισσότερα από 3.100 παιδιά.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Μιχάλη Μιχαλόπουλο και τα μέλη του ΔΣ για το έργο τους.

Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος της Αγκαλιάς «Μεγαλώνουμε Αγκαλιά».

Η PCT ενισχύει τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς

Αναγνωρίζοντας τη συνδρομή του στην ανάδειξη αθλητών που έχουν τιμήσει την Ελλάδα με τις επιδόσεις τους, η PCT πραγματοποίησε δωρεά για την αντικατάσταση της ράμπας καθέλκυσης και ανέλκυσης σκαφών στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.  Η αποδοχή της δωρεάς πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΟΠ κ. Ιωάννη Παπαδημητρίου σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία του Ομίλου στον Πειραιά, παρουσία του τ. Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου και του Executive Deputy Managing Director της PCT Capt. Wang Jihang.

Με την κίνηση αυτή η PCT σηματοδοτεί την επέκταση των δράσεων κοινωνικής ευθύνης στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ενώ συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινότητα στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και της εκπαίδευσης.

Ο τ. Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην PCT που για ακόμα μια φορά δηλώνει παρούσα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς μας έχει χαρίσει ένδοξες στιγμές τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο παρέχοντας στους αθλητές του τα εχέγγυα για να μπορούν να προσφέρουν στη χώρα μας υψηλές διακρίσεις».

Ο Executive Deputy Managing Director της ΣΕΠ Α.Ε Capt. Wang Jihang ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στεκόμαστε δίπλα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά ενισχύοντάς τον στο έργο του για την ανάδειξη του θαλάσσιου αθλητισμού. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ενίσχυση των αθλητών που αγωνίζονται με θυσίες αλλά και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, κατακτώντας υψηλούς στόχους

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ κος Παπαδημητρίου Ιωάννης υπογράμμισε: «Η αμεσότητα με την οποία η PCT ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας ήταν συγκινητική. Εκ μέρους όλων όσοι βρίσκονται στην ομάδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς-προσωπικό αλλά και αθλητές-ευχαριστώ θερμά τη Διοίκηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων για την σπουδαία προσφορά στον αθλητισμό και την κοινωνία του Πειραιά. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να γεμίζουμε την Ελλάδα με ακόμα περισσότερες παγκόσμιες διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αθλητές όπως φαίνονται στην φωτό:
Μελίντα Παππά, Αριάδνη Σπανάκη (OLY), Ανδρέας Παπαδόπουλος (OLY) (προπονητής), Σίμονς Μιχαλόπουλος και Λάμπης Γιαννούλης.

Δείτε το βίντεο, εδώ

Σχετικά με τη PCT:
Η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT) είναι μια από τις κυρίαρχες εταιρείες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, συσταθείσα στην Ελλάδα και πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited (κορυφαίου φορέα εκμετάλλευσης σταθμών εμπορευματοκιβωτίων ο οποίος κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη). Την 1η Οκτωβρίου 2009, η PCT ανέλαβε για 35 έτη την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τους προβλήτες II και III, την οποία, κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, η ΟΛΠ Α.Ε. ανέθεσε στην COSCO Pacific Limited (σημερινή COSCO SHIPPING Ports Limited), στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Κύριες δραστηριότητες της PCT είναι η παροχή υπηρεσιών φόρτωσης / εκφόρτωσης και αποθήκευσης για εισαγόμενα και εξαγόμενα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται μέσω του Λιμένα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά μόνον ως ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς (φορτία διαμετακόμισης). Η στρατηγική θέση του Πειραιά, όντας το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι μετά τη διώρυγα του Σουέζ με άμεση σύνδεση με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Ε.Ε., τον καθιστά όχι μόνο ιδανικό λιμάνι-κόμβο για προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και έναν βιώσιμο συνεργάτη για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς υπηρεσιών διανομής και Logistics στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΥΛΗ 2023» | AHEPA

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, προκηρύσσει τον αγώνα ανοικτής θάλασσας «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΥΛΗ 2023», που θα διεξαχθεί στις 1 & 2 Ιουλίου 2023 στον Σαρωνικό Κόλπο.

Στον αγώνα γίνονται δεκτά σκάφη καταμετρημένα κατά ORC με έγκυρο Πιστοποιητικό Καταμετρήσεως 2023.
Ορίζονται οι παρακάτω κλάσεις:
– Performance
– Sport
– Double-handed

Οι κλάσεις θα χωριστούν σε επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με τη συμμετοχή.
Για την δημιουργία μιας κλάσης απαιτούνται τουλάχιστον 5 συμμετοχές εκτός από την κλάση Double-handed που απαιτούνται 3 συμμετοχές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν υπογεγραμμένες ηλεκτρονικά στο email:info@iop.gr του Ομίλου το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, 18:00.

Οι Οδηγίες Πλου θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο https://www.racingrulesofsailing.org/ στο αντίστοιχο event, στις 30/6/2023 και από ώρα 16:00. https://www.racingrulesofsailing.org/documents/6458/event

Οι νικητές του αγώνα θα αναδειχθούν από τα αποτελέσματα του συνόλου των πραγματοποιηθέντων ιστιοδρομιών.
Θα απονεμηθούν έπαθλα στους νικητές (1ο, 2ο και 3ο νικητή) της γενικής βαθμολογίας (Overall) κάθε κλάσης καθώς και στους νικητές των κατηγοριών ανάλογα με την συμμετοχή.
Οι νικητές των κατηγοριών θα εξαχθούν από τη γενική βαθμολογία.

> Οι απονομές των επάθλων στους νικητές θα γίνουν την Δευτέρα 3 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο εντευκτήριο του ΙΟΠ.

> Μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής ημέρας θα γίνει απονομή στον 1ο νικητή της ημέρας ανά κατηγορία. Οι απονομές αυτές θα γίνουν, το Σάββατο 1 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο εντευκτήριο του Ν.Ο. ΑΙΓΙΝΑΣ.

ΧΟΡΗΓΟΣ του αγώνα είναι ο AHEPA HELLAS

Κατεβάστε την προκήρυξη εδώ
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής εδώ

 

13o ATHENS TROPHY 2023

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης & Φιλίας Καλλιθέας και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς συνδιοργανώνουν τον αγώνα 13ο ATHENS TROPHY στις 6 – 7 και 13 – 14 Μαΐου 2023 και τον αγώνα “Εις Μνήμη ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΣΚΙΤΖΟΓΛΟΥ” από τις 13 – 14 Μαΐου 2023.
Το ATHENS TROPHY, που αποτελεί μέρος του ATHENS SAILING CIRCUIT, είναι ένας αγώνας σχεδιασμένος αποκλειστικά για αγωνιστικά σκάφη κατηγορίας ORC – Performance που αγωνίζονται σε ιστιοδρομίες με διαδρομή όρτσα – πρίμα.

Κατεβάστε εδώ την προκήρυξη του αγώνα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν για τις ιστιοδρομίες:
> Όρτσα-Πρίμα: στην γραμματεία του ΠΟΙΑΘ, με το ειδικό έντυπο, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, 20:00
> Coastal: στην γραμματεία του ΝΟΤΚ μέσω email (info@notk.gr), το
αργότερο μέχρι την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, 20:00
> “Εις Μνήμη Οδυσσέα Εσκιτζόγλου”: στην γραμματεία του ΠΟΙΑΘ, με το ειδικό
έντυπο, το αργότερο την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, 20:00.

Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω έγγραφα που πρέπει να αποσταλούν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αντίστοιχης γραμματείας:
> Αντίγραφο έγκυρου πιστοποιητικού καταμέτρησης 2023.
> Έγκυρο ασφαλιστήριο συμβόλαιο για αστική ευθύνη και κάλυψη για συμμετοχή σε αγώνες.
> Έγκριση χορηγίας, αν το σκάφος φέρει διαφήμιση.
> Ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας στη στεριά και στο σκάφος του υπεύθυνου επικοινωνίας.

Το αποδεικτικό κατάθεσης του δικαιώματος συμμετοχής στις ιστιοδρομίες Όρτσα-Πρίμα και στον αγώνα “Εις Μνήμη Οδυσσέα Εσκιτζόγλου” στον κάτωθι λογαριασμό
Προκήρυξη, 13ο ATHENS TROPHY 2023,
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN CODE: GR38 0110 0710 0000 0714 8051 514
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
και
για τις ιστιοδρομίες Coastal στον κάτωθι λογαριασμό:
ALPHABANK IBAN : GR1701402390239002002000245
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

HORC Athens Trophy 2022 @AleN Photography/Nikos Alevromytis